Как коронавирусът повлия на спорта и футбола?


Как коронавирусът повлия на спорта и футбола?
Снимка: Getty Images/Gulliver

71286 0

В последните два месеца обявената пандемия от коронавирус е най-обсъжданата тема. Заразата засегна най-силно и първо Китай, но постепенно се пренесе и в Европа. Това доведе и до поставянето под карантина на цяла Европа.

Вирусът повлия сериозно и на спорта, като почти всички спортни състезания в Европа бяха спрени. Отмениха най-чаканите спортни събития за годината - Европейското първенство по футбол и Олимпиадата. Отделно турнири от Големия шлем в тениса биват отменяни също (Ролан Гарос и Уимбълдън).

Постепенно през май надеждата за завръщането на футбол започна да се прокрадва, като Бундеслигата първа поднови шампионата си. Вече има и много други страни, които обявиха датата за рестарт на футбол. Включително и България, като при нас се очаква Първа лига да започна на 5 юни.

В тази статия може да видите какво се случи не само в България, но и по цял свят с епидемията, как повлия коронавирусът на световните футбол и спорт и всички последни новини по темата в последните два месеца:

11 май - 17 май

Бундеслигата се завърна! Борусия разгроми Шалке, РБ Лайпциг стъпи накриво (всички резултати)

Заразеният с коронавирус футболист на Славия - Емил Виячки, е тренирал през седмицата със свои съотборници. Клубният президент Венцеслав Стефановпо-рано заяви, че играчът е изолиран и няма контакт с останалите. Ето повече информация.

Неприятни новини дойдоха от футболна Турция. Вчера футболистите и служителите на гранда Бешикташ са направили необходимите за подновяване на тренировки тестове за коронавирус. Те са показали, че има осем заразени в клуба, съобщават от Бешикташ на сайта си. Ето повече подробности.

Футболът в португалската Примейра Лига също има своята дата, на която ще се поднови. Постепенно светът започва да се съвземе от удара, нанесен от коронавируса, като вече редица първенства определиха дати за завръщане на мачовете (има и такива, които обявиха преждевременния край).

Двама от Първа професионална лига са заразени с коронавирус. Става въпрос за футболист на великотърновския Етър и на софийския Славия, научи Sportlive.bg от свои източници. Това са Красимир Станоев и Емил Виячки. Както е известно, преди няколко дни започна масовото тестване за вируса на родните отбори. Ето повече подробности.

След евентуалното му подновяване, шампионатът в Серия А може отново да бъде спрян, ако човек от някой от клубовете се зараи с коронавирус след възобновяването на груповите тренировки. Това е съобщила заместник-министърът на здравеопазването на Италия - Сандра Зампа. Ето повече подробности.

Във Висшата лига няма да поставят целия отбор под карантина, ако негов играч бъде диагностициран с коронавирус, съобщава "The Independent". Това е решение, взето на срещата между английските елитни клубове в понеделник, целяща да утвърди протокол за безопасност. Той трябва да им позволи да се върнат на своите бази и да тренират от 18 май.

Футболистите на Реал Мадрид се завърнаха към тренировки на клубната база преди възможното подновяване на сезона в Ла Лига през следващия месец. След нито един положителен случай на коронавирус миналата седмица, футболистите на испанския гранд пристигнаха на "Валдебебас" за първо занимание в последните два месеца.

Чудесни новини за българския футбол и неговите фенове. Днес Министерството на младежта и спорта е получило одобрение от Министерството на здравеопазването на своя план за организиране и провеждане на подготвителен период на професионалните футболисти. Планът бе изготвен от БФС и ММС и вече има зелена светлина. Ето повече подробности.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас обяви, че испанското първенство, което бе спряно през март заради пандемията от коронавирус, може да се поднови на 12 юни. Той добави, че ако това се случи, мачове може да се играят ежедневно в продължение на 35 дни.

4 май - 10 май

Още един играч на елитния Брайтън е дал положителна проба за COVID-19, съобщи изпълнителният директор на клуба Пол Барбър. Още през март "чайките" съобщиха за заразен с новия коронавирус в тима, но новият случай е по-притеснителен, тъй като е открит след прилагането на всички мерки за безопасност, предписани от правителството.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев одобри списък на елитни български спортисти, включени в програмата за олимпийска подготовка, които от 13 май започват тренировки на националните спортни бази в страната.

Футболът започва да се съвзема след безпощадния удар, нанесен от коронавируса. Агенция "Ройтерс" съобщава, че в още едно първенство на Европа вече има определена дата, на която да бъдат подновени двубоите. Става въпрос за Норвегия, ето коя е датата.

Във вчерашния ден отборите в Ла Лига и Сегунда дивисион минаха тестове за коронавирус, за да стане ясно дали е правилно да се подновят тренировки в Испания, а впоследствие и футболните първенства. Резултатите, според RAC1, са показали, че общо петима от играещите в Испания футболисти са с коронавирус.

Неприятни новини дойдоха от Италия. Членът на Серия А Фиорентина, има нов бум на заразени с коронавирус. Новината "виолетовите" обявиха на официалния си сайт. Става дума за трима футболисти и трима служители, чиито имена не се съобщават. Всички заболели ще бъдат изолирани отново, а останалите ще започнат индивидуални тренировки на 8 май. Ето повече подробности.

В същото време друг член на италианския елит обяви подобна новина. Става дума за Сампдория, където заразени с вируса са трима от играчите.

Правителството на Италия ще трябва да одобри медицинския протокол преди да даде възможност на мачовете в Серия А да бъдат подновени. Първата версия на протокола беше отхвърлена от научния комитет на правителството, тъй като беше счетена за "недостатъчна", за да се гарантира безопасността на футболистите и треньорите по време на пандемията от коронавирус.

Техническият директор на Българския футболен съюз проф. Лъчезар Димитров представи пред ръководството на централата План за организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на професионалните футболисти след отмяна на обявеното Решение на 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България на извънредно положение. Ето какви са те.

Бившият вицепрезидент на Реал Мадрид - Амадор Суарес Виля, е починал след заразяване с коронавирус, съобщи официалният сайт на клуба. Той е починал на 76-годишна възраст. Виля е работил в испанския гранд в периода 2006-2009 година, когато президент на клуба беше Рамон Калдерон.

Испанската футболна федерация планира сезонът в Ла Лига да бъде подновен през юни, а от тази седмица футболистите могат да подновят индивидуални тренировки на клубните бази на отборите. Ръководството на Лигата постигна договорка със здравните власти на Испания, която ще позволи на тренировките постепенно да бъдат изцяло възстановени в следващите седмици. Преди да подновят занимания обаче всички играчи ще трябва да се подложат на тест за наличието на коронавирус. Ето повече подробности!

Футболът в Унгария ще се завърне при закрити врати по-късно този месец с полуфиналите за Купата на страната, съобщи местната футболна федерация (МЛСЗ). Двата мача ще се изиграят на 23 май, а висшият ешелон подновява сезона си седмица по-късно.

Германската футболна лига обяви, че сезонът в Немската Бундеслига ще бъде подновен на 16-ти май. По този начин немският шампионат ще стане първата европейска футболна лига, която ще бъде подновена по време на пандемията от коронавирус.

27 април - 3 май

Италианският Рома потвърди официално, че ще се върне към тренировъчния процес от следващата седмица. Футболистите на римския клуб ще преминат медицински прегледи, след което ще започнат да тренират в базата, спазвайки правилото за социална дистанция в условията на пандемията. Към тренировки през идващата седмица ще може да се върне и Лацио, след като властите в региона разхлабиха карантинните мерки и позволиха на професионалните клубове да започнат занимания. Това ще се случи на 6 май.

Премиерът Бойко Борисов сподели, че практикуването на индивидуален спорт на открито ще бъде възможно от новата седмица. Това ще се случва при спазване на определената дистанция, като това не важи за състезания. Ето какво каза той.

Ръководството на БФС обсъжда нов план за довършване на сезона в Първа лига, твърди "Тема спорт". Досегашните опции бяха две - доиграване само на оставащите 2 кръга от редовния сезон или на цялото първенство. Сега обаче е предложен и нов вариант, който е много вероятно да бъде предпочетен. А какъв е той - вижте в този материал.

Висшата лига получи предложение да бъде доиграна на "най-безопасното място в света".

Вече официално - два отбора от Серия А подновяват тренировки от новата седмица. Сасуоло е първият тим, който ще се завърне към тренировъчни занимания, като спазва правилата за социална дистанция. Другият отбор е Болоня. Вижте още по темата.

Вицепрезидентът на ФИФА Виктор Монталяни заяви, че преместването на сезона в европейския футбол в календарната година е „възможност, която ще бъде обсъдена“ по време на пандемията от коронавирус, която преустанови спорта в целия свят. Четете подробности.

Берое и Черно море не са спазили разпоредбите на правителството и доскоро са тренирали на групи. В момента обаче това е преустановено. Заралии са водили занимания по трима, четирима и дори с топка, но след сигнали на граждани те са били спрени, пише "Тема Спорт". Същото е положението и при варненци. Те са прекратили груповите си занимания след случая с ЦСКА, когато се появиха кадри как тренират на базата си в Панчарево. От Черно море се притеснили, че може да бъдат снимани и докладвани и това да доведе до сурови глоби за клуба. Към момента единствено някой отделен играч ходи да тича, но не се водят групови тренировки.

Португалският министър на икономиката Антонио Коща обяви, че подновяването на професионалните първенства в страната може да се случи в края на май. Португалското елитно първенство беше преустановено през март заради пандемията от коронавирус.

Обнадеждаващ отговор на въпроса кога може да се очаква отварянето на фитнесите и местата за спорт - даде днес (01.05) ръководителят на Националния оперативен щаб ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Вижте думите му.

От идната седмица: Спортистите в Испания подновяват тренировки.

Има разработен подробен план за рестарт на българския спорт във всичките му аспекти. Това заяви в Русе министърът на младежта и спорта Красен Кралев, предаде БГНЕС. Към реални действия обаче ще се подходи едва когато спортното министерство получи "зелена светлина" от Националния оперативен щаб. Вижте подробности.

Нидерландската лига Ередивизи може да загуби едно от местата си в евротурнирите през следващия сезон. Новината е била съобщена на клубовете от Кралския нидерландски футболен съюз. Причината за това е, че първенството бе предсрочно завършено заради пандемията от коронавирус, при това без да бъде определен шампион на сезон 2019/20.

Президентът на Франция Еманюел Макрон е изразил надежда, че първенствата на Англия, Германия, Италия и Испания няма да бъдат подновени, подобно на френската Лига 1, съобщи "Le Parisien". Според изданието, френският лидер очаква да постигне взаимно разбирателство по този въпрос с колегите си. Четете още.

Подновяването на Бундеслигата получи зелена светлина и от Министерство в Германия.

От УЕФА все още не са наясно как ще процедират с международния календар и това е причината постоянно да излизат различни информации относно турнирите и датите за двубоите. Според Independent Лигата на нациите също няма да започне по план, той бе насрочен за септември-октомври. Ето възможностите.

Членът на Изпълнителния комитет на МОК Джон Коутс опроверга твърденията, че Олимпийските игри в Токио ще могат да се проведат следващото лято, единствено ако дотогава бъде открита ефективна ваксина срещу COVID-19. Такова мнение изрази по-рано тази седмица президентът на Японската медицинска асоциация Йошитаке Йококура, но Коутс, който е начело на Координационната комисия по организация на Олимпиадата, не е съгласен с това (вижте думите на Коутс).

Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора смята, че подновяването на кампанията в Серия А става все по-малко верятно, като е на мнение, че президентите на повечето тимове ще го помолят да анулира кампанията. Последното решение на правителството показва, че италианските отбори ще могат да подновят тренировки на 18-ти май, но под засилени мерки за сигурност и безопасност. Вижте още по темата.

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала за пореден път даде положителен тест за коронавирус, съобщи "El Chiringuito". За четвърти път през последните шест седмици аржентинецът е дал положителен тест за инфекцията. Четете подробности.

Вече и официално - футбол във Франция няма да има до септември. Френският премиер Едуар Филип потвърди, че сезоните във футбола и ръгбито няма да бъдат подновявани. Това важи и за Лига 1, и за Лига 2.

Френският министър-председател Едуар Филип забрани всички спортни събития в страната до септември месец, включително и такива пред закрити врата. Това почти сигурно означава, че сезоните във Френските Лига 1 и Лига 2 няма да бъдат довършени и няма да бъдат излъчени шампиони за настоящата кампания. Създалата се ситуация е проблемна за УЕФА, тъй като наскоро ръководният орган на футбола в Европа обяви плановете си за рестартиране на европейските клубни турнири през месец август. Забраната за футбол във Франция обаче означава, че френските тимове няма как да домакинстват на собствените си терени, когато Шампионската лига бъде подновена. (Вижте подробности)

Националната баскетболна асоциация (НБА) има план за подновяване на тренировъчните занимания. Той може да влезе в сила след 8 май, като тя обаче може да бъде променена в зависимост от развитието на ситуацията с коронавируса в САЩ и Канада. Вижте подробности - в този материал.

Отборът на Тотнъм става вторият след Арсенал, който ще поднови тренировки в английската Висша лига. Ето при какви мерки ще се случи това.

Футболният сезон в Аржентина ще бъде прекратен заради ситуацията с коронавируса. Президентът на местната футболна федерация Клаудио Тапиа оповести за това намерение, като решението ще бъде официално взето по-късно днес (28 април).

Председателят на организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори обясни, че Олимпийските игри може изобщо да не се състоят при положение, че не се овладее пандемията от коронавирус до следващата година. Вижте подробности.

Ръководителите на чешкия футбол определиха датата за подновяване на сезон 2019/2020, съобщи сайтът на турнира. Първенството ще стартира отново на 25 май. Комитетът на Лигата трябва да проведе събрание на 12 май и да утвърди плана за подновяване на шампионата. Четете още - тук.

Българският футболен съюз (БФС) ще получи малко над 8,4 милиона лева (4,3 милиона евро) от европейската футболна централа - УЕФА. Това стана ясно от специално съобщение на сайта на централата, в което се посочва, че ще бъдат отделени общо 236,5 милиона евро, които да отидат в помощ на всички 55 федерации, които са членове. Вижте още подробности - в този материал.

Тренировъчната база на Арсенал Лондон Колни отвори врати за играчите на тима, които от днес започнаха да провеждат индивидуални тренировки там. Това се случва 47 дни, след като бяха прекартени заниманията. Правилата за социална дистанция продължават да са в сила във Великобритания и за да не ги нарушава, клубът е изготвил график, който да осигури, че на базата ще присъстват само малки групи от футболисти на "артилеристите", които ще тренират отделно един от друг.

Премиерът на България Бойко Борисов не пожела да се ангажира с отговор на въпроса дали скоро у нас ще има футбол и изобщо спорт. Той посочи, че проблемът с коронавируса ще отмине в един момент, а сега най-важното е "да се опазим живи и здрави". "Ние сме подготвили план за възстановяване на спорта", обяви той пред "Дарик" и говори как конкретно ще се процедира в спорта след падането на карантината. Вижте повече - в този материал.

На днешния (27.04) брифинг на Националния щаб за борба с коронавируса стана ясно, че човек от Бургас е наблюдавал европейски двубой, след което се е завърнал в крайморския град и е заразил семейството си и други близки. Споменава се в кое първенство е двубоят, но не е споменат самият мач, въпреки че е ясен. Вижте подробности.

БФС има срок, за да уведоми УЕФА дали ще поднови Първа лига. Четете още по темата - в този материал.

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов обяви, че форматът на Първа лига ще се запази и за следващия сезон - 2020/21. Той призна, че не всички клубове са единни в това отношение. Вижте подробности - в този материал.

20 април - 26 април 

Изиграването на мачове от българското първенство със зрители на трибуните е далеч от това да бъде на дневен ред за Националния щаб за борба с коронавируса. Това обяви началникът на щаба генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски. Ето цялото му изказване.

Футболното първенство на Мексико е поредното, което няма да бъде доиграно и сезон 2019/20 е завършен предсрочно заради пандемията от коронавирус. Новината бе обявена на официалния сайт на Мексиканската футболна федерация. Край на сезона е сложен и в по-долните нива на футбола в страната, включително аматьорските. Още подробности.

Полицията в Германия не одобрява идеята за подновяването на Бундеслигата в началото на май. Футболът в страната е спрян от средата на март месец, като има идея да се поднови на 9 май. Вицепрезидентът Йорк Радек обаче обясни, че според него подновяването на двубоите може да е пагубно заради пандемията.

Ръководството на Челси потвърди, че първият тим няма да орязва финансовите възнаграждения на своите футболисти по време на глобалната здравна криза. Играчите на "сините" водиха дълги преговори с клуба относно заплатите си, след като не желаеха да намалят възнагражденията си. Футболистите на Челси все пак са били посъветвани да направят дарения за благотворителни каузи. Четете още - тук.

Английската Висша лига се цели в подновяване на сезона на 8 юни, при закрити врати поради пандемията от коронавирус, и завършек на 27 юли, съобщава The Times.

В Спортинг (Лисабон) има заразен с коронавирус футболист.

Елитното футболно първенство на Нидерландия - Ередивизие, вече официално няма да завърши сезон 2019/20 и няма да има шампион. Това решиха властите в страната, които са категорични, че кампанията не може да бъде продължена предвид кризата от COVID-19. Вижте още - в този материал.

Световната футболна централа (ФИФА) ще окаже финансова помощ на българския футбол в размер на 500 хиляди долара. Подпомагането е във връзка с кризата от коронавируса, като се очаква да се осъществи в следващите дни.

Отложиха полуфиналите и финала за Купата на Германия за неопределено време.

Българският футболен съюз (БФС) обяви, че все пак ще помогне на елитните клубове у нас (в началото на кризата бе заявено, че "в тази ситуация, всеки клуб сам за себе си" в отговор на поисканата помощ от ЦСКА), като споделиха и как точно ще се случи това. Четете как - тук.

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) - Емил Костадинов, представи двата варианта пред Първа лига относно довършването на сезона. Вижте ги - в този материал.

Срокът за довършване на сезона в едно от водещите топ 5 първенства на Европа - италианската Серия А, бъде удължен с над два месеца. Предишната дата, до която първенството трябваше да е приключило, бе 30 юни, а сега срокът бе удължен до 2 август.

Шампионът на България в последните 8 години - хегемонът Лудогорец, своебразно иска да бъде коронясан за впечатляващия 9-и пореден път. Българската професионална футболна лига прави допитване до всеки отбор относно желанието му за доиграване на сезона. "Орлите" са отговорили, че биха искали да се изиграят оставащите кръгове от редовния сезон, но без да се състоят мачовете от плейофите, информира "Тема спорт" - така математически те няма как да бъдат свалени от върха.

УЕФА реши как ще определи евроучастниците за сезон 2020/21 при недоиграване на сезона.

Изпълнителният комитет на европейската футболна централа (УЕФА) взе важно решение на днешната среща - моментално ще бъдат отпуснати финансови средства за клубовете, които допринасят за националните отбори със свои играчи. Четете още подробности - в този материал.

В испанската Ла Лига са на път да подновят тренировъчните занимания. Вчера следобед (22.04) се проведе среща между медицинските лица на всеки от клубовете в първото и второто ниво на испанския футбол, за да бъдат обсъдени възможните варианти и отборите отново да започнат да тренират. Ето кои са най-важните стъпки, които трябва да бъдат направени преди това:

Бе публикуван втори списък с фирмите, които са получили помощ от държавата поради ситуацията с коронавируса. Спортните такива, които фигурират, този път са 5. Като прибавим и предишните 3 (спортни), които бяха публикувани в първия списък - така общият брой на спортни клубове, които са получили средства от държавата, е 8. Ето кои са те, както и по колко е взел всеки от тях.

Финансовият министър на България - Владислав Горанов, призна, че още родни отбори от Първа лига са го потърсили с въпроса как да кандидатстват за държавна помощ. Припомняме, че това вече е сторил българският шампион и хегемон в послените 8 години - Лудогорец. Четете още - в този материал. 

Едно от европейските първенства на високо ниво - това в Нидерландия, няма да бъде довършено. Това сподели премиерът на страната, който оповести, че футбол в Нидерландия няма да се играе поне до 1 септември, а освен това удължи извънредното положение в страната до 20 май.

Всички 20 отбора в Италианската Серия А са се обединили около идеята кампанията в елита на Италия да бъде доиграна. Това стана ясно на видеоконферентна среща между представители на всички елитни тимове на Ботуша и ръководни лица от италианския футболен шампионат. Вижте още подробности.

И след днешната (21.04) среща на ръководните фигури в Българския футболен съюз не бе взето конкретно решение за професионалния футбол у нас. Отново бе съобщено, че от централата ще се съобразят с всички мерки от Националния оперативен щаб, както и с препоръките на УЕФА за доиграване на първенствата. Кога и как обаче това ще се случи - все още не е ясно.

Първенствата в третото ниво на българския футбол са прекратени окончателно. Това бе обявено след заседанието на Изпълкома на БФС. Временното класиране в Североизточната, Северозападната и Югоизточната Трета лига става крайно. Така във Втора лига се изкачват Добруджа, Янтра Габрово и Созопол. В Югозападната трета лига - Миньор Перник и Септември Симитли ще изиграят бараж помежду си, тъй като разликата в точките, е малка, а единият тим е с мач по-малко.

Финансовият министър Владислав Горанов посъветва българските клубове да не кандидатстват за държавна помощ по т.нар. правителствена програма 60 на 40. Той допълни, че е "чел за една фирма, спортен клуб, футболен клуб Лудогорец", който кандидатствал. Вижте подробности - в този материал.

Отборите от испанската Ла Лига получиха разрешение да подновят тренировките си, съобщава престижното издание "AS". Разбира се, условието за това е те да се съобразявт със съответните изисквания от правителството. (Вижте още).

Според "Sky Sport Italia", УЕФА вече е определила точните дати за подновяването на Шампионска лига и Лига Европа. Мачовете ще започнат след завършването на всички национални първенства. Шампионска лига започва на 7-ми август, а Лига Европа - на 2-ри август. Вижте още точните дати за фазите - в този материал.

Сезонът в китайската Суперлига ще започне в края юни или началото на юли, заяви клубен президент. Спрените шампионати по света, включително и в Европа, ще наблюдават китайската Суперлига с интерес като индикатор за предизвикателствата, пред които са изправени за рестартирани на своите първенства. Четете още - в този материал.

19 април

18:41 Играчите и треньорите на Рома са се съгласили да не получават заплати в следващите цели 4 месеца, като се цели по този начин да се помогне на клуба да се справи с всичките последствия от ситуацията с коронавируса.

18:14 Изключително любопитна прогноза бе направена относно цената на един от най-желаните футболисти в момента - Килиан Мбапе (за когото ПСЖ плати около 200 млн. евро преди време). Според бившия френски евродепутат Даниел Кон-Бендит - Мбапе ще струва не повече от 35-40 милиона евро след кризата поради коронавируса.

13:47 Датският Мидтиланд, който държи правата на българския национал Божидар Краев, измисли начин да реши проблема с играенето пред празни трибуни, в случай че първенството в страната бъде подновено. Вижте оригиналната идея - тук.

09:12 Президентът на елитния италиански Бреша - Масимо Челино, обяви, че е болен от коронавирус. Вижте подробности - в този материал.

18 април

16:50 При положение, че Серия А се поднови, то мачовете ще се играят само в 4 града, информира Corriere dello Sport. Вижте в кои райони на Италия би се осъществило това.

16:33 Олимпийските игри в Токио може да не се проведат дори и през лятото на 2021 година, ако дотогава не бъде открита и вкарана в употреба ваксина срещу новия коронавирус. Това смята един от водещите световни здравни експерти проф. Деви Сридхар.

10:13 Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне заяви, че смята, че е преболедувал от коронавирус. Това може да се е случило в началото на период на самоизолация. Белгиецът сподели, че тогава той и семейството му са се чувствали зле. Ето цялото му изказване.

09:33 Футболистите на Челси не са съгласни с предложението на клуба заплатите им да бъдат понижени с 30% заради ситуацията с коронавируса, съобщи "The Telegraph". Ето с колко са готови да си ги намалят.

17 април

20:31 Laver Cup няма да се проведе през 2020 година поради промените в тенис календара, като Бостън остава домакин на надпреварата през 2021, съобщиха организаторите. Четете още.

16:07 Европейската футболна централа УЕФА вече е определила началната дата на груповата фаза на Шампионска лига и Лига Европа за сезон 2020/21, твърди каталунският вестник "Спорт". Вижте подробности тук.

15:29 Бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино е бил потърсен от "шпорите" с молба да облекчи финансово положение на клуба по време на глобалната криза. Подробности вижте тук.

14:34 Световен шампион в колоезденето е бил глобен със 100 евро заради нарушаване на карантината, след като направил тренировка в Монако. Жителите на Княжеството имат право да излизат навън само за кратки упражнения близо до домовете си в опит да се справят с разпространението на COVID-19. Подробности вижте тук.

12:27 Мачът за световната титла между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев по всяка вероятност ще бъде отложен още веднъж. Това смята промоутърът на българина Боб Аръм, главата на "Top Rank". Вижте подробности тук. 

12:09 Правителството обсъжда вариант, при който да се позволи на хората да спортуват в паркове и планини. Това обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов. Вижте тук кога може да дойде решението.

09:45 Още един футболист може да последва съдбата на защитника Раул Албентоса в ЦСКА. Испанският футболист разкри, че е бил помолен от ръководството на клуба да прекрати договора си и се е отказал от последните си 3 заплати заради тежкото положение на "Българска армия" заради пандемията. Подробности вижте тук.

09:09 Финалите на европейските клубни турнири - Шампионска лига и Лига Европа, може да се изиграят в края на август, информира авторитетният британски The Telegraph. Вижте избраните дати в този материал.

16 април

16:22 - Халфът на Барселона Серхио Бускетс изрази съмнения, че сезонът в Испанската Ла Лига ще бъде довършен, въпреки предприетите мерки срещу коронавируса на Пиринеите. Испанският шампионат беше отменен за неопределен период от време в началото на месец март, след като страната беше една от най-засегнатите от заразата. (Вижте подробности)

15 април

14:52 Треньорът на Сампдория Клаудио Раниери направи шокиращо разкритие относно срещата на неговите момчета с коронавируса. Италианският специалист съобщи, е един от футболистите му два пъти в периода на пандемията е давал положителен тест за коронавирус. Четете още.

13:45 Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина казва, че няма да се откаже от идеята сезона в Серия А да бъде довършен. Според него цялата система ще бъде облагодетелствана от евентуално завършване на шампионата. (Вижте подробности)

13:10 Бившият турски вратар Рюстю Речбер разкри кой от екс клубовете му го е подкрепил най-много, след като стана ясно, че е заразен с коронавирус. Бившият футболист беше в много тежко състояние заради усложнения след заразяване то в продължение на една седмица, но се подобри и бе изписан от болницата. Вижте - в този материал.

12:30 Трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев се е присъединил към екипа доброволци в УМБАЛ "Софиямед". Боксьорът ще помага в отделението по "Спешна помощ" на Университетска болница, като участва в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипът и пациентите имат нужда. Пулев ще се включи в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането на пациенти в лечебното заведение под надзора на екипа на "Спешно отделение“ и лично на неговия началник д-р Иван Христов.

11:16 Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнанджиев заяви, че към този момент няма индикации за това, че някой футболен клуб от Първа лига може да фалира. Той обаче допуска това да се случи, ако извънредното положение в страната бъде удължено допълнително. Ето всичко, което каза.

10:22 Продължаването на италианската Серия А на фона на пандемията от коронавирус е малко вероятно. Това мнение изказа заместник-министърът на здравеопазването на Италия Пиерпаоло Силери, цитиран от журналиста от beIN Sports Танкреди Палмери. Вижте още подробности.

09:09 Министърът на спорта и туризма на Беларус Сергей Ковалчук заяви, че в момента няма причини за спирането на първенството на страната. Което е единственото в Европа, където още се играе след пндемията от коронавирус. Трябва да се отбележи, че броят на заразените в страната е значително по-голям от този у нас - 3281 срещу 735. Четете още по темата.

14 април

23:12 Дълготрайните последствия, които ще бъдат оставени върху футбола след преминаването на ситуацията с разпространението на коронавируса, определено ще са пагубни за не един и два клуба. По-малките такива са обречени, средните трябва да жертват немалко, за да продължат да функционират, а дори и при най-големите ще има неприятни последствия. Английският "Sky Sports" обобщава каква е моментната ситуация за всеки клуб от Висшата лига и как ще се процедира с намаляване на заплати или други мерки - ВИЖТЕ СИТУАЦИЯТА ЗА ВСЕКИ КЛУБ ОТ ВЛ.

19:28 Легендарният бивш нидерландски национал и играч на отбори като Аякс и Барселона (с които е спечелил множество трофеи) - Франк де Бур, изуми със свое изказване, след като бе тестван за коронавирус и пробата бе отрицателна, той призна, че му се е искало да бъде положителна. Цялото му изказване.

18:35 Бившият халф на Манчестър Юнайтед Маруан Фелайни е напуснал болницата в Китай, в която се лекуваше, след като се възстанови от коронавирус. Белгийският футболист в момента се състезава за Шандонг Луненг в Китайската Суперлига. (Вижте подробности)

17:16 Нападателят на Атлетико Мадрид Жоао Феликс направи дарение в родината си Португалия в борбата с пандемията от коронавирус. Младият футболист е дарил дрехи и медицински консумативи за болницата във Визеу. Още по темата.

17:14 Тайсън Фюри винаги намира начин да е интересен за медиите, дори и по време на изолация. Британският боксьор привлече вниманието с поръчка на пица за ... 557 паунда. The Sun разпространи любопитни снимки, на които се вижда голямата поръчка на "Циганския крал". Вижте СНИМКИ.

16:00 Научен експерт даде доста тъжна прогноза, отнасяща се за феновете и по-специално за Германия. По-рано бе прогнозирано, че стадионите може да останат пусти до 2021 година, но според Георг Хауг срокът може да се удължи. Вижте с колко и докога.

13:32 Във Франция имат нов доста по-обнадеждаващ сценарий за подновяването на Лига 1 от първоначалния план, който бе през август. Обмисля се рестарт на 3 или 17 юни, като по-втората дата е по-вероятно, съобщи спортният всекидневник L‘Equipe, цитирайки документ от организаторите на лигата (ЛФП). Четете още по темата.

12:36 Играчът на Манчестър Сити и съотборник в националния отбор на Португалия с Кристиано Роналдо - Бернардо Силва, разкри, че именно петкратният носител на "Златната топка" е дал идеята футболистите да подпомогнат аматьорските клубове в страната.

11:41 В Италия има изключително разнопосочни мнения относно подновяването на Серия А. Италианският професор Джовани Рез, който е директор на отдела по инфекционни болести Istituto Superiore di Sanità и член на технико-научния комитет в Италия е категоричен, че няма да подкрепи завръщането на футбола. Вижте как се обоснова и всичко, което каза, в този материал.

09:15 Вицепрезидентът на ФИФА Виктор Монталяни смята, че международният футбол може да не се завърне до края на тази година поради глобалната криза с коронавируса. Монталяни, който е и президент на Федерацията на Северна и Централна Америка и Карибския полуостров (КОНКАКАФ) е начело на работна група на Международната футболна централа, която е концентрирана върху проблемите, които предизвиква вирусът върху футболния календар. Четете още по темата.

13 април

20:45 Cadena Ser обяви каква е договорката и визията на УЕФА и Асоциацията на европейските футболни клубове. Според радиото първенствата трябва да се подновят през юли, а двубоите от Шампионска лига и Лига Европа през август. Вижте плана - в този материал.

16:51 Кристиано Роналдо и неговите съотборници от националния отбор по футбол на Португалия дариха половината от бонусите си, които получиха за класирането си на Европейското първенство по футбол, което бе изместено за лятото на 2021 година. Вижте за какво, както и още информация - тук.

13:53 Футболната асоциация на Англия е предложила всички футболисти от Висшата лига да играят своите мачове, да тренират и да спят на едно определено място, като така да бъде довършен сезонът. Разбира се, по трибуните няма да има привърженици. Вижте кое е мястото, както и повече подробности - в този материал.

10:57 Играчите на Арсенал не са приели антикризисната програма на клуба, която бе предложена заради загубите от пандемията от коронавирус, съобщи Mirror. Ръководството на лондонския клуб е предложило на футболистите да се откажат 12.5% от заплатите си за една година, ако отборът не си осигури място в евротурнирите. В случай на влизане в Лига Европа процентът е 7,5.

09:45 Реал Мадрид не планира да продава нападателя Лука Йович през летния трансферен прозорец, съобщава AS, позовавайки се на източник от клуба. Ръководството не се съмнява в потенциала на футболиста и неговите възможности. Освен това в Реал считат, че историята с нарушение на карантината от страна на сърбина е била твърде раздухана. Йович не е направил нищо без знанието на Реал, а полицията в Сърбия е била информирана за неговото пристигане.

12 април

20:12 Кубрат Пулев сподели, че новата дата за двубоя му с Антъни Джошуа (25 юли) не е сигурна, като посочи, че вчера (събота) от щаба му са предложили официално на Еди Хърн, ако се наложи срещата да се изиграе без публика. Всичко, което каза - тук.

18:35 Наставникът на ЦСКА Милош Крушчич не пожела да коментира появилото се видео, на което се вижда как част от отбора тренира на базата в Панчарево, въпреки извънредното положение. Той определи всичко случило се като спекулация и заяви, че не "гледа много по сайтовете". Ето и всичко, което каза.

17:10 Ръководителите на Серия А продължават да търсят възможности за продължаването на сезона. Според Corriere dello Sport, един от задължителните фактори за възобновяването на шампионата е изолацията на играчите и персонала на клубните бази (четете още)

14:44 Кристиано Роналдо ядоса доста хора със снимките си как тренира на националния стадион в Мадейра, въпреки че Потругалия е в извънредно положение и подобни тренировки са забранени. Коментар направи и говорителят на Лацио Артуро Диаконале, който смята, че е несправедливо как чуждестранните играчи на Ювентус и Интер тренират по родните си места. Вижте подробности - в този материал.

11:58 Легендарният бивш играч и мениджър на Ливърпул сър Кени Далглиш беше изписан от болницата, след като бе тестван положително за коронавирус. Той бе рутинно тестван за заразата, след като постъпи в болница в сряда за лечение на инфекция, която изискваше венозни антибиотици. Четете още - тук.

09:01 Реал Сосиедад е на път да стане първият тим от Испания, който ще позволи на играчите си да подновят тренировки след началото на пандемията от коронавирус в страната. Испания е в извънредно положение от 14-и март насам. Вижте подробности - в този материал.

11 април

20:21 - Във вчерашния ден звездата на Ювентус Кристиано Роналдо бе забелязан да тренира на стадиона в Мадейра, с което португалският футболист наруши правилата по време на карантината заради пандемията от коронавирус. Въпреки това, Роналдо бе защитен от регионалния секретар по здравеопазването на Мадейра Педро Рамос, който смята, че футболистът на Ювентус е дал добър пример на останалите. (Вижте подробности)

19:14 - Бившият футболист на Арсенал и английския национален отбор Пол Мърсън смята, че Джейдън Санчо няма да напусне тима на Борусия Дортмунд за колосална сума през лятото заради пандемията от коронавирус. 20-годишният англичанин е свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед за сумата от 100 милиона паунда. (Вижте подробности)

16:50 Във Висшата лига на Англия могат да въведат нови мерки за безопасност заради пандемията от коронавирус. Според "The Mirror", английските клубове могат да започнат да използват специални устройства, за да проверят болни ли са играчи, персонал и най-вече фенове. Подробности вижте тук. 

16:00 Очаквано - спортът в България се преустановява за поне още един месец. Това реши спортният министър Красен Кралев със своя заповед, която удължава срока за забрана на провеждане на спортни мероприятия до 13 май. Вижте подробности тук.

14:51 Паника в семейството на Михаел Шумахер, който е сред най-уязвимите хора от пандемията. Вижте тук какви извънредни мерки взеха близките му, за да го предпазят.

11:15 Появи се информация, че първите баражи за Евро 2020 ще се изиграят през октомври. Вижте подробности тук.

10:39 Заради пандемията е много вероятно футболът в Англия да е без зрители до 2021 година. Вижте подробности тук. 

09:45 Професионалната футболна лига на Франция е утвърдила началните дати на новия ссезон 2020/21 за Лига 1 и Лига 2, съобщава "L'Equipe". Според авторитетното издание, ръководството на Професионалната лига е гласувало шампионатът в Лига 1 да започне на 23 август. Подробности вижте тук.

10 април

21:42 Президентът на ФИФА Джани Инфантино още веднъж изрази намерението си да използва големите финансови резерви на организацията, за да подпомогне футбола по целия свят по време на кризата с коронавируса и след нейния край. Освен това заяви, че първенствата не трябва да се подновят, докато не е 100% безопасно.

18:36 Обявиха датата за подновяването на едно от топ 5 първенствата на Европа. Става въпрос за германската Бундеслига, за която се смята, че ще е първото първенство, което ще бъде подновено. Футболистите там дори вече провеждат тренировъчни занимания.

Информацията е от престижното немско издание "Bild", което излезе със заглавие: "Първенството вероятно ще стартира на 9-и май, а не на 2-ри май". Коректно е да се отбележи, че не всички тимове вече тренират, но шампионите от Байерн Мюнхен са сред тези, подновили заниманията си. Ето повече подробности.

17:12 Бившият английски защитник Норман Хънтър е бил приет за лечение в болница, след като дал положителна проба за коронавирус

15:40  Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо тренира на националния стадион в Мадейра (там мачовете си играе Насионал) въпреки забраната поради ситуацията с коронавируса. А шефът на здравната служба на Мадейра Педро Рамос го предупреди - ето как.

13:44 Президентът на UFC Дейна Уайт съобщи, че UFC 249 няма да се проведе заради разпространението на коронавирус в цял свят, въпреки че до последно отричаше, че ще отменят събитията.

12:12 Един от водещите спортни адвокати в Англия Ник Де Марко е заявил, че футболистите, чиито договори изтичат в края на юни, ще са напълно свободни да напуснат клубовете си, когато те изтекат. По-рано през седмицата ФИФА предложи контрактите да бъдат удължени до периода, в който сезонът приключи. Ето повече подробности.

09:35 Бившият вицепрезидент на Милан, а сега и главен мениджър на Монца Адриано Галиани смята, че пандемията е идеален вариант за обръщане на сезоните в схема пролет-есен.

9 април

14:41 Агентът на футболиста на Тотнъм Тоби Алдервейрелд - Стейн Франсис, изрази любопитно мнение на фона на общата картина - клубове намалят заплатите на своите играчи. Според Франсис - при такова развитие, футболистите трябва да имат правото да напуснат клуба безплатно. Вижте подробности - в този материал.

13:53 Изпълнителният директор на Бундеслигата Кристиан Зайферт се изказа доста негативно за това как пандемията от коронавирус ще се отрази на предстоящия летен трансферен прозорец. Вижте думите му - в този материал.

13:01 Министърът на младежта и спорта у нас - Красен Кралев, е изпратил писмо до временно изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз - Михаил Касабов. В него Кралев изисква от федерацията да напомни на българските клубове, че трябва стриктно да спазват ограниченията и наложените противоепидемични мерки от правителството. Вижте подробности - в този материал.

12:04 В Реал Мадрид е постигнато съгласие относно заплатите, които се дават в клуба. Те ще бъдат намалени поради ситуацията с коронавируса, която оказва сериозно влияние на финансовите постъпления във всички футболни тимове. Четете още - тук.

11:31 Съюзът на европейските футболни асоциация (УЕФА) обсъжда възможността да намали броя на градовете, които ще посрещнат Европейското първенство догодина, съобщава "Daily Mail". В организацията се опасяват, че Рим и Билбао няма да могат да се подготвят за шампионата заради икономическите загуби, свързани с пандемията от коронавирус. Вижте подробности - в този материал.

11:12 Началникът на Националния щаб за борба с коронавируса - генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, отправи предупреждение към ЦСКА и другите клубове, които тренират или плануват да тренират по време на извънредното положение в страната. Четете още - тук.

10:18 Вчера, 8 април, е починал легендарният бивш футболист на Атлетико (Мадрид) Мигел Джоунс. Той е починал на възраст от 81 години, след като е заболял от коронавирус. Новината обявиха "дюшекчиите" на официалния си сайт. 

10:01 От Царско село: Не се отказваме от Първа лига, продължаваме с пълна сила. Вижте цялото изявление, както и повече подробности - в този материал.

09:21 Елитният български Етър отрече официално твърденията, че е на път да се откаже от участие в Първа лига, ако сезонът бъде подновен след извънредното положение заради пандемията от коронавирус. "Болярите" признаха, че в клуба ще има намаляване на заплатите, но въпросът с отказване от елита никога не е стоял на дневен ред. Четете още - тук.

8 април

21:33 Ръководството на германския елитен клуб Шалке 04 разкри, че финансовите последствия от спирането на Бундеслигата заради кризата с коронавируса са много тежки и застрашават самото съществуване на отбора. Вижте подробности - в този материал.

19:03 Поне към този момент най-голяма изглежда вероятността първо футболният сезон да се поднови в Германия. Отборите в Бундеслигата вече подновиха тренировки. Според изпълнителният директор на лигата Кристиан Зайферт обаче стадионите ще останат пусти не само тогава, а и до края на 2020 година. Четете всичко - в този материал.

16:27 Кубрат Пулев, както и неговите промоутъри Ивайло Гоцев и Джон Уърт мислят планове за действие в извънредни ситуации, които биха позволили двубоя между Кобрата и Антъни Джошуа да се проведе след кризата с коронавируса, дори ако масовите събирания останат ограничени. Битката беше планирана да се проведе на 20 юни в Лондон, но бе отложена поради пандемията. Четете какви са вариантите - в този материал.

13:41 Въпреки че редица европейки клубове решиха да намалят заплатите на играчите, от Реал Мадрид се стараеха да са далеч от тази тенденция. След разговори с Ла Лига относно финансовото състояние на клубовете, от "белия балет" все пак са променили мнението си. Вижте още - тук.

10:53 Премиерът на България Бойко Борисов обяви, че не е запознат със случаи български отбори да тренират по време на извънредното положение в страната. Борисов посочи, че ако това се докаже, въпросните клубове трябва да бъдат наказани. Четете подробности - в този материал.

10:12 Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо е нарушил правилата на извънредното положение във Великобритания и е провел тренировка със своите футболисти. Това се вижда на видеа и снимки на "шпорите", появили се вчера в социалните мрежи. Вижте снимките и видеото.

09:27 Професионалните футболисти в България ще бъдат тествани за коронавирус всяка седмица след подновяването на първенствата в Първа и Втора лига. Четете още - в този материал.

7 април

21:31 Докато цяла България е в своеобразна карантина, парковете, градинките и спортните площадки са забранени за граждани, а коронавирусът се очаква да удари своя пик в близките дни, в ЦСКА активно нарушават забраната за провеждане на тренировки. Във видео материал на Sportal.bg ясно се вижда как на базата на тима в Панчарево се провежда занимание от няколко играчи, събрани нагъсто и във видимо добро настроение - информация, която първоначално беше обявена за слух. Вижте подробности.

19:45 Изключително тъжна новина съобщиха от Манчестър Сити. Майката на Хосеп Гуардиола е починала на 82-годишна възраст, след като е била заразена с коронавирус. Четете подробности - тук.

17:33 - Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас е провел двучасов видеоразговор с представители на чуждестранни медии, на която разкри много важни подробности за бъдещето на вътрешните първенства на Стария континент и евротурнирите. Той обяви и коя е най-ранната дата, на която може да се подновят.

16:02 - На 13 март официално бе спряна Висшата лига, като все още не е ясно кога ще може да се възобновят мачовете. На отборите им остават да се изиграят още 9 мача, но не е ясно кога и дали изобщо ще е възможно. Едно обаче е ясно, ако шампионатът не се доиграе до загубите за отборите ще са огромни, а общата загуба за Висшата лига ще е 1,08 млрд. паунда. Колко обаче ще загуби всеки тим от шампионата - вижте в този материал.

12:32 - Най-добрият български тенисист Григор Димитров разказа как се опитва да поддържа нормалния си ритъм дори и под карантина. Освен това призна, че е истински фанатик на тема пране и пере по два пъти на ден.

10:56 - От ФИФА са взели решение да продължат автоматично договорите на играчите, чиито договори изтичат в края на юни. Освен това летният трансферен прозорец ще бъде преместен, но всяка федерация трябва да взима и самостоятелно решение за него.

10:01 - Байерн Мюнхен проведе първа тренировка след принудителната пауза за коронавирус, но вече има контузен играч. Вижте повече подробности.

09:14 - Ръководството на ЦСКА планира лагер в Тетевен преди подновяването на шампионата. Там "червените" се очаква да се готвят в продължение на две седмици.

6 април

17:12 - Заплатата на селекционера на английския национален отбор Гарет Саутгейт ще бъде намалена с 30% по време на пандемията от коронавирус. Наставникът е един от хората с най-висока заплата от футболните мениджъри на Острова, като взима по 3 милиона паунда годишно. (Вижте подробности)

14:30 - Английската Висша лига е постигнала предварително споразумение шампионатът да бъде подновен в началото на месец юни. Мачовете от английския футболен елит бяха отменени заради пандемията от коронавирус, която повлия сериозно на света на спорта. (Вижте подробности)

12:24 Лоша и стресираща новина дойде от Франция - лекарят на елитния Реймс се е самоубил, след като е научил, че е заразен с коронавирус. Той е оставил и предсмъртно писмо. Подробности вижте тук.

11:33 Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина коментира темата възобновяване на първенството в Серия А.  Той обяви евентуалната дата, когато това ще се случи - вижте подробности тук

10:21 Българският футболен съюз е поредната институция, която ще предприеме намаляване на заплатите на свои служители в ситуацията на извънредно положение. Ще бъдат орязани възнагражденията на националния селекционер Георги Дерменджиев и останалите треньори на гарнитурите. Четете повече тук.

09:26 Британският боксьор Амир Хан силно вярва в конспиративните теории за появата на коронавируса и последвалото избухване на пандемия. Вижте стряскащите му разсъждения тук. 

09:09 Президентът на Бърнли Майк Гарлик обяви, че в клуба искат на всяка цена Висшата лига да бъде подновена, когато ситуацията го позволи. В противен случай клубът в близък срок може да фалира. Вижте подробности тук. 

5 април

17:53 Защитникът на Манчестър Сити Кайл Уокър си е направил своеобразна оргия, за да се разнообрази по време на дългата изолация. При това той го е направил в деня, в който призова феновете си да си стоят вкъщи (подробности тук). 

15:59 Неприятна новина дойде от Ювентус - звездата им Пауло Дибала и половинката му не могат да преборят вируса и продължават да боледуват от него (подробности тук). 

15:25 Наставникът на Лудогорец Павел Върба говори за глобалната криза, породена от пандемията от коронавирус и как той се справя с нея. Освен това даде подробности и как играчите на "орлите" се подготвят индивидуално (подробности тук).

14:50 Генерал Мутафчийски разкри какви спортове харесва и следи. Вижте повече тук.

14:15 Байерн Мюнхен пък е решил играчите да подновят тренировки, въпреки пандемията. Това ще се случи още утре и определено буди недоумение, въпреки че ще бъдат взети мерки. Вижте какви точно - тук.

13:57 Стана ясно, че сръбски футболист бе арестуван в Белград заради нарушаване на наложения вечерен час в страната, който е част от мерките на правителството в борбата срещу пандемията. (Вижте подробности тук).

12:13 - Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде финални дати за приключване на кампаниите в европейските клубни турнири. Шампионска лига и Лига Европа бяха отменени заради пандемията от коронавирус на Стария континент. (Вижте подробности)

09:21 - Отборът на ЦСКА обмисля да намали бюджета за заплати на своите футболисти от следващия сезон съобщава „Тема спорт“. Причината е, че клубът ще претърпи сериозни финансови загуби по време на пандемията от коронавирус подобно на всички останали тимове от родния елит. (Вижте подробности)

4 април

13:57 Вицепрезидентът на УЕФА разясни кои отбори са заплашени от това да не бъдат допуснати за участие в евротурнирите, ако не завършат първенствата си заради пандемията. Вижте подробности тук

11:15 Арсенал обяви каква е позицията им относно завършването на Висшата лига. Вижте я тук.

10:03 Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън направи голям жест към лекарите в Англия, борещи се с пандемията. Ето какво направи халфът. А кой друг мач в Шампионска лига след Аталанта - Валенсия беше обявен за "биологична болба" вижте тук

09:06 Нов вариант за завършване на първенството ще бъде обсъден от бюрото на Изпълкома на БФС и профилигата. Това ще се случи в понеделник от 13 часа. Вижте подробности тук.

3 април

15:45 Приятелката на Пауло Дибала обяви, че е дала нов положителен тест за коронавирус, след като само преди три дни даде отрицателна проба. Вече втора седмица тя продължава да се бори с вируса (подробности четете тук).

13:30 Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, заговори за ново отлагане на мача на Ей Джей срещу Кубрат Пулев (повече по темата четете тук).

11:45 Във Великобритания коронавирусът тепърва започва да набира сили. Затова от Висшата лига лансираха нова идея за продължаването на сезона, като предлагат мачовете да се доиграят в Китай (подробности четете тук).

10:30 Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира какви са перспективите пред българския шампионат, след като и той бе спрян заради пандемията от коронавирус. Дали Лудогорец ще спечели титлата или не - вижте в този материал.

9:27 Бившият национал Йордан Лечков заяви, че "в момента сме на режим оцеляване" и добави, че "няма значение колко клубове ще фалират". Цялото изказване на Лечков четете тук.

2 април

21:17 Легендарният турски вратар Рюстю Речбер, който е заразен с коронавирус, вече не е в критично състояние (повече по темата вижте тук).

16:25 Добри новини в Испания. Десетима играчи и треньори от първия отбор на Валенсия са оздравяли от коронавирус (подробности вижте тук).

14:10 Съставите на Манчестър Сити, Барселона и Ливърпул ще поевтинеят най-много заради кризата от коронавируса. За какви суми става въпрос, както и пълната класация на отборите - вижте тук.

10:12 Звездата на Ювентус Пауло Дибала, който бе заразен с коронавирус, сподели кое е най-страшното във вируса, като говори и за съмненията си, че той е заразил половинката си –(подробности четет тук).

1 април

21:30 Футболистът на Барселона - Сержи Роберто, предложи любопитна идея преди да бъде подновен сезонът в испанската Ла Лига. Крайният бранител призна, че се надява да има възможност за предсезонна подготовка преди да започнат отново двубоите. Вижте цялото му изказване - в този материал.

19:03 Официално втори турнир от Големия шлем бе отменен. Съдбата на Ролан Гарос последва и най-старият турнир в тениса - Уимбълдън, който няма да се състои тази година по график (29.06-12.07) поради извънредната ситуация в цял свят с разпространяването на коронавируса. Кога ще се проведе, както и още подробности - в този материал.

18:01 Тазгодишните сезони на двата най-силните европейски клубни турнири - Шампионска лига и Лига Европа, са официално прекъснати до второ нареждане. Това обяви централата, под чиято егида са двете състезания - УЕФА. Има решение и за всички национални отбори при мъжете, жените и подрастващите. Вижте подробности - в този материал.

17:29 Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне призна как пандемията от коронавирус е повлияла на неговите решения относно кариерата му. Белгиецът разкри, че сега е решил да играе по-дълго. За последно Де Бройне беше на терена преди около един месец, на първи март. От няколко седмици играчът е в самоизолация със семейството си. Четете повече - в този материал.

15:49 Футболисти на ЦСКА също са се изследвали за коронавирус. Това обяви началникът на катедра "Инфекциозни болести" във ВМА доц. д-р Георги Попов. Клубът е насочил към болничното заведение свои футболисти, които са имали грипоподобни симптоми, информира dsport.bg. Футболни съдии също са си правили тестове. Вижте повече - тук.

15:20 - Вратарят на Астън Вила Пепе Рейна разказа как се е чувствал, след като се е заразил с коронавирус. Испанският страж е под карантина и се възстановява от заболяването, но предупреди тези, които не взимат вируса на сериозно, за ефектите от COVID-19. (Вижте подробности)

13:36 - УЕФА и европейските шампионати ще се опитат да завършат националните и международните клубни турнири от сезон 2019/20. В тези си опити се очаква голяма част от оставащите футболни срещи в Европа да бъдат доиграни пред празни трибуни, като анулиране на кампанията за момента не стои на дневен ред. Все повече се говори, че кулминацията на настоящия сезон – финалът в Шампионската лига ще се проведе пред празни трибуни, като същото се отнася и за финала в Лига Европа. (Вижте подробности)

31 март

19:31 Ръководството на ФИФА обмисля план ("Футболният план "Маршал"), чрез който да помогнат на клубовете, които може да се изправят пред финансов колапс заради пандемията от коронавирус. От централата смятат да използва огромния си финансов резерв в размер на 2,7 милиарда долара, за да подпомогне членките на организацията и клубовете с финансови проблеми. Вижте повече - в този материал.

18:18 Всички 36 клуба от двете най-високи нива на футбола в Германия - Бундеслига и Втора Бундеслига, взеха решение двубои в първенствата да не се състоят през целия месец април - тоест прекъсването на футбола в страната да бъде удължено най-малко до 30-и април. Четете още - в този материал.

16:38 Българската федерация по волейбол е взела решение да прекрати волейболните първенства при мъжете и жените и да не провежда оставащите мачове от сезона заради кризата с коронавируса в страната. Временното класиране в двете първенства се приема за крайно и по този начин шампиони при мъжете стават Нефтохимик 2010 Бургас, а при жените - Марица Пловдив. Решението бе взето след извънредна видео среща на новия Управителен съвет на Федерацията и потвърдено от официалния сайт на Марица. Нефтохимик от своя страна става шампион на страната за четвърти пореден път. Вижте подробности - в този материал.

15:42 - Отборът на Тотнъм е намалил с 20 процента заплатите на служителите в клуба за месеците април и май. Президентът на „шпорите“ Даниел Леви призова футболистите и треньорите да направят същото нещо. (Вижте подробности)

10:42 - Вратарят на Барселона Марк-Андре Тер Щеген заяви, че получава интересни съвети за борба с коронавируса от колегата му на вратата на Ливърпул Алисон Бекер. Стражът на мърсисайдци посъветва немския вратар как да си мие ръцете. (Вижте подробности)

09:21 - Ситуацията с разпространението на коронавируса в България ще забави учредяването на съвместно дружество между ЦСКА и спортното министерство съобщава „Тема спорт“. По-рано през месеца бе направена инспекция на стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево, като се очакваше оценката да излезе в края на настоящия месец. Въпреки че се очаква да няма забавяне на експертизата, учредяването на дружество „Спортни имоти „Българска армия“ няма да се осъществи сега заради пандемията и извънредното положение у нас. (Вижте подробности)

30 март

20:42 - Сблъсъкът в тежка категория на бокса между Дилиън Уайт и Александър Поветкин бе отложен за 4 юли, потвърдиха организаторите на двубоя. Очакваният от феновете мач бе насрочен за 2 май в Манчестър, но заради кризата с COVID-19 във Великобритания датата е изместена с два месеца във времето. (Вижте подробности)

20:12 - Отборът на Мерцедес, който е тотален доминатор във Формула 1 в последните години, се зае с разработката на машини, които спомагат дишането на пациенти, болни от коронавирус. В момента най-престижното автомобилно състезание е в пауза поне до средата на юни, заради пандемията от COVID-19, а в това време инженерите на Мерцедес ще се опитат да помогнат на Националната здравна служба (NHS) на Великобритания. (Вижте подробности)

19:40 - Бившият италиански национал Антонио Касано заяви, че не вижда как сезонът в Серия А ще приключи. Според него ясен знак за това е и, че играчите на Ювентус са се отказали от своите възнаграждения за 4 месеца. (Вижте подробности)

18:48 - Пандемията от коронавирус, която доведе до спирането на футбола, ще има голям ефект и върху трансферната цена на играчите във водещите европейски първенства, твърди проучване на CIES. (Вижте подробности)

18:30 - УЕФА насрочи нова среща чрез видеоконферентен разговор, на която ще се обсъждат още важни промени, наложени от кризата с коронавируса. Представителите на футболната централа ще събеседват на 1 април, сряда. (Вижте подробности)

17:18 - Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, заяви, че се надява боксът да се завърне отново през юни, макар и да е пред затворени врата, като бяха отменени всички боксови събития във Великобритания. Очаква се пандемията от коронавирус да застигне и двубоя между Кубрат Пулев и Джошуа. (Вижте подробности)

16:44 - Мачът в Шампионска лига Аталанта - Валенсия бе посочен като главен виновник за избухването на пандемията от коронавирус в Северна Италия. Това бе обявено от испански вирусолог и потвърдено от кмета на Бергамо. Тези дни се появи информация и че цели 25 души от екипа на "прилепите" са с коронавирус. Въпросният двубой беше обслужен от съдийски екип от Румъния. Главен рефер на срещата беше Овидиу Алина Хацеган, помагаха му Октавиан Шовре и Себастиан Георге. След завръщане у дома всички са се подложили на самоизолация, а тези дни от румънската федерация се поинтересуваха как са реферите. (Вижте подробности)

16:10 - Висшата лига е разработила план, според който клубовете да играят двубои в "изолирани лагери" в стил Световото първенството в два района в Англия - Лондон и Мидладс. Идеята е двубоите да се изиграят през юни и юли, за да се опитат да завършат сезон 2019/20 на фона на пандемията на коронавирус. (Вижте подробности)

15:52 - Треньорът на Галатасарай Фатих Терим е изписан от болница, след като преди седмица бе диагностициран с коронавирус. 66-годишният специалист е показал подобрение в своето здравословно състояние и е изпратен у дома, където ще остане под 14-дневна карантина.

13:53 - Срещите от Серия А бяха отменени на 9-ти март, като спортния министър на страната Винченцо Спадафора съобщи, че на Ботуша няма да има никакъв спорт до месец май. В днешния ден е насрочена среща на Италианската футболна асоциация, на която ще се дискутира анулирането на сезона в Серия А. (Вижте подробности)

10:33 Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо се появи на разходка из Фуншал с половинката си Джорджина Родригес и две от децата си. Двамата не бяха взели никакви предпазни мерки във връзка с пандемията. Вижте снимка и още подробности тук. 

10:15 Локомотив (Пловдив) става поредният бъларски елитен клуб, който ще си намали заплатите в периода на криза. Вижте подробности тук. 

09:03 Шефът на МОК потвърди, че спортистите, спечелили квоти за Олимпиадата в Токио, че ги запазят. Подробности тук. 

29 март

21:32 - Нападателят на Тотнъм Хари Кейн смята, че сезонът в Английската Висша лига трябва да бъде анулиран, ако срещите не могат да се изиграят до края на юни. Елитният футбол в Англия е отменен поне до 30-ти април заради пандемията от коронавирус в страната. (Вижте подробности)

20:26 - Втори турнир от Големия Шлем е на път да бъде отменен. След като преди стана ясно, че това ще се случи с Ролан Гарос, сега пред тази угроза е изправен и най-старият тенис турнир - Уимбълдън. Нещо повече - целият сезон на трева е пред провал. (Вижте подробности)

13:30 - Бившият украински национал и настоящ старши-треньор на националния отбор по футбол на страната - Андрий Шевченко, говори за възникналата из целия свят ситуация с коронавируса. Той я сравни с трагедия от миналото - тази в Чернобил, която се случва в днешна Украйна. (Вижте подробности)

11:30 - Собственикът на отбора от НБА Ню Йорк Никс Джеймс Долан е диагностициран с коронавирус. Така той става първият голям собственик на спортен отбор в САЩ, който е дал положителен резултат при тест за вируса (подробности вижте тук).

10:36 - Ръководството на Манчестър Сити отстъпи своя стадион "Етихад" на здравните служби на Острова в борбата с коронавируса (повече по темата вижте тук).

10:15 - Футболистите на Левски са били тествани за коронавирус, като няма положителни проби (подробности четете тук).

9:37 - Легендарният турски вратар Рюстю Речбер, който е бивш футболист на Барселона, е настанен в болница с коронавирус. 46-годишният Речбер е рекордьор по мачове за турския национален отбор (120).

9:26 - Официално: В Ювентус остават без заплати за 4 месеца, като клубът ще спести 90 млн. евро (повече по темата четете тук).

28 март

19:16 - Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган дари средства, за да помогне на хората от град Хайнсберг в Германия, който бе сериозно засегнат от разпространението на коронавируса. Бившият немски национал поде инициатива, чрез която да осигури продукти от първа необходимост на тези, които са в нужда, като същевременно подпомогна и медицинския щаб в града. (Вижте подробности)

18:56 - Футболната суперзвезда на Португалия Кристиано Роналдо ще дари пет респиратора за болниците на остров Мадейра, за да ги подпомогне в битката с пандемията от коронавирус. Това обяви Педро Рамос, регионален секретар по здравеопазване и гражданска защита, предава "A Bola". (Вижте подробности)

16:47 - Осем футболисти на английския елитен Уест Хем са със симптоми на коронавирус. Това съобщи вицепрезидентът на клуба Карън Брейди. Тя заяви, че симптомите на заразените са леки, но не назова имената им. (Вижте подробности)

16:31 - Полицията в Аржентина издирва брата на Пауло Дибала Густаво, след като той е нарушил условията на карантина. Густаво, приятелката му и майка му са били сложени под карантина след завръщането си в Кордоба от Торино, след като нападателят на Ювентус обяви, че е болен от коронавирус. (Вижте подробности)

14:48 - Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че има три варианта за завършването на настоящия сезон, в зависимост от това как ще се развие пандемията от коронавируса. Заради нея бяха прекратени почти всички първенства, а Евро 2020 бе отложено с една година. Всичко това постави под съмнение дали изобщо ще се доиграе настоящата кампания. (Вижте подробности)

14:14 - Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е направил дарение на фондация "Абат Пиер", която помага на бездомни хора. Французинът е превел на организацията "много голяма сума", но семейството му е помолило да не се обявява точната сума. (Вижте подробности)

14:05 - Тимът на Манчестър Юнайтед е сред малко, които искат да доиграят сезона в Английската Висша лига. „Червените дяволи“ изразиха своята подкрепа към ръководните органи в английския футбол, които се опитват да измислят начин за довършването на Висшата лига и ФА Къп след преминаването на пандемията от коронавирус. (Вижте подробности)

13:28 - Футболистите от Висшата лига са бесни от евентуалния график за провеждането на срещите след подновяването на шампионата. Играчите от елита на Англия са били предупредени, че може да се наложи да играят по 3 мача в рамките на 5 дни, за да бъде довършно първенството във Висшата лига. (Вижте подробности)

12:32 - Крилото на Борусия Дортмунд Марко Ройс направи изключителен жест по време на неприятните времена на пандемията от коронавирус. Немският национал и съпругата му Скарлет подеха инициативата „Помогни на родния си град“, като дариха половин милион евро на малкия и средния бизнес в Дортмунд. (Вижте подробности)

11:36 - Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че е бил разплакан от мил жест на медици от болница. На немския специалист му е било изпратено видео, на което медицинските лица пеят You'll Never Walk Alone (химнът на Ливърпул), чиято основна идея е, че никога не трябва да губиш надежда. (Вижте подробности)

10:57 - Временният президент на Българския футболен съюз - Михаил Касабов, отговори на ЦСКА. Припомняме, че преди време от "армейския" клуб поискаха помощ от федерацията за отборите у нас предвид ситуацията, но от БФС им отвърнаха, че това няма как да се случи. (Вижте подробности)

10:37 - В Ювентус е взето решението разходите за клуба да бъдат сериозно облекчени чрез заплатите, които се дават на футболистите. Самите играчи вече са се съгласили с това, след като Джорджо Киелини им е представил плана на клуба. (Вижте подробности)

10:16 - Спортният директор на Ювентус - Фабио Паратичи, говори за ситуацията с футбола. Според италианеца трансферите могат да придобият съвсем нов облик след подновяването на играта и да се осъществяват по начина, по който това се случва в НБА. (Вижте подробности)

09:57 - Престижното испанско издание "Marca" сподели плашеща информация от своето радио, в която се твърди, че цели 25 човека от елитния клуб от Ла Лига - Валенсия, са заразени от върлуващия из целия свят коронавирус. Посочено е и обяснението за това. (Вижте подробности)

09:38 - Футболистът на ЦСКА Раул Албентоса даде интервю пред испанската агенция "EFE", като в него говори за впечатлението си от реакцията у нас срещу коронавируса, прекъсването първенството и идването си в "армейския" клуб от испанската елитна Ла Лига. (Вижте подробности)

09:19 - Стана ясна сумата, която Левски спестява чрез намаляването на заплатите с 50%. Тя ще се равнява на над 300 хиляди лева, след като общо заплати на футболисти, треньори и администрация е около 600 хиляди лева, информира "Тема спорт". (Вижте подробности)

27 март

22:03 - Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо е закупил линейка за клиниката в своя роден град Кориляно Калабро, който се намира близо до Козенца, в района на Калабрия, в южна Италия. Новината съобщи CalcioNapoli24. Италианската легенда е купил и голям брой тестове за коронавирус за своя роден град. (Вижте подробности)

21:23 Вратарят на Манчестър Юнайтед и Испания - Давид Де Хеа, е направил сериозно дарение в битката с коронавируса. То е насочено към родния му град Мадрид. Футболистът е искал дарението му да остане анонимно, но испански политик го издаде като му благодари в Туитър. Вижте повече тук. 

21:03 Хубава новина от САЩ! Първите двама заразени с коронавирус в НБА - Мичъл и Гобер от Юта Джаз, са се излекували. Те са дали няколко отрицателни теста. Вижте подробности тук

18:48 Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн заяви, че ако мачът с Кубрат Пулев не се състои на някоя от двете уговорени дати през лятото, то британецът ще премине към следващия си противник - Тайсън Фюри. Вижте подробности тук. 

18:30 Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев дари заедно със своя брат - Георги, 250 000 лв. за болницата МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград, с които да се подпомогне борбата срещу коронавируса. Те ще отидат за закупуването на PСR лаборатория за диагностициране на болни от коронавирус. Четете подробности - в този материал.

16:00 Левски официално потвърди, че играчите си намаляват заплатите значително в периода, в който коронавирусът постави футбола на пауза. Вижте подробности тук. 

14:30 Първата ни ракета Григор Димитров е направил дарение на болницата в родния си град Хасково за битка с пандемията. Вижте повече тук. 

13:54 Стана ясно, че все повече членове на английската Висша лига искат анулиране на сезона. Вижте подробности тук. В Испания пък може да се въведе своеобразен "Boxing Day". Вижте повече тук. 

11:40 Футболист на Ювентус закъса, след като половинката му го издаде, че не спазва периода на изолация. Сега той може да бъде глобен. Вижте подробности тук. 

11:20 Генералният секретар на Професионалната футболна лига (ПФЛ) Атанас Караиванов отправи любопитно предложение за бъдещето на елитния футбол в страната. Караиванов предложи вариант с 18 клуба в Първа лига, а причината е прекъсването на шампионата заради пандемията. Вижте подробности тук.

10:18 - Пари Сен Жермен дари повече от 200 000 евро за местните медицински лица, борещи се с пандемията от COVID-19, с продажбата на лимитирано издание фланелки.

9:57 - Турнирът по голф Ю Ес Оупън, първоначално насрочен за 18-21 юни на Уингд Фуут в Мамаронек, Ню Йорк, бе отложен поради пандемията от коронавирус

26 март

18:40 - Вътрешен документ на ФИФА, който е представен на тяхната група по коронавируса, гласи, че настоящите договори на играчи и треньори ще бъдат удължени до края на отложените футболни първенства. Информацията от въпросния документ бе разпространен от Reuters, като според него се препоръчва и промяна на трансферния прозорец. (Вижте подробности)

17:59 - Крилото на Манчестър Юнайтед Джеси Лингаард разказа как минават дните му без футбол и под карантина заради пандемията от коронавирус. Британецът направи любопитното разкритие, че прекарва голяма част от деня си в кухнята. (Вижте подробности)

17:23 - Топ отборите в Германия направиха огромен жест към клубовете, които не разполагат с толкова големи финансови средстава. Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, РБ Лайпциг и Байер Леверкузен даряват 20 млн. евро на своите съперници от Бундеслигата в затруднено финансово положение заради пандемията от коронавирус. (Вижте подробности)

16:48 - Легендарният бразилски стадион "Маракана" е превърнат в полева болница. Това съобщи президентът на Фламенго Родолфо Ландим. Според кмета на Рио де Жанейро Уилсон Витцел своеобразната болница ще бъде готова до 15 дни. Към момента заразените с коронавирус в страната надвишават 2000 души. (Вижте подробности)

16:30 - Бившият физиотерапевт на Ливърпул Анди Реншоу смята, че създаването на график за нормални тренировки на всички части от тялото по време на карантина не е възможно. За играчите е изключително трудно да спазват нормален тренировъчен режим в домовете си и това ще доведе до множество травми при завръщането им в игра. (Вижте подробности)

15:54 - Елитният български клуб Ботев (Враца) стана един от малкото в Първа лига, обявили официално, че си намаляват заплатите за времето, в което футболът у нас и почти цяла Европа е в пауза заради пандемията от коронавирус. (Вижте подробности)

15:08 - Играчите на Барселона са отказали да намалят заплатите си, каквото бе предложението на ръководството на каталаунците. От испанския клуб се опитват да намалят разходите си, за да избегнат криза, която може да предизвика пандемията от коронавируса. (Вижте подробности)

14:10 Хубави новини в пандемията: Двама професионални футболисти са излекувани от болестта. Вижте кои са те в този материал. 

10:46 Макар и неофициално, стана ясно, че играчите на Левски са си намалили значително заплатите. Това се отнася само за периода на принудителна пауза на футбола у нас. Вижте подробности тук. Междувременно, чужденец от тима похвали България и българите за взетите мерки и спазването им. Вижте повече тук. 

10:10 Болестта при звездата на Ювентус Пауло Дибала и гаджето му Ориана не е преминала без симптоми. Аржентинката призна, че преди няколко дни е изпитвала страдания, свързани с вируса. Вижте какво каза тя в този материал.

09:52 Появи се нова информация относно евентуалното доиграване на първенството в Серия А. Според нея, това ще се случи в разгара на лятото. Вижте повече тук.

08:30 Коронавирусът навреди на всеки спорт, на всички футболни клубове, но има четири клуба от топ 5 първенствата на Европа, за които болестта е нанесла най-големи поражения. Вижте кои са те в този материал

25 март

14:46 Кметът на Бергамо Джорджо Гори смята, че двубоят от Шампионска лига между Аталанта и Валенсия е причинила масовото разпространение на коронавирус в Италия и Испания. По-рано и вирусологът Франческо Льо Фош изрази същото мнение. Двата отбора се изправиха един срещу друг на "Сан Сиро", където Аталанта играе европейските си мачове този сезон. Тогава имаше над 44 000 зрители по трибуните и Гори смята, че това е помогнало на вируса да зарази масово толкова много хора. Ето какво сподели.

14:00 От ФИФА са готови да обсъдят с клубовете вариант, при който летният трансферен прозорец да бъде продължен до януари, информира The Telegraph. Прогнозите са, че през следващия трансферен прозорец заради огромните финансови загуби клубовете да се откажат от големи трансфери. Вижте подробности.

13:18 В знак на благодарност към медиците, които са на първа линия и се борят с коронавируса, във Висшата лига на Англия стартира кампания, която да влезе в сила от момента, в който футболът се поднови и ситуацията с COVID-19 е овладяна. Целта е да бъдат събрани поне 100 000 билета за футболни срещи, които да бъдат дарени на медиците и техните семейства. Вижте кои клубове вече се включиха - в този материал.

12:41 Капитанът на Реал Мадрид - Серхио Рамос, публично обяви, че той, неговите съотборници и целият клуб са обединили сили с детския фонд на обединените нации - УНИЦЕФ, в борбата срещу коронавируса, който завзема целия свят. Вижте по какъв начин точно - в този материал.

12:24 Бившият треньор на Бенфика и Спортинг Лисабон - Жорже Жезуш, се отличи с недопустима проява при кацането си в португалската столица. Той пожела на чакащите го журналисти да се заразят с коронавирус. Вижте ВИДЕО - в този материал.

11:41 Българския шампион Лудогорец се превърна в първия български отбор, който дарява средства в борбата срещу COVID-19. "Орлите" са превели 20 364 лева за закупуване на тестове, като парите са разпределени между две лаборатории. Освен това, техният собственик е изписан от болницата. Вижте повече подробности - за двете - в този материал.

10:55 Един от най-знатните българи по цял свят - бившият футболист Христо Стоичков, говори относно ситуацията с коронавируса. Камата призна и как се предпазва от него. Освен това, легендарният футболист даде мрачна прогноза за европейския футбол през този сезон. Вижте подробности - в този материал.

10:03 След като през последните дни и седмици звезди от всякакъв вид спортове споделяха, че са диагностицирани с коронавирус, сега COVID-19 стигна и до ATP. Първият тенисист, който обяви, че притежава вируса, е 20-годишният Тиаго Сейбот Уайлд. Четете подробности - в този материал.

09:17 Голямата звезда на световния футбол Лионел Меси стана поредната знаменитост, която се включи в борбата срещу коронавируса, който безмилостно атакува цял свят и заради който футболът е временно стопиран във почти всички европейски първенства. Вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

24 март

21:00 Пети играч на Портсмут даде позитивен тест за коронавирус. Направени са още тестове и се очакват резултатите от тях.

20:22 Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо и неговият агент Жорже Мендеш даряват животоспасяващо оборудване на португалските болници, борещи се да излекуват заразени с коронавирус пациенти. Вижте повече подробности - в този материал.

19:44 След като коронавирусът стопира футбола това се отрази и икономически доста зле за клубовете. Затова и не малко от отборите, най-вече в Германия, избраха да намалят месечните си възнаграждения. Такова бе и предложението на ръководството на Барселона, но засега играчите не са се съгласили. Четете подробности - в този материал.

19:06 - Промоутърът Еди Хърн заяви, че е твърде вероятно два от най-чаканите боксови мачове през месец май да не се състоят. Става въпрос за срещите Дилиън Уайт – Александър Поветкин и Олександър Усик – Дерек Чисора. (Вижте подробности)

13:14 - Голяма част от футболистите във Висшата лига са готови да бойкотират решението на Футболната асоциация, ако от ръководния орган на футбола в Англия решат, че оставащите срещи до края на сезона трябва да се играят пред празни трибуни. Според ‘Mirror Sport’ група от футболисти от Премиър лийг вече са изразили недоволството си, тъй като искат срещите да се играят с фенове. (Вижте подробности)

10:39 Стана ясно, че и най-големият турски треньор - Фатих Терим, е покосен от вируса. Специалистът, който води Галатасарай, е на 66 години и е в рисковата група. Как се чувства той и други подробности вижте в този материал.

10:21 Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо изненада мнозина, след като стана ясно, че в условията на пандемия помага на възрастни хора. Как го прави вижте в този материал.

10:03 Легендата на Милан Паоло Малдини говори за първи път, след като стана ясно, че със сина му Даниел имат коронавирус. Той благодари на феновете за подкрепата и изказа още една затрогваща благодарност. Вижте подробности тук.

09:45 Барселона е взела решение кога най-вероятно ще поднови тренировки. Разбира се, това няма да е скоро, предвид развитието на пандемията в Испания. Вижте подробности тук.

09:27 БФС се стресна от забележките на ген. Мутафчийски, че си правят 'сметки без кръчмар" и излязоха с отворено писмо относно решенията си за това кога ще се поднови първенството.Писмото е адресирано до генерала, здравния министър и спортния министър. Вижте подробности тук.

09:09 Появи се информация, че МОК е решил да отложи Олимпиадата в Токио. За такова решение обяви член на МОК, но от организацията опровергаха. Вижте подробности тук.

23 март

21:03 Началникът на оперативния щаб за борба с коронавирус генерал-майор проф. Д-р Венцислав Мутафчийски коментира днешната среща в Бояна между представители на БФС и ПФЛ. Според него всички сметки, които са си направили днес са "без кръчмар". Припомняме, че футболните хора изразиха надежди, че ще има отново футбол през май. Според него едва ли ще има мачове у нас през май или юни месец, неговата прогноза е за лятото или есента, но всичко зависи от развитието на ситуацията. Ето какво заяви.

20:19 В крайна сметка Олимпийските игри 2020 в Токио ще бъдат отложени заради пандемията от коронавируса. Това заяви членът на межународния олимпийски комитет Дик Паунд пред USA Today. Вижте подробности.

20:00 УЕФА официално отложи финалите на Шампионска лига и Лига Европа заради пандемията от коронавирус. От футболната централа обявяват, че решението е за неопределен период от време и не се наемат с конкретни дати за пренасрочването им.

17:40 ФИФА и УЕФА допускат обединяването на сезони 2019/20 и 2020/21 заради пандемията от коронавирус в Европа и света, съобщава "Marca". Служителите на двете големи организации се надяват да не се стигне до това, но е напълно възможно то да се случи, предвид факта, че в повечето страни пикът на болестта приближава, а не отминава. Вижте подробности.

16:10 От ръководството на Българската Професионална Футболна Лига предоставиха няколко варианта на клубовете в родния елит за завършване на първенството. В нито един от вариантите не се предвижда футбол преди началото на май. Всеки клуб трябва да даде писмено становище, с което да изрази предпочитанието си от посочените варианти до 17:00 часа на 26 март. Вижте подробности.

15:22 Мениджърът на Арсенал Микел Артета зарадва футболните фенове по света със заявление, че се чувства оздравял. Както е известно, преди десетина дни "артилеристите" обявиха, че испанският треньор е болен от коронавирус, но сега той заяви, че се чувства излекуван. Именно след новината, че и той е заразен Висшата лига беше спряна.

13:30 Бившият английски национал Гари Линекер, който работи като анализатор за "ВВС", е преминал под карантина, след като синът му е проявил симптоми на зараза с коронавирус. Новината съобщи самият британец в профила си в Туитър. Синът му Джордж е на 28 години.

12:10 - Бранителят на Тотнъм Ян Вертонген призова за наказания за хората, които не спазват препоръките за социална дистанция по време на пандемията с коронавирус. Правителството на Великобритания призова гражданите да останат по домовете си и наложи мерки за дистанциране в борбата с разпространението на COVID-19. (Вижте подробности)

10:09 - Изпълнителният директор на Левски Павел Колев призна, че прекратяването на първенството ще е пагубно за клуба. Той призова да не се избързва с вземането на такова решение. Колев разкри, че не мисли за изпадане във фалит и че никой от играчите на този етап не е казал, че иска да напусне. (Вижте подробности)

09:52 - Следващият конгрес на БФС ще има нова дата. Заради пандемията от коронавирус и последвалите от нея промени във всички футболни събития, той не може да се проведе на 7 юни, както бе насрочен по-рано. Това бе потвърдено и от временния президент на централата ни Михаил Касабов. (Вижте подробности)

09:34 - Нападателят на Елче Жонатас, който е заразен с коронавирус, разказа стресиращи неща за преживяното по време на болестта. Той предупреди, че вирусът не е шега. (Вижте подробности)

09:17 - Международният олимпийски комитет (МОК) допуска да отложи провеждането на Олимпиадата в Токио поради разпространението на коронавируса в цял свят. Решението за отлагането на Игрите ще бъде взето най-късно до месец. Това стана ясно след извънредно заседание на Изпълнителния борд на МОК поради увеличаващият се натиск от страна на много атлети и национални олимпийски комитети събитието да бъде отложено. (Вижте подробности)

09:00 - В Барселона бе регистриран първият случай на заразени с коронавирус, съобщи "El Mundo Deportivo". Според източници на изданието, положителни резултати за заболяването са дали главният скаут на каталунския клуб за Южна Америка Андре Кюри и неговата съпруга. (Вижте подробности)

22 март

20:00 Български новини по темата. Кубрат Пулев захапа здраво българските политици заради това, че продължават да не се обединяват в тежката ситуация, за да потърсят заедно най-добрите решения в битката с вируса. Вижте атаката му тук.  Същевременно, фенове на Локомотив (Пловдив) тригнаха с безвъзмездната помощ, която оказват на свои възрастни сънародници. Вижте подробности тук

19:48 Появи се информация, че България може да спечели служебно квалификацията за Евро 2020 срещу Унгария, която трябва да се играе през юни. Вижте при какви условия може да се случи това в този материал. 

18:10 Валери Божинов призна, че хотелът в Пескара, в който е живял досега, е затворен заради пандемията. Той разкри, че сега е приютен от семейството на своя агент. Вижте подробности тук

16:16 Добра новина от пламнала Испания. Елитният Еспаньол се похвали, че четирима от заразените им футболисти са оздравяли и са изписани от болницата. Вижте подробности тук. Кристиано Роналдо пък показа на малките си деца как трябва да се предпазват от опасния вирус. Видео вижте тук

15:49 - Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул са част от тимовете от Английската Висша лига, които могат да бъдат сериозно засегнати от пандемията от коронавирус. Причината е, че се очаква клубовете от Острова да понесат сериозни финансови загуби от отменянето на срещите от първенството на Англия заради разпространението на COVID-19. (Вижте подробности)

15:41 Ювентус подложи на тест за коронавирус всеки един от своите футболсти. Единствено Пауло Дибала, Блейс Матуиди и Даниеле Ругани са дали положителни проби на своите изследвания за COVID-19. Вижте подробности - в този материал.

15:02 Мачовете от следващия сезон в италианската Серия А може да се играят без зрители до октомври заради пандемията от коронавирус. Това съобщи епидемиологът от италианската оперативна група Пиерлуиджи Лопалко. Както е известно, Италия е най-засегната от вируса страна не само в Европа, но и в света. Четете повече - в този материал.

14:33В Реал Мадрид няма да последват каквито и да е съкращения в клуба въпреки проблема с коронавируса, който поставя в изключително затруднена позиция много клубове по света, информира престижното испанско издание "AS". Вижте повече - в този материал.

14:18 Българският футболен съюз е готов да направи голям жест към клубовете, разбирайки в какво положение са поставени предвид ситуацията с коронавируса. Той се изразява в това да бъде удължен периодът за лицензиране за следващия сезон, информира БНР. Научете подробности - в този материал.

13:49 Футболистите на Барселона са се съгласили на временно понижение на заплатите си. На каталунския клуб му се наложи да прибегне до такова решение, след като първенството в Ла Лига беше спряно, без да се знае кога може да бъде подновено. Всичко това е в следствие на пандемията от коронавирус, която удари тежко и Испания. Вижте подробности - в този материал.

13:42 Собственикът на Лудогорец направи безпрецедентен жест към българския народ. Бизнесменът обяви в социалните мрежи, че е дарил 100 опаковки хлорохинов фосфат на генерал Мутафчийски. Според него, това количество от препарата ще стигне за "излекуване" на 250-300 българи от коронавирус. Припомняме, че самият Домусчиев бе диагностициран с новия опасен вирус. Четете подробности - в този материал.

12:53 Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо ще помага на Португалия в спряването с коронавируса, който атакува безпощадно целия свят, информира испанското издание "AS". Петкратният носител на "Златната топка" е подтикнат от футболния си агент Жорже Мендеш. Вижте подробности - в този материал.

12:25 Спортният директор на ЦСКА - Кристиано Джарета, говори пред медии от своята родина (Италия) относно тежката ситуация с коронавируса във футбола. Той го направи и като своебразен отговор относно желанието на някой клубове първенството да не бъде довършено. Вижте подробности - в този материал.

11:53 Натискът върху МОК продължава да се засилва. Спортисти, федерации и различни организации се бунтуват срещу непреклонността на комитета дори да обмисли евентуално отлагане на игрите, които са планувани за това лято в Токио.

11:17 В Манчестър Юнайтед обявиха датата, на която ще се явят играчите за подновяване на тренировъчния процес. Тя ще е 10-и април, като футболистите ще се готвят за игра през месец май. Разбира се при, при влошаване на ситуацията с коронавируса и 2-те дати подлежат на промени.

10:24 - От Висшата лига имат нов план как да довършат първенството. Според „Телеграф“ срещите от елита на Англия ще бъдат подновени на 1-ви юни и ще бъдат играни пред празни трибуни. (Вижте подробности)

09:57 - Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Маруан Фелайни е дал положителен резултат на теста за коронавирус. В момента 32-годишният халф играе за китайския Шандонг Луненг. (Вижте подробности)

09:35 - Бившият президент на Реал Мадрид Лоренсо Санс е починал в снощната вечер на 76-годишна възраст, след като бе заразен с коронавирус. Санс беше хоспитализиран във вторник с висока температура. Направените му тестове за COVID-19 са били положителни. Освен дихателни проблеми, той е имал и бъбречна недостатъчност. (Вижте подробности)

09:08 - Бившият капитан и легенда на Милан Паоло Малдини и синът му Даниел, който е момента е част от клуба, са дали положителни проби на теста за коронавирус. Новината бе обявена от „росонерите“ в събота вечерта. (Вижте подробности)

21 март

20:32 - Една от най-големите звезди на Ювентус Пауло Дибала се е заразил с коронавирус. Новината бе потвърдена от самия футболист в социалните мрежи преди броени минути. (Вижте подробности)

19:37 - Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски и съпругата му Ана са дарили 1 милион евро, за да помогнат в борбата с пандемията от коронавирус. Жертвите от COVID-19 вече са над 11 хиляди в световен мащаб, а потвърдените случаи на заразени надхвърлят 275 хиляди души. (Вижте подробности)

18:15 - Отборът на Наполи ще поднови тренировки през следващата седмица, въпреки че всички клубове в Италия бяха предупредени, че все още обстановката на Апенините е опасна за провеждането на занимания. В Италия не се е практикувал никакъв спорт от 9-ти март насам заради разпространението на вируса COVID-19. (Вижте подробности)

11:00 Стана ясно, че президент на голям европейски клуб става временно лекар, за да помага на болните от коронавирус. Мъжът е с медицинско образование. Вижте подорбности тук. 

10:09 Испански лекар посочи кога и къде може да е избухнала пандемията в италианския град Бергамо. За съжаление, това може да е бил мач от Шампионска лига. Както е известно, в последно време в Бергамо се правят по 2 погребения на час. Вижте подробности в този материал. 

09:00 Появи се информация, че клубовете в НБА спират да плащат заплати на играчите си през следващия месец. Вижте подробности тук. Междувременно, шефът на Съюза на професионалните играчи в Италия разкритикува клубовете от Серия А, които искат да подновят тренировки до седмица. Подробности вижте тук. 

20 март

21:14 Серина Уилямс обясни как социалното дистанциране предизвиква тревога и стрес у 23-кратната шампионка в турнирите от Големия шлем. 38-годишната американка говори за TikTok относно чувствата си след старта на период на самоизолация. Тя планира да остане шест седмица у дома в опит да защити себе си, но се бори и със собствената си тревога. Серина Уилямс разкри колко трудно се справя със социалното дистанциране.

20:18 Играчите на РБ Лайпциг подновиха тренировки след 5-дневна почивка. Физически контакти между играчите не бяха разрешени, заради което нямаше и отборни игри с топка.

19:15 Въпреки че няма футбол, то това не пречи в България отново да се стигне до поредното неразбирателство. По-рано днес стана ясно, че част от клубовете са поискали Първа лига да спре, като се приеме временното класиране за крайно. Не така обаче смятат всички отбори в родния шампионат. Кои отбори са съгласни и кои не - вижте в този материал.

18:23 - Висшата лига отново обмисля идеята мачовете до края на сезона да се играят пред празни трибуни, за да бъде доигран сезона. На среща във вчерашния ден стана ясно, че първенството ще може да бъде подновено най-рано в началото на май заради световната пандемия от коронавирус. (Вижте подробности)

18:04 Играчът на Реал Мадрид Лука Йович е в Сърбия и няма да има право да напусне и да се завърне в Испания в близкото бъдеще, информира испанското издание "AS". Днес (20.03) сутринта местното правителство, водено от Александър Вучич, обяви, че границите ще бъдат затворени. Четете подробности - в този материал.

17:29 Левият краен защитник на Манчестър Сити - Бенжамен Менди, определено ще скучая по-малко вкъщи, отколкото повечето други футболни звезди. Причината за това е, че в собствения си дом той разполага с впечатляващо футболно игрище. Вижте ВИДЕО от него, както и повече подробности - в този материал.

16:57 Няколко отбора от Първа професионална лига са на мнение, че шампионата трябва да се прекрати, като е изпратено писмо до временния шеф на БФС Михаил Касабов. Голяма част от отборите подкреят предложението, като сред тях са Локомотив Пловдив, Арда Кърджали, Царско село, Етър, Дунав и Ботев Враца. Вижте подробности - в този материал.

15:54 Футболистът на Пари Сен Жермен и национал на Бразилия - Тиаго Силва, говори относно ситуацията с коронавируса в страната му. Той призна, че всички са изплашени, както и че се надява нещата да не ескалират, както се случи в Европа. Вижте подробности - в този материал.

15:16 Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, опроверга, че срещата с Кубрат Пулев, насрочена за 20 юни в Лондон е отложена. Точно това заяви Кобрата, като дори прогнозира, че боят няма да се състои и през юли, и през август. Освен това Хърн вметна, че евентуално отлагане може да отвори вратата за сблъсък с Тайсън Фюри. Четете подробности - в този материал.

14:33 След като само преди дни УЕФА официално отложи Евро 2020, както и баражите, които ще определят последните класирали се, то европейската футболна централа вече насрочи нови. Според обновената програма полуфиналният плейоф между България и Унгария трябва да се състои на 4 юни на стадион „Васил Левски“ в София. Вижте подробности - в този материал.

14:26 Немски вирусолог направи доста мрачна прогноза, според която отново ще се подновят футболните срещи. Надежата на повечето ръководни органи във футбола е той да се завърне през май или юни месец. Според специалиста Йонас Шмидт обаче това няма да се случи до 2021 година. Вижте подробности - в този материал.

13:59 Световният шампионат по снукър е отменен. Той трябваше да се играе от 18-и април до 4-и май, но вместо това ще бъде преместен за юли или август месец поради ситуацията с коронавируса.

13:25 От ръководството на Барселона ще опитат да убедят играчите на отбора да направят финансов жест към клуба заради икономическата криза, която се предвижда от пандемията от коронавируса, твърди испанският вестник La Vanguardia. Сумата за заплати на Барса представлява 61 процента от общия бюджет, одобрен от борда за сезон 2019-20. Общо 507 милиона евро годишно се изплащат със заплати. Вижте подробности - в този материал.

12:51 Съотборниците в Байерн Мюнхен - Леон Горецка и Джошуа Кимих, започнаха инициативата: "Да сритаме коронавируса". Дуото вече дари 1 милион евро за социални и благотворителни организации.

12:18 Футболният ръгби съюз официално обяви края на сезона във всички възможни турнири и купи в Англия. Целият сезон 2019/20 е официално прекратен и няма да се играе. Това се прави в отговор на заплахата от коронавируса.

11:55 Ситуацията с коронавируса вероятно напълно ще промени облика на световния и европейския футбол. Самият президент на ФИФА Джани Инфантино призна, че вече едва ли ще ставаме свидетели на трансфери на стойност 100 милиона евро, каквито са се осъществявали за всякакви играчи в последно време. Вижте цялото му изказване, както и повече подробности - в този материал.

11:27 Клубове от Бразилия помогат на страната да се справи с коронавируса, след като предложиха на властите да използват стадионите и базите им по какъвто начин им е удобно и нужно (например медицински център), за да се справят със ситуацията. Това вече сториха Баиа, Сао Пауло и Атлетико Паранезе. Четете повече подробности - в този материал.

10:59 Голямата звезда на световния футбол Лионел Меси също взе участие в така нашумялото предизвикателство с тоалетна хартия, което е изпълнявано от футболисти и любители на спорта по време на домашната карантина, за която е призован всеки поради коронавируса. Вижте ВИДЕО и повече подробности - в този материал.

10:33 Легендарният бранител на Челси - Джон Тери, се включи в предизвикателството, което е завладяло социалните мрежи по време на карантината, наложена заради коронавируса. Бившият английски национал се отличи с гениална идея и засенчи повечето си колеги. Вижте ВИДЕО и повече подробности - в този материал.

09:53 Националната баскетболна асоциация инструктира всички отбори да затворят своите тренировъчни центрове и да преустановят заниманията до второ нареждане.

09:19 Гардът на Бостън Селтикс Маркъс Смарт призна във видео, че е дал положителна проба за коронавируса. Той призова всички да останат по своите домове и да спазват дистанция.

08:43 Олимпийският огън пристигна в Токио (Япония) от Гърция след специална церемония. Това се случва на фона на нарастващите въпросителни около провеждането на Олимпиадата поради коронавируса. От МОК обаче са категорични, че тя ще се проведе.

03:00: Двама баскетболисти на Лос Анджелис Лейкърс са били изследвани и са дали положителни проби за коронавирус. И двамата нямат симптоми, но са поставени в изолация. Организацията е посъветвала всички, които са били в контакт с тях, също да се изолират под карантина, но имената на играчите към настоящия час не са разкрити. 

02:00: Ръководството на Бостън Селтикс обяви, че един от играчите е дал позитивен резултат на тест за коронавирус. Минути по-късно самият играч - Маркъс Смарт, разкри, че тестът е негов и, въпреки че няма симптоми, е поставен в изолация от понеделник - денят, в който му е взета проба. Той призова всички да се пазят и да спазват препоръките на медицинските лица. 

19 март

22:33 След примера на Валядолид, Селта Виго също се отказа от своите тестове за коронавирус, които принадлежат на клуба по право. Това се прави с цел да има повече от тях за хората в Испания, след като страната е една от най-засегнатите от COVID-19.

22:08 Футболът в Шотландия няма да продължи преди 30-и април (по подобие на решението на ФА за Англия). Това стана ясно след официално съобщение от футболната федерация в страната.

21:53 От Ювентус са пуснали 3-ма свои играчи да се приберат в своите страни - Гонсало Игуаин в Аржентина, Миралем Пянич в Босна и Херцеговина и Сами Кедира в Германия. Припомняме, че още преди да бъде наложена забраната за напускане, голямата звезда Кристиано Роналдо се прибра в Португалия при своята майка. Вижте подробности - в този материал.

21:35 Италианският футболен клуб Рома организира събиране на средства, които да подпомогнат болниците в страната, която е една от най-засегнатите от коронавируса.

21:16 Името на Вилиан често попада сред трансферните спекулации, но той е категоричен, че ще помогне на Челси да доиграе настоящия сезон дори и формално договорът му да е изтекъл, което би се оказало проблем за много клубове и играчи. Четете повече - в този материал.

20:51 Гран При на Монако няма да се проведе през тази година - това обявиха организаторите на състезанието. Решението е категорично и официално, като по този начин надпреварата, предвидена за 24-и май, е отменена.

20:28 От Манчестър Юнайтед обещаха да платят на всички над 3000 служители, които вършат каквато и да е работа в клуба, въпреки ситуацията. Това ще се случи без значение колко дълго остане първенството стопирано.

19:54 Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев даде подробности за състоянието си, след като стана ясно, че се е заразил с коронавирус. Босът на разградчани все още е в болница, но се надява в кратки срокове да бъде изписан. Вижте всичко, което той каза - в този материал.

19:27 Турското първенство също не издържа на пандемията от коронавирус и бе прекратено. Днес спортният министър на страната Мехмет Касапоглу обяви, че мачовете от Суперлигата и долните дивизии се прекратяват за неопределен период. Четете подробности - в този материал на SportLive.

18:49 Ситуацията за футболната легенда и любимец на няколко поколения - Роналдиньо, може да се влоши допълнително и да не се развие по най-добрия сценарий. Причина за това е... коронавирусът, който със сигурност не влияе негативно само на бразилеца. Оказва се, че поради COVID-19 в съда в Парагвай не може да пристигне ключов свидетел по делото срещу Роналдиньо и неговия брат. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

18:17 Шотландският Глазгоу Рейнджърс е позволил на всички свои чуждестранни играчи да се приберат в своите страни, докато отшуми ситуацията с коронавируса. Треньорът Стивън Джерард е преценил, че за неговите играчи е по-добре да се приберат при семействата си, отколкото да стоят в изолация в Шотландия.

17:59 След много критики най-сетне и първенството в Турция бе прекратено. Днес спортният министър на страната Мехмет Касапоглу обяви, че мачовете от Супер лигата и долните дивизии се прекратяват за неопределен период.

17:12 Играчът на Реал Мадрид Лука Йович е нарушил наложената му карантина и е подадео сигнал до полицията в Сърбия. На всички играчи на мадридския клуб бе наложена 14 дневна картина заради заразен баскетболист. Вижте повече подробности

16:38 Диагностицираният с коронавирус мениджър на Арсенал - Микел Артета, се чувства много по-добре, като възстановяването му върви по план. Това обявиха от "артилеристите".

16:05 Оказва се, че абсолютно нито един от клубовете във Висшата лига не е искал настоящият сезон 2019/20 да бъде обявен за нулев и да не се зачита.

15:33 Капитанът на Борнемут реагира след обявените решение от ФА. Саймън Франсис смята, че сезонът във Висшата лига трябва да завърши на всяка цена.

15:11 Важната среща за бъдещето на английския футбол приключи. Бе взето решение английската Висша лига (както и останалите футболни професионални турнири в страната) да бъдат стартирани не преди 30-и април поради коронавируса. Също така, сезон 2019/20 ще бъде удължен за неопределен период от време. Вижте още подробности - в този материал.

14:30 Бившата вратарка на английския национален отбор по футбол за жени - Рейчъл Браун, сподели своето мнение, че е по-добре и по-честно женското Европейско първенство по футбол също да бъде изместено с една година - вместо през лятото на 2021-а година, да се проведе през 2022-а, като резултат от преместването на мъжкото такова.

13:40 С отмяната на Европейското първенство по футбол с година напред се получава объркване и сред привържениците, които са планували да наблюдават големия форум на живо. Няколко са най-важните фактора за това - самолетен билет (ако приемем, че дестинацията е далеч), настаняване и най-важното - билет за двубоя.Някои хора използват компании, които да им уредят всичко накуп, но други си подсигуряват нужните фактори индивидуално. Относно вторите - важна информация разкрива пътуващият журналист Саймън Калдър пред "Sky Sports". Те няма да получат своите пари за самолетни билети обратно. Вижте подробности - в този материал.

13:14 "ФИФПРО" - организация на професионалните футболисти из света, подкани Турция да спре провеждането на своята футболна Суперлига. Припомняме, че само в южната ни съседка и в Беларус се играе футбол в цяла Европа.

12:47 От Български футболен съюз обявиха, че ще се проведе специална работна среща, свързана с прекратяването на първенството и извънредното положение у нас заради пандемията от коронавируса. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

12:08 Обединените арабски емирства забраниха провеждането на всякакви спортни събития, за да предотвратят разпространението на коронавируса. Под въпрос остава единствено Световната купа в Дубай за конни състезания.

11:21 Футболистите и треньорският щаб на Борусия Мьонхенгладбах са готови да дарят част от заплатите си, за да може да бъдат покрити разходите за другите служители в германския клуб, защото в момента Борусия изпитва финансови трудно, както и повечето отбори в Европа, заради коронавируса и щетите, които нанася.

10:37 Все по-вероятно е заплатите на футболистите в Италия да бъдат намалени. Това заявиха от Футболната федерация на Апенините, а причината е ясна за всички - епидемията от коронавируса, която плъзна в невиждани мащаби на Ботуша с над 35 хиляди заразени души. Четете подробности - в този материал.

10:04 Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) преустанови провеждането на турнира Копа Либертадорес до 2 май.

9:31 Волейболните първенства в 12 държави окончателно бяха прекратени заради пандемията от коронавирус. Шампиони в някои от тях няма да има, в други (като Словения) ще се използва класирането до момента и получените точки. Ето кои са страните, в които сезонът приключи: Швейцария, Германия, Австрия, Финландия, Белгия, Естония, Израел, Словения, Испания, Чехия, Хърватия и Дания.

9:15 Звездите на ПСЖ Неймар и Тиаго Силва са се прибрали в родината си Бразилия заради ситуацията с коронавируса, съобщават местните медии. Френският шампион остави на своите футболисти сами да избират своето местонахождение.

2:23 Бившият президент на Реал Мадрид Лоренцо Санс влошава състоянието си, след като се зарази с коронавирус. Това съобщи неговият син в социалните мрежи. Санс, който бе начело на Реал в периода 1995-2000 г., има проблеми с дихателната система, а покрай тях е развил и бъбречна недостатъчност. Синът му отчита ситуацията като много сериозна, като има опасност за живота на бившия президент.

18 март

22:28 Треньорът на баскетболния Левски Лукол Тити Пазапов сподели, че неговият племенник е болен от коронавирус. Той е на 18 години и дори не е имал симптоми. В момента се лекува вкъщи и се чувства добре.

21:03  Без тенис турнири поне до 7 юни - това решение бе взето съвместно от ATP, ITF и WTA. Това действие е заради пандемията от коронавирус, която вече отмени редица спортни състезания. Това означава, че сезонът на клей за тази година приключи. Вижте повече подробности.

19:42  Във вторник бе обявено официално, че Евро 2020 ще се проведе през 2021 година заради пандемията от коронавируса. Въпреки че Световно първенство не е било отлагано, то това се е случвало с други важни и значими първенства, а Marca припомня кои са те.

19:01 Състезанието за спортни автомобили и прототипи - Льо Ман (познато като 24-те часа на Льо Ман), е отменено заради коронавируса. То трябваше да се състои 13-и и 14-и юни. Отложено е за 19-и и 20-и септември.

18:39 Президентът на УЕФА Александър Чеферин намекна, че няма как трофеите да бъдат раздадени на временни лидери в отделните първенства. В най-голямото първенство - Висшата лига, убедителен лидер на върха е Ливърпул, който бленува за този трофей от 30 години и е само на две победи от успеха. Вижте цялото му изказване - в този материал.

18:17 14-ият във временното класиране на испанската Ла Лига - Алавес, съобщи неприятна новина. От клуба обявиха, че цели 15 човека от Алавес са дали положителна проба за коронавирус - 3-ма футболисти от първия състав, 7 от треньорския щаб и още 5-ма, които работят на базата. Четете подробности - в този материал.

18:03 Националният отбор по футбол на Германия е дарил 2,3 милиона евро в помощ срещу борбата с коронавируса. Играчът на "бундестима" Джошуа Кимих признава, че ситуацията е изключително извънредна и сериозна и всички трябва да се обединят, да си помагат и да проявят дисциплина, за да се справят.

17:49 Президентът на италианската футболна федерация - Габриеле Гравина, заяви, че цялата държава има нужда от това местната футболна Серия А да довърши сезона. Все още обаче няма яснота как точно ще се осъществи това.

17:25 Президентът на Тотнъм - Даниел Леви, призна, че откакто той е в клуба от Северен Лондон, "шпорите" никога не са се изправяли пред толкова сериозна ситуация, каквато е в момента зради проблема с коронавируса.

17:18 Звездата в нападението на Милан - Златан Ибрахимович, организира онлайн събиране на средства в помощ на италианските болници. Шведът започна със 100 000 евро, а много скоро след това бяха добавени други малко над 15 000 от хората, до които е стигнал призивът. Целта е да бъдат достигнати 1 милион евро. Вижте подробности - в този материал.

16:37 Бившият защитник на Интер Рикардо Фери разкри какъв ужас преживява той и сънародниците му в италианския град Лоди. Бившият италиански национал все пак посочи позитивните неща в ситуацията с епидемията от коронавирус в страната. Фери е на 56 години, Лоди е град в Северна Италия - най-засегнатата част от страната. Вижте цялата история, разказана от него - в този материал.

16:14 15-ият във временното класиране на испанската Ла Лига - Валядолид, официално отказа тестовете за коронавирус, които са предоставяни на всеки отбор. От клуба го направиха от медицинска и социална гледна точка, защото никой от играчите не показва подобни признаци и не искат в една от най-засегнатите страни тестовете да бъдат пропилявани.

16:02 Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес изключи възможността Барселона да стане шампион, ако първенството не се доиграе. Ла Лига бе прекратена след разрастването на коронавируса и при 11 оставащи двубои до края на сезон 2019/20. Вижте подробности - в този материал.

15:33 Няколко от клубовете в английската Висша лига са подготвили предложение за провеждането на останалите мачове от сезона на два-три неутрални стадиона без зрители, съобщи "The Sun". Според този план, мачовете ще се играят в различно време и ще бъдат предавани по телевизията. Вижте подробности - в този материал.

15:11 Крикет сезонът може да се отложи, за колкото време е нужно. Дори това да значи, че ще започне чак през октомври, защото здравето е най-важното и то няма да се рискува пред коронавируса да отшуми.

14:48 Двубоите на националния отбор на Англия по хокей са отменени. Трябваше да се състоят две срещи срещу Унгария - на 22-ри и 23-и април, но от федерацията обявиха, че това няма да се случи заради ситуацията с коронавируса.

14:30 От ЦСКА публикуваха открито писмо към Българския футболен съюз, като поиска от родната футболна централа да предприеме мерки, с които да се компенсират загубите на родните клубове по време на извънредното положение. Както е известно, то засегна и футбола, като поне един месец няма да има мачове. Това означава, че клубовете няма от къде да получават свежи финансови средства, но задълженията им към персонал и играчи - остават. Вижте подробности тук

12:46 Неприятна вест долетя от Испания - бивш президент на Реал Мадрид е на 99% болен от коронавирус, като има сериозни симптоми. Става дума за Лоренцо Санс, бил начело на клуба в периода 1995-2000 година. Вижте подробности тук. 

11:06 Междувременно, известният украински боксьор Александър Усик призова сънародниците си да ходят на църква, въпреки извънредното положение. Вижте какво още каза той в този материал. 

10:46 Ла Лига все повече бива засегната от болестта - със сериозен брой заразени са и в Еспаньол. За щастие, симптомите при тях са леки. Вижте повече в този материал. 

09:34 Вторият футболист на Ювентус, заразен с вируса - Блес Матюиди, призна, че е подценявал проблема и отправи призив към феновете. Вижте подробности тук. 

09:17 Коронавирусът нанесе втори удар на Левски - клубът е изпуснал договорка със спонсор, който да е много полезен на "сините" в тежката криза. За това разказа директорът на клуба Павел Колев. Вижте подробности тук.  Той пожела бързо възстановяване на боса на Лудогорец Кирил Домусчиев. Вижте повече тук. 

00:00 Стана ясно, че заразата в НБА се разраства и достигна до Бруклин Нетс. Болен от вируса е и суперзвездата на американския баскетбол Кевин Дюрант. Той се чувства добре. Вижте подробности тук

17 март

22:45: Ръководството на Еспаньол публикува информация, че след направени тестове за коронавирус на футболистите от първия тим и треньори и участници в тренировъчния процес на отбора са установени 6 позитивни резултата. Всички са поставени под карантина и следват инструкциите на медиците. 

22:30 За съжаление, коронавирусът нанесе нов удар по най-голямото баскетболно първенство на планетата. Бруклин Нетс обявиха, че има 4-ма играчи, заразени с COVID-19, което от своя страна поставя под карантина не само целия отбор, но и тимовете, с които "мрежите" играха в дните преди окончателното прекратяване на баскетболната дейност отвърд Океана. Имената на играчите не бяха разкрити. 

21:48 Отлагането на Евро 2020 явно ще има директен ефект и върху Барселона, защото един от спряганите наставници призна, че е щял да поеме каталунците през това лято, но сега това се отлага за най-рано след 12 месеца. Вижте кой е той, както и подробности - в този материал на SportLive.

21:14 ФИФА свика спешна среща, която ще се проведе чрез конферентен видеоразговор по подобие на начина, по която се състоя тази на УЕФА. Това ще се случи още утре, като ще бъдат обсъдени важни събития в дългосрочен план (вижте подробности).

20:54 Дни, след като стана ясно, че футболистът на Ювентус Даниеле Ругани даде положителна проба за коронавирус, нов играч на "бианконерите" бе сполетян от същата съдба. Става въпрос за полузащитника Блес Матюиди. За това съобщиха от клуба (вижте цялото съобщение от клуба).

19:53 Шотландия ще изиграе своята плейофна среща за класиране на Евро 2020 срещу Израел през месец юни. Предвид отлагането на Европейското първенство обаче, не е наложително да се бърза и датата не е потвърдена официално.

19:33 Благодетелят на Уолсол (Лий Помлет), който се състезава във второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип, смята, че някои отбори няма да издържат на случващото се и ще фалират.

19:12 Андалусия мастърс е отменен. Голф турнирът ще се проведе на друга дата в бъдещето вместо от 30-и април до 3-и май.

19:00 Тур де Йоркшир е отменен. Колоездачите видяха поредно състезание своя спорт, което е отменено заради кризисната ситуация с коронавируса.

18:40 Африканските нации е поредният турнир, който няма да се състои заради коронавируса. 16-те тима трябваше да премерят сили през април месец, но това няма да се случи. Той трябваше да се яви като генерална репетиция за Камерун (домакинът) преди големия турнир на континента - Купата на африканските нации, през януари догодина.

18:23 Един от турнирите, част от Големия шлем - Ролан Гарос, няма да се проведе по план. Той бе изместен за историческа дата. Вижте цялата информация - в този материал.

18:05 Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е дал положителна проба за коронавирус. Това съобщи самият Домусчиев в своя профил във Фейсбук. Четете подробности - в този материал.

17:55 Садио Мане с поредна благородна постъпка за родината си в борбата с коронавируса. Вижте подробности - в този материал.

17:13 Вижте новата дата, на която ще се проведе финалът в Шампионска лига.

16:58 Пандемията очаквано може да повлияе на мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Двубоят може да бъде отложен заради пандемията. Вижте подробности тук. 

16:37 На видеосреща между УЕФА и представители на страните членки беше взето решение да се отложи Евро 2020 за 2021 година. Вижте подробности тук. Вижте тук новите дати на провеждане на шампионата.  Засега обаче Олимпиадата в Токио няма да се отлага. Подробности четете тук

15:54 Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета направи притеснително изказване относно предстоящото в България по отношение на заразата с коронавирус. Вижте какво каза в този материал. 

15:46 Копа Америка също е отменена. Вижте подробности в този материал. 

15:29 Женското Европейско първенство по гимнастика в Баку е отменено, мъжките събития също!

15:16 В дартса също са отменени състезанията!

14:58 Световната лига по сърф отмени всички събития и турнири!

14:39 Снукът федерацията отмени предстоящия голям турнир - Корал Тур.

14:32 Предстоящите битки в ММА са отменени!

14:24 Световните серии по гмуркане са отложени!

14:10 Диамантената лига отложи първите три събития! 

14:00: Поредният спорт беше ударен от пандемията коронавирус. Снукър турнирът "Coral Tour Championship" беше отменен по настояване на телевизиите. Световната организация се надяваше шампионатът да може да бъде проведен без фенове в залата, но крайното решение е, че турнир няма да има. 

11:24 Новини най-вече от Италия: Появи се слух, че клубовете от Серия А и Серия Б не искат да плащат заплати на играчите си, докато първенствата са в пауза. Вижте подробности тук. Играч на Милан пък разкритикува властите за начина, по който са действали след навлизането на заразата в страната. Подробности вижте тук. 

10:48 Неприятна новина - племенницата на известен биатлонист, която е само на 6 седмици, се е заразила с болестта. Подробности вижте тук. И друга подобна новина - приятелката на Даниеле Ругани, първият футболист от Серия А, пипнал вируса, също е заразена. Подробности вижте тук. 

09:17 Стана ясно, макар и непотвърдено, че УЕФА ще иска сериозна сума от клубовете и лигите на континента заради отлагането на Евро 2020, което може да се реши днес. Вижте каква е сумата в този материал

09:36 Най-хубавата новина за днес: Човек от футбола разработва ваксина срещу коронавирус от януари насам и обяви кога очаква да е готова тя. Става въпрос за боса на Хофенхайм Дитмар Хоп, когото феновете в Германия не обичат особено. Кога ще е факт ваксината и как Тръмп вбеси Европа и света вижте в този материал. 

16 март

21:47 - Докато мениджърът на Арсенал Микел Артета се възстановява от вируса, футболистите ще тренират самостоятелно и ще се постараят да бъдат във форма, въпреки че са по домовете си. Много от играчите имат фитнес зали в жилищата си, а треньорите на Арсенал са им изпратили различни тренировъчни програми. (Вижте подробности)

19:45 Стана ясно, че не всички страни в Европа и до нея са уплашени от пандемията. Турция, според AS, е пожелала да приеме еднолично Евро 2020, което най-вероятно ще бъде отложено за догодина. Подробности вижте тук. Междувременно, източник от УЕФА отрече централата да определи шампионите на страните, ако първенствата не се доиграят. Подробности тук.  Заразеният футболист на Ювентус Даниеле Ругани пък коментира как се чувства и с какъв проблем се е сблъскал в изолацията. Вижте подробности тук. 

17:54 - Въпреки че в момента няма срещи от Серия А, тимът на Наполи реши да предприеме инициатива, в която да включи своите фенове, които нямат възможност да посещават срещи на „Сан Паоло“ по трибуните. „Партенопеите“ предизвикаха тифозите на тима да пеят клубни песни от своите балкони, като по този начин повдигнат духа си в тежките времена, в които се намира не само град Неапол, а и цяла Италия. Резултатът бе повече от впечатляващ. (Вижте подробности)

17:35 Бившата клубна лекарка на Челси Ева Карнейро коментира, че топфутболистите са особено застрашени от зараза с коронавирус. Родената в Гибралтар лекарка обясни защо това е така. Вижте какво каза тя в този материал. 

17:15 Според испанския AS, тези дни УЕФА ще вземе решение как да бъдат определени шампионите в националните първенства, ако сезонът не бъде доигран заради пандемията с коронавирус. Както можем да се досетим, евроцентралата възнамерява да разпореди настоящите лидери в шампионатите да бъдат признати за шампиони. Как ще се процедира с изпадащи и печелещи ппромоции вижте в този материал. 

16:35 Капитанът на националния отбор по волейбол за жени Елица василева призна, че може да е изкарала коронавируса без да разбере. Това може да се е случило още през декември, когато е била в Китай. Вижте изказването ѝ тук. 

16:10 - Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина иска УЕФА да отложи Евро 2020 това лято, за да има време да бъдат доиграни оставащите срещи от сезона в Серия А. Футболът, както и целият спорт, на Апенините бе прекъснат заради глобалната пандемия от коронавирус. (Вижте подробности)

15:54: Неприятна новина дойде от Испания. Според "Marca", треньорът на аматьорския испански клуб Атлетико Портанде Алта - Франсиско Гарсия, е починал след заразяване с коронавирус. 21-годишният Гарсия е имал рак на кръвта, но е бил в стабилно състояние. Младият мъж е тренирал детския тим.

15:02 - Президентът на Асоциацията на италианските футболисти Дамиано Томази сподели, че е почти невъзможно мачовете от Серия А да бъдат подновени през месец април. Всички спортове и състезания на Ботуша бяха отменени поне до 3-ти април заради нарастващата зараза от COVID-19. (Вижте подробности)

14:30 Любопитна новина относно пандемията дойде от Германия. Твърди се, че най-мразеният човек в германския футбол Дитмар Хоп разработва ваксина срещу коронавируса. Той е отказал на светивен лидер да работи върху ваксината в неговата страна и да лекува само неговия народ. Вижте подробности в този материал. 

13:55 - Церемонията по откриването на Залата на славата във Висшата лига бе отменена заради пандемията от коронавирус. Двама бивши футболисти трябваше да бъдат обявени като първите членове в четвъртък. Също така трябваше да бъде обявен и списък с номинирани, за които феновете щяха да могат да гласуват. (Вижте подробности)

13:38 - Отборът на Челси ще глоби полузащитника на тима Мейсън Маунт, след като той е нарушил периода на самоизолация. Въпреки че трябва да си бъде у дома за известен период от време, английският халф е използвал времето без срещи от Висшата лига, за да поиграе футбол на малки вратички с приятеля му от тима на Уест Хям Деклан Райс. (Вижте подробности)

10:34 - Паузата в първенството на Националната баскетболна асоциация (НБА) може да продължи до средата на месец юни заради коронавируса, съобщава ESPN. Подробности вижте тук.

10:20 - Австралийският тенисист Бърнард Томич съобщи, че при него се наблюдават симптомите на коронавируса. Тенисистът смята, че е заболял по време на пътуване от Мексико.

9:30 - Футболистите Еляким Мангала и Хосе Гая от Валенсия потвърдиха, че са заразени с коронавирус. Още вчера стана ясно, че има петима заразени в щаба на "прилепите". Първият футболист в Ла Лига, за когото стана ясно, че е заразен от вируса, бе Езикиел Гарай (подробности четете тук).

8:52 - Формула 1 ще отмени и Гран При на Монако. Състезанието трябваше да се състои в периода 22-24 май.

15 март

20:25 - Колоезденето също преустановява своята дейност. Международният колоездачен съюз спря всички състезания под своята егида поне до 3 април, съобщава ТАСС. 

20:20 - Ръководството на Валенсия съобщава за петима свои футболисти и/или хора от клубния персонал, които са заразени с коронавирус. Новината идва няколко часа по-късно, след като централният бранител Езикиел Гарай се "похвали" в социалните мрежи, че е заразен с вируса. С това той се превърна в първия футболист от Ла Лига, който се заразява от коронавирус (подробности четете тук).

20:18 - Вратарят на Астън Вила Пепе Рейна не одобрява факта, че срещите от Английската Висша лига продължаваха да се играят, въпреки нараставащата пандемия от коронавирус по света. Стражът, който е под наем в английския тим от Милан взе участие при загубата на своя тим срещу Лестър в понеделник. (Вижте подробности)

19:33 - Нападателят на Дарби Каунти Уейн Рууни смята, че правителството и футболните ръководни органи третират футболистите като морски свинчета по време на пандемията от коронавирус. Професионалният футбол в Англия беше отменен до 3-ти април, като подновяването на срещите зависи от ситуацията на Острова след три седмици. (Вижте подробности)

18:27 - От Атлетико Мадрид потвърдиха, че тренировките на футболистите в тима и всички други занимания в следващите две седмици са отменени. Забраната е валидна и за женския тим, както и за юношите на клуба. (Вижте подробности)

16:20 Звездата на Лудогорец Козмин Моци разкри пред медии от Румъния как се чувства в изолация. Защитникът призна, че се притеснява за близките си, че иска да се прибере в родината си поне за малко и че е тестван два пъти за коронавирус. Вижте цялото му изказване в този материал. 

15:13 Футболистът на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн не е загубил присъствие на духа по време на изолацията си. Той и половинката му показаха как се забавляват вкъщи. Вижте видео тук.  В същото време стана ясно как минава времето под карантина за единствения потвърдено заразен футболист на Ювентус дотук - Даниеле Ругани. Вижте подробности тук. 

15:10 Агентът на българите във Фиорентина - Пламен Пейчев, говори пред флорентинско издание как се справят Петко Христов и Димо Кръстев в бедстваща Италия. И двамата са в изолация като единият е в Италия, а другият - в България. Вижте подробности в този материал. 

14:15 - Двама души от мениджърския щаб на Алавес са с положителни проби на тестовете за коронавирус във вчерашния ден. Испанският клуб реши да преустанови тренировки за момента, като се очаква занятията да бъдат подновени през следващата седмица. (Вижте подробности)

13:43 - Централният бранител на Валенсия Езекиел Гарай разкри, че се е заразил с коронавирус. По този начин той става първият футболист от Испанската Ла лига, който е с положителен резултат на теста за заболяването. (Вижте подробности)

12:54 - Треньорът на Лийдс Марсело Биелса е известен с работохолизма си и със странния си характер. Но това, което направи аржентинецът тези дни, изуми всички. Според "Metro", Биелса е отказал да сложи край на тренировките на тима, въпреки заплахата от избухването на мащабна зараза от коронавирус. (Вижте подробности)

12:18 - На заседание във вторник, 17 март, УЕФА ще обсъди въпроса за пренасянето на Евро 2020 за декември същата година, информира "The Telegraph". Ако това се случи, то ще позволи да бъдат завършени през лятото всички национални първенства в Европа. Мярката, разбира се, е вследствие пандемията от коронавирус, избухнала в Европа и света. (Вижте подробности)

10:44 Серхио Рамос взе участие във флашмоб в Мадрид, в който затворени в домовете си испанци отдадоха благодарността си към здравните работници в страната. Те го направиха посредством бурни аплодисменти от прозорците и терасите на домовете си, разбили тишината. Вижте видео в този материал. 

09:50 Има трети заразен с болестта в НБА. Той е играл срещу центъра на Юта Джаз Руди Гобер преди седмица. Играчът е от Детройт Пистънс. Вижте подробности в този материал. 

09:15 Суперзвездата на Ювентус и Португалия Кристиано Роналдо впечатли света с хуманен жест. Той предостави на властите в родината си своите хотели на нейна територия, за да бъдат превърнати в болници. В тях ще бъдат настанявани заразените с коронавирус португалски граждани. Вижте подробности в този материал. 

14 март

22:29 - Бившият футболист на Челси и настоящ на Трабзонспор Джон Оби Микел заяви, че не чувства наслада от футбола в ситуацията, в която се намира света в момента. Турската Суперлига остана една от малкото първенства, които не са прекъснати заради пандемията от коронавирус, която обхвана света. (Вижте подробности)

21:54 - Наставникът на Евертън Карло Анчелоти сподели, че „карамелите“ не са напълно самоизолирани заради коронавируса, но взимат превантивни мерки. Италианският мениждър трябваше да изведе своя тим срещу Ливърпул в дербито на Мърсисайд в понеделник, но мачовете от Английската Висша лига бяха отложени заради пандемията от коронавирус. (Вижте подробности)

20:20 От Сампдория обявиха, че няма да оповестяват повече случаи на заразени с коронавирус в клуба. Междувременно, чужденците в Лудогорец полуиха забрана да напускат страната до второ нареждане, а БФС предприе нови мерки. Вижте какви са те в този материал

18:19 Суперзвездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси отправи сериозно послание към феновете си във връзка с опасността. И той, както всички звезди, зказали се по темата, призова хората да си останат вкъщи. Вижте подробности в този материал

17:55 - Представители на отборите от Висшата лига ще се срещнат в четвъртък, за да обсъдят вариантите за приключването на сезона в Англия. Според „Скай спортс“ в сряда е предвидена среща на футболната лига, а в четвъртък водещите отбори на Албиона ще се срещнат отделно. (Вижте подробности)

17:23 Руски спортен коментатор отправи предложение към страната си да поиска домакинството на Евро 2020, което е заплашено с отлагане заради пандемията. Едно от изтъкнатите предимства на Русия било, че почти не е засегната от коронавируса. Вижте подробности в този материал. 

16:17  Президентът на Сръбската футболна асоциация (ФФС) Славиша Кокеца също е заразен с коронавирус, съобщиха от балканската федерация. Въпреки това двубоите все още не са спрени и ще се играят по план.

15:32  Президентът на Футболната асоциация Грег Кларк е заявил пред Висшата лига, че не вярва, че сезонът във вътрешния шампионат ще бъде завършен заради пандемията от коронавирус. (Вижте подробности)

15:12  Въпреки голямата криза в световен мащаб, причинена от коронавируса, от УЕФА продължават да мислят начини как европейските клубни турнири да приключат навреме.  Финалът в Шампионска лига е насрочен за 30 май в Истанбул, а този в Лига Европа 3 дни по-рано в Гданск. Обмисля оставащите срещи да се изиграят са само по една, а не на разменено гостуване. (Вижте подробности)

14:59 - Полузащитникът на Интер Кристиан Ериксен се оказа в много неприятна ситуация заради пандемията от коронавирус, която обхвана Европа. Причината е, че хотелът, в който е бил настанен полузащитника, е трябвало да затвори врати заради ситуацията на Апенините. (Вижте подробности)

14:31 Най-после позитивни новини от страдаща Италия. Спортният министър на страната каза някои положителни неща за ситуацията с болестта. Той сподели, че лекарите са обявили предварителни срокове, в които нещата на Ботуша ще започнат да се нормализират и пикът на заразата ще премине. Вижте подробности в този материал. 

14:30 - Отборът на Фиорентина потвърди, че играчите на тима Патрик Кутроне и Херман Пецела, както и физиотерапевтът на отбора Стефано Дайнели, са заразени с коронавирус. По този начин бройката на хората от щаба на „виолетовите“ с COVID-19 става четирима. (Вижте подробности)

13:35  Вариантите първенството в Серия А да бъде прекратено окончателно или победителят да бъде определен чрез плейофи не са намерили подкрепа. Както съобщава "Gazzetta dello Sport", сезонът в Серия А трябва да бъде продължен по настоящия регламент, веднага щом се открие такава възможност. (Вижте повече подробности)

13:12 Много неприятна новина дойде от САЩ. Според nbcsports.com, ученик, който е взел автограф от баскетболиста на Юта Руди Гобер, се е заразил с коронавирус. (Вижте повече подробности)

12:20 Сериозен повод за притеснение имат в Реал Мадрид, след като стана ясно, че вицепрезидентът на бразилския Фламенго Маурисио Гомес де Матос е заразен с коронавирус. Причината да се страхуват в Реал Мадрид е фактът, че преди около десетина дни той се е срещал с президента на "белите" Флорентино Перес. (Вижте повече подробности)

11:45 Много отбори и играчи се готвеха да уастват в тазгодишното издание на Копа Америка. Коронавирусът обаче продължава да прави корекции в спортните планове и може да се смята, че ще окаже влияние и върху този турнир.

10:58 Според авторитетното издание The Telegraph Ливърпул ще получи титлата си във Висшата лига. Мърсисайдци водеят с 25 точки преднина и им трябват още две победи, за да си осигурят шампионската титла за първи път от 30 години. (Вижте повече подробности)

10:16 Лелята на ММА звездата Конър Макгрегър е починала от коронавирус. За това потвърди той в социалните мрежи, като Конър пусна емоционално съобщение за леля си Ан.

09:46 Световната здравна организация не е успяла да даде гаранции на УЕФА, че пандемията от коронавирус ще бъде напълно овладяна до 12 юни. Именно на тази дата трябва да се даде началото на Евро 2020, като първата среща е насрочена в Рим. Все по-вероятно е първенството да се отложи - ето повече подробности.

09:00  Пандемията от коронавирус може да нанесе по-голям удар на футбола, отколкото се очакваше. Всички големите първенства вече бяха прекратени заради големия брой заразени в световен мащаб, но според Independent футболните власти в Европа може да бъдат принудени да отменят всички футболни срещи до септември. (Вижте повече подробности)

07:56  И в Бундеслигата вече бе съобщено за заразен играч с коронавирус. Това е централният защитник на Падерборн Лука Килиан, който е дал положителна проба за коронавирус, съобщиха от клуба. (Вижте повече подробности)

07:22  Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо взе отношение относно разрастващата се криза с коронавируса. Португалецът заяви, че няма нищо по-важно от човешкия живот и изрази подкрепата си за всички, които се борят със заразата, включително и неговия съотборник Даниеле Ругани. Какво написа - вижте в този материал.

13 март 

21:22 Нападателят на Фиорентина Душан Влахович е дал положителна проба за коронавирус, съобщават от клуба. Към този момент той е изолиран в дома си.

20:34  Ексцентричният полузащитник на Манчестър Юнайтед - Пол Погба, посъветва хората да се пазят от коронавируса, който набира все по-голяма сила в Европа. Французинът обаче го направи по доста странен начин, който обърка някои от феновете му и породи шеги на негов гръб. (Вижте повече подробности)

20:13  Още четирима играчи на италианския Сампдория са заразени с коронавирус, обявиха от клуба. Припомняме, че първо Маноло Габиадини от клуба даде позитивен тест за върлуващата в световен план болест. (Вижте повече подробности)

17:45 Бундеслигата също бе спряна и по този начин вече всички топ първенства в Европа няма да се състоят в скоро време. Първоначално бе обявено, че в Германия това ще се случи след изиграването на мачовете от този кръг през уикенда, но в крайна сметка футболното ръководство в страната е решило да го стори още от днес. Вижте повече подробности - в този материал.

17:28  Добри новини съобщиха от Левски. Резултатите от теста за вирус COVID-19 на нападателя Найджъл Робърта са отрицателни. Преди два дни се появи информация, че играчът има вирусни заболявания и висока температура и бе взето решение да му се направи тест за коронавирус, който, за радост, е отрицателен. (Вижте повече подробности)

17:20 Част от Уест Хем, включително и мениджъра Дейвид Мойс, са поставени под карантина, тъй като са контактували с мениджъра на Арсенал Микел Артета преди и след мача между двата тима. Вратарят на Борнемут Артур Боруц и четирима служители на клуба също са под карантина, тъй като имат симптоми на вируса. В болница със симптоми на коронавирус е и вицепрезидентът на бразилския Фламенго Маурисио Гомес де Матос. Нюрнберг, който се състезава във Втора Бундеслига, също е под карантина, тъй като един от играчите е с коронавирус.

17:01 По-рано медиите в Италия съобщиха, че една от големите звезди на Ювентус - Пауло Дибала, е болен от коронавирус. Аржентинецът обаче опроверга тези информации бързо и заяви, че няма нищо вярно в тях.

16:15 Първи установен случай на коронавируса COVID-19 бе регистриран в българския спорт. Без усложнения, но носител на заразата е треньорът от школата на БУБА Баскет Борис Бракалов - ето повече подробности.

15:36 Журналисти в Англия обявиха, че два от клубовете във Висшата лига не искат да доиграват сезона, който днес бе спрян заради пандемията. Те искат този сезон изобщо да не бъде признат. Случайно или не, и двата клуба са в лоша ситуация в класирането. Вижте кои са те в този материал. 

15:13 Заради въведеното в България извънредно положение до 13 април заради пандемията от коронавирус Българската федерация по художествена гимнастика отложи провеждането на световната купа по художествена гимнастика в София. Състезанието беше предвидено за периода от 10 до 12 април в "Арена Армеец".

15:04 Треньорът на елитния немски Падерборн Шефан Баумгарт е преминал изследване за коронавирус, тъй като е имал симптоми на заболяването, съобщиха от клуба. Това се е случило в петък. Резултатите от теста ще бъдат публикувани своевременно. Вижте подробности - в този материал.

14:50 Формула 1 взе решението Гран при на Бахрейн и на Виетнам също да бъдат отменени. Първото трябваше да се състои от 20 до 22 март, а второто - от 3 до 5 април. Това се случва ден, след като Гран при на Австралия бе отменено.

14:34 Футболът в Уелс също е прекъснат. Асоциацията заяви, че забраната влиза в сила моментално и ще важи най-рано до 4-и април. Отнася се за всички нива на футбола в страната.

14:20 Първенството на Германия по футбол също ще бъде спряно заради пандемията от коронавирус. От Първа Бундеслига обявиха на официалния си сайт, че решението може да влеза в сила от вторник, 17 март и ще бъде факт минимум до втори април. Четете подробности - в този материал.

14:00: Вече в много страни спортът е тотално забранен, но при колегите от Букмейкър Рейтинги можете да видите първенствата, които все още се провеждат

13:43 Футболът във всичките нива на Шотландия също е спрян. Забраната ще важи до повторно нареждане.

13:37 Крилото на Челси Калъм Хъдсън-Одой зарадва феновете на тима, а и на футбола като цяло, след като заяви, че е възстановен от коронавирус. Звездата на "сините" е проявил симптоми на вируса в понеделник, а в четвъртък от клуба потвърдиха, че той е заразен. Сега обаче английският играч е здрав и го сподели с феновете си. Вижте подробности - в този материал.

13:30 Официално: Всички волейболни и баскетболни мачове в България се спират до второ нареждане. Най-голямо влияние за това са оказали: Заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, въз основа на която се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито и единствено при невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение те се провеждат без публика; желанието на по-голяма част от клубовете; обявеното от Народното събрание на Република България извънредно положение в страната заради разпространението на коронавирус COVID-19 и обявяването на коронавируса COVID-19 за пандемия от Световната здравна организация.

13:25 Вероятно най-гледаното първенство в Европа - английската Висша лига, също ще бъде прекратена заради разпространението на коронавируса, както и вече появилите се случаи на дали положителни проби за COVID-19 в някои клубове дори и от елита. Вижте подробности - в този материал.

12:50 Вижте какво ще се случи с баража за класиране на Евро 2020 между България - Унгария - в този материал.

12:30 Двубоите от Шампионска лига и Лига Европа, които трябваше да се състоя през следващата седмица, са отменени за неопределен период от време. Това става ясно след официално съощбение на УЕФА. Вижте подробности, както и цялото съобщение - в този материал.

12:20 Английският елитен клуб Евертън потвърди, че първият им тим и персоналът са в самоизолация, след като футболист на клуба показал симптоми на коронавирус. Вижте подробности - в този материал.

11:54 Българският футболен съюз официално обяви, че футболът у нас ще бъде прекратен, считано от днес - 13.03, заради разпространяването на коронавируса. Това се случва, след като в страната бе обявенo извънредно положение. Паузата ще трае най-малко един месец - до 13.04, като според ситуацията с COVID-19 и заразените, ще бъде решено дали периодът без футбол в България ще бъде удължен. Четете подробности - в този материал.

11:08 В Германия обмислят да действат с крайни мерки срещу заразата. Ръководството на Първа Бундеслига обмисля да сложи край на първенството, а не само да го спира. Те са обмислили как ще се действа за следващия сезон, като шампион на Германия, както и на Втора Бундеслига няма да има. Вижте подробности в този материал. 

09:54 Сега стана ясно, че над 100 души от Ювентус са се поставили в изолация, след като стана ясно, че футболистът на тима Даниеле Ругани е заразен с коронавирус. Сред тях е и клубният президент Андреа Аниели. Вижте подробности тук и тук

09:17 Днес бе обявено, че най-вероятно ще бъдат отложени мачовете от уикенда във френската Лига 1. Това важи и за второто ниво на френския футбол. Все още няма обявен случай на болен от коронавирус в тамошния футбол, но мерките може да се вземат превантивно. Вижте повече в този материал. 

04:00: Още един случай на коронавирус в Англия. Играчът на Челси Калъм Хъдсън-Одой е дал положителен резултат на теста за COVID 19 и целият отбор е поставен под карантина. Следващите мачове на тима ще бъдат отменени, същото се очаква и за цялата Висша лига. Подробности за случая с Одой четете тук

02:30: Един от най-гледаните турнири в световен мащаб (основно в САЩ) - мартенската лудост на колежанското първенство по баскетбол, е отменено и няма да се проведе през тази година. NCAA очаква стотици милиони загуба от коронавируса. 

02:00: Сутринта в петък има спешна среща, при която да се прецени дали да има мачове от Висшата лига. 

01:30: Мерките в НБА се очаква да бъдат много сериозни, като призивът на собствениците е да се изчака период от 30 дни преди да се говори дали изобщо шампионатът ще бъде продължен. 

01:00: След направен тест е било установено, че Микел Артета е заразен с коронавирус. Арсенал е поставен под карантина, а първоначалната идея мачове във Висшата лига да има през уикенда по всяка вероятност ще претърпи сериозна промяна (подробности за случая с Артета четете тук). 

12 март 

22:03 Началото на бейзболния сезон ще бъде отложено поради проблема с коронавируса. По график той трябваше да стартира в САЩ на 26-и март, но от Лигата обявиха, че това няма да се случи. Все още не е ясно кога ще започне той.

21:51 Мениджърите на отбори от Висшата лига се обединиха около мнението, че здравето е на първо място и решението да няма хора по трибуните е напълно оправдано. Това споделиха треньорите на Саутхемптън, Бърнли и Брайтън.

21:37 Националната хокейна лига е прекратена. Забраната влиза в сила веднага, като дори тазвечершните двубои няма да се състоят. От Лигата обявиха, че това действие е съгласувано с медицински лица и че се прави с цел спиране на разпространението на коронавируса. Не е ясно кога ще се поднови.

21:15 Футболната асоциация на Ирландия стана поредната европейска такава, която обяви временното прекратяване на футбола в страната поради коронавуриса. Пояснява се, че забраната влиза от този момент и ще важи до поне 29-и март.

20:50 Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън призна, че е възможно прецедентно налагане на забрана за провеждане на всякакви публични събития, включително спортни. Той успокоява, че за момента няма такива планове, но при по-нататъчно задълбочаване на кризата - е доста възможно.

20:30 В САЩ се появиха информации, че сезонът в Националната баскетболна асоциация ще бъде прекратен за минимум 30 дни. Самото решение за стопирането дойде, след като играч на Юта даде положителен тест за коронавирус.

19:14 Както стана ясно преди часове, в българския футбол има първи по-сериозни съмнения за играч, който има коронавирус. Става въпрос за футболиста на Левски - Найджъл Робърта, който вече е приет във Военномедицинска академия, но няма да му бъде направен веднага, а това се дължи на времето, по което е пристигнал в болницата. Вижте подробности - в този материал.

19:02 Всички двубои от първенството на Португалия също се прекратени. Първоначално във вторник бе взето решение мачовете да се играят пред празни трибуни без публика, но вече официално срещите ще бъдат отложени за неопределен период от време.

18:50 Втори играч на баскетболния Юта Джаз е дал положителен тест за коронавируса. Това се случва часове, след като Националната баскетболна асоциация заяви, че мачовете ще бъдат прекъснати. Името на играча все още се пази в тайна от отбора, който регистрира втори случай след центъра Руди Гобер.

18:30 Гран при на Австралия във Формула 1 ще бъде отменено заради скоростното разпространение на коронавируса. Главната причина за това е новина, отпреди часове, когато един от отборите в лицето на Макларън се отказа от участие заради положителен тест за вируса на човек от щаба. Вижте подробности - в този материал.

17:50 Два от най-дългоочакваните сблъсъци в осминафиналната фаза на Шампионска лига - първият е Манчестър Сити срещу Реал Мадрид, а вторият Олимпик Лион срещу Ювентус, са официално отменени. Четирите тима трябваше да изиграят реванша помежду си във вторник (17.03). Вижте различните причини за отмяната на срещите - в този материал.

17:27 Френският "L'Equipe" шокира футболния привърженик, като обяви, че УЕФА ще премести провеждането на Евро 2020 с година - за през 2021-а. Престижното издание допълва, че това ще бъде обявено на плануваната среща във вторник (17.03). Вижте подробности и защо ще бъде предприет този вариант - в този материал.

17:25 Мачът за отбора на Дейвид Бекъм е отменен. Интер Маями и Лос Анджелис Галакси няма да се състои в неделя, както бе по програмата на МЛС. Това трябваше да бъде първият двубой за тима, който е собственост на Бекъм.

17:05 Футболът в Чехия също е стопиран. Ръководителите на чешкия футбол са взели решението да се съобразят с препоръката от страна на правителството и предвид ситуацията из цяла Европа - да прекратят провеждането за неопределен период от време. Ще се изчака и голямата среща на УЕФА, за да се прецени за действия в по-далечното бъдеще.

16:59 Стана ясно, че от УЕФА са смятали да решат проблема с коронавируса и Лига Европа като просто изключат от турнира италианските тимове Рома и Интер. Представители на двата тима обаче са отказали да сторят това. Сега може да се стигне до спиране и на двата евротурнира. Вижте подробности в този материал. 

16:53 Още едно от футболните първенства на Европа ще бъде временно стопирано поради разрастващия се проблем с разпространението на коронавируса. Става въпрос за нидерландската Ередивизи, която отмени предстоящите двубои най-рано до 31-и март. Научете подробности - в този материал.

16:34 Втори играч от италианската Серия А даде положителна проба за коронавируса. След като преди часове защитникът на Ювентус Даниеле Ругани научи неприятната новиа, сега тази съдба сполетя и нападателя на Сампдория - Маноло Габиадини. Вижте още - в този материал.

15:30 УЕФА взе своето решение относно провеждането на Шампионска лига и Лига Европа на фона на нарастващата заплаха от коронавируса. То обаче е вероятно най-неудовлетворяващото, което можеше да бъде взето, както за клубовете, така и за феновете. Вижте всички подробности около турнирите на УЕФА, както и официалното съобщение от централата, в което е обосновано решението - в този материал.

15:00 Трима титулярни футболисти на отбор от Висшата лига са със сериозни съмнения за коронавирус, информира "The Telegraph", цитиран от "Dailymail". Te са поставени под карантина, като освен това целият състав се е подложил на изследвания. Става въпрос за Лестър, като това призна Брендън Роджърс. Вижте повече информация - в този материал.

14:30 И суперзездата на Барселона Лионел Меси може да бъде поставен под 14-дневна карантина. Това може да се случи при прибирането на нападателя в Аржентина, където му предстоят квалификации за Мондиал 2020. Вижте подробности в този материал. 

14:23 Един от най-популярните отбори във Формула 1 - Макларън, няма да стартира в Гран при на Австралия. Причина за това е положителен тест за коронавируса, който е отчетен при човек от щаба на британския отбор. Първоначално той е бил изолиран, докато му бъде направен тестът, който се е оказал положителен. Вижте подробности - в този материал.

13:45 От Ла Лига обявиха, че сезонът ще бъде стопиран заради коронавируса. Всичко тръгва от това, че баскетболният отбор на Реал Мадрид е имал един играч с позитивна проба, заради което и футболният тим е бил поставен под карантина. Съветите от асоциацията на испанските футболисти, Кралската испанска футболна федерация и дори испанското правителство склониха Ла Лига да вземе това решение. Вижте подробности - в този материал.

13:30 Поредният засегнат голям клуб е Реал Мадрид. Официално бе съобщено, че баскетболист на "белия балет" е дал положителна проба за китайския вирус, а баскетболният тим се готви заедно с футболния на "Валдебебас". Така и двата отбора вече са под карантина. Вижте повече подробности - в този материал.

13:00 Появи се информация, че днес може да се вземе решение и за спирането на Шампионска лига. Липсва яснота какво ще се случи с неизиграните осминафинали между Барселона и Наполи и Ювентус и Олимпик (Лион). Вижте подробности в този материал. 

12:45 Генерал Венцислав Мутафчийски, който е началник на ВМА и оглавява щаба за борба с коронавируса у нас, заяви: "Знаете, че мачът Левски - Лудогорец ще се играе без публика. Ако се окаже, че има коронавирус инфекция, мерките ще се променят драстично". Вижте цялото му изказване, както и повече подробности - в този материал.

12:00 Ясно е вече името на играча на Левски, който е със съмнения за коронавирус. Вижте подробности в този материал

11:40 Притеснени, 4 от топ 5 първенствата в Европа ще настояват за отлагане на Евро 2020. Повече подробности тук.

11:00 В Интер отмениха дори тренировките си от страх заради болестта. Вижте повече подробности тук. 

10:20 Заразеният с вируса футболист на Ювентус проговори и отправи призив към феновете си. Вижте го тук

09:00 Заплахата ще остави без зрители и мачовете в Англия. Вижте подробности тук

04:00: Сезонът в НБА беше прекратен заради позитивен тест за коронавирус на играч на Юта Джаз (подробности четете тук). 

00:01: Първи случай на коронавирус в голям клуб - Даниеле Ругани от Ювентус е бил диагностициран с болестта (подробности вижте тук). 

11 март

20:11 - Голдън Стейт Уориърс ще изиграе останалите свои домакинства от Националната баскетболна асоциация без привърженици. Очаква се същото да сторят и други тимове от НБА.

19:44 - Международната федерация по тенис (ITF) потвърди, че финалите и плейофите за Фед Къп са отложени поради епидемията от коронавирус. Финалите трябваше да се проведат в Будапеща между 14-19 април, с участието на Австралия, Беларус, Белгия, Чехия, Франция, Германия, Унгария, Русия, Словакия, Испания, Швейцария и САЩ. Въпреки това, в свое изявление в сряда ITF потвърди, че финалите и плейофите са отложени, без да бъде давана нова дата за провеждане.

19:42 - Осминафиналният сблъсък от Лига Европа между отборите на Байер Леверкузен и Глазгоу Рейнджърс, който е насрочен за 19 март, ще се играе пред празни трибуни. В същото време ФИФА премести годишния си Конгрес с три месеца. Юбилейният 70-ти Конгрес трябваше да се състои през юни в Етиопия, но поради ситуацията с коронавируса бе изместен.

19:21 - Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина даде разяснение около плановете за плейофи за определяне на шампиона в Италия между първите четири отбора в класирането. Това решение ще бъде взето, ако редовният сезон в Серия А не може да приключи заради епидемията от коронавирус. (Вижте подробности)

19:00: В САЩ мерките срещу коронавируса продължават да не са крайни, но отборите в НБА се готвят за мачове без публика. В момента се дискутира възможността мачовете да се играят само в градове, които не са засегнати от вируса, който блокира не само спорта, но и цялата икономика по света. Засега са забранени брифингите в тесни пространства, както и влизането на журналисти в съблекалните на отборите. 

18:16 - От УЕФА официално обявиха, че отлагат два двубоя от 1/8-финалите в Лига Европа. Това са Севиля - Рома и Интер - Хетафе. (Вижте подробности)

17:44 - Първи съмнения за коронавирус и във Формула 1. Двама души от отбора на Хаас и член на екипа на Макларън са поставен под карантина. Причината е, че има съмнения, че тримата са заразени с COVID-19. (Вижте подробности)

16:50 - Футболист на Левски е с температура и симптоми на вирусно заболяване. Заради това клубният лекар и спортно - техническото ръководство са взели решение, играчът спешно да бъде тестван и за коронавирус. (Вижте повече подробности)

15:50 - Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола сподели, че реваншът от Шампионска ли между неговия тим и Ювентус идната седмица ще се проведе. Срещата ще се играе в Торино пред празни трибуни. (Вижте подробности.)

14:04 -  От медицинската комисия към Българския футболен съюз са пратили разпоредби към всички професионални клубове в Първа лига и Втора лига във връзка с коронавируса. Какви са препоръките вижте в този материал.

13:33 -Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е тренирал нормално със съотборниците си тази сутрин преди сблъсъка с Борусия Дортмунд от осминафиналната фаза на Шампионската лига. Според ‘RMC’ френският национал е пропуснал тренировъчните сесии през последните два дни, тъй като е имал възпаление на гърлото и температура, но тестовете за коронавирус за отрицателни. (Вижте повече подробности)

13:01 - Кризисният щаб в страната ни обяви нови мерки свързани със спорта у нас. Пада забраната за посещение на спортни събития на закрито, но само в областите, където няма установени случаи на зараза. В другите области забраната остава. (Вижте повече подробности)

12:22 - Двубоят от английската Висша лига на Арсенал с Брайтън в събота ще се изиграе по план, въпреки че тимът на „артилеристите“ в момента е под карантина заради притеснения от коронавирус. Срещата на „топчиите“ срещу Манчестър Сити тази вечер бе отложена, след като стана ясно, че няколко от звездите на Арсенал са се срещнали със собственика на Олимпиакос Евангелос Маринакис, който бе диагностициран със заболяването във вчерашния ден. (Вижте повече подробности)

11:16 - Играчите в Испания не са особено доволни, че ще играят пред празни трибуни и предпочитат първенството да бъде прекратено.

10:11 - Отборът на Хетафе категорично отказа да пътува до Милано за двубоя с Интер от Лига Европа. Испанският тим се притеснява от епидемията в Италия и няма никакво намерение да се яви за този двубой.

09:13 - Играчите на Арсенал са поставени под карантина, след като стана ясно, че няколко от звездите на Арсенал са се срещнали със собственика на Олимпиакос Евангелос Маринакис, който бе диагностициран със заболяването във вчерашния ден.

10 март

22:36 -  Френското издание ‘L’Equipe’ информира, че нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е минал тестове за коронавирус. Френският нападател не се чувстваше добре през последните два дни и пропусна тренировки, тъй като се оплакваше от болки в гърлото и температура. (Вижте повече подробности)

21:22 - Мачът за световната титла между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев "няма как да се състои" при закрити врата. Това обяви промоутърът на Ей Джей - Еди Хърн, във връзка с епидемията от коронавирус, която доведе до драстични промени на големи събития от спортния календар. (Вижте повече подробности)

20:12 - В Италия се появи идеята, че шампионът тази година може да бъде определен чрез плейофи, ако няма възможност шампионът да завърши по редовен начин. (Вижте повече подробности)

19:32 -  От УЕФА са отрекли, че европейското първенство по футбол през лятото ще бъде отложено за 2021-ва година заради епидемията от коронавирус. По-рано през деня излезе информация, че футболните федерации на няколко европейски страни са се обърнали с молба до европейската футболна централа за отлагане на Евро 2020.

18:26 - Двубоят между Байерн Мюнхен и Челси на от осминафиналната фаза на Шампионска лига на „Алианц арена“ ще се играе пред празни трибуни заради опасенията от коронавирус. Реваншът между двата тима ще се проведе на 18-ти март. (Вижте повече подробности)

16:16 -  Евангелос Маринакис, който е собственик на втородивизионния английски тим Нотингам и на гръцкия гранд Олимпиакос, е заразен с коронаворус. Това съобщи самият той, използвайки социалните мрежи. (Вижте повече подробности)

13:43 - Милан дари 250 хиляди евро в борбата с епидемията от коронавирус. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Иван Газидис.

11:12 -  Официалмо всички спортни събития в Италия се отменят за период от един месец. Това обяви премиерът на Италия Джузепе Конте, който потвърди решението за забрана на всички спортни събития в страната до 3 април.

09 март

17:15 - Част от водещите отбори в Първа професионална лига обмислят предложение да се спре временно първенството заради коронавируса, след като вече се доказаха няколко случая и в България. (Вижте повече подробности)

13:12  - Организаторите на престижния турнир на ATP и WTA в Индиън Уелс обявиха, че състезанието се отменя заради заплахата от разпространението на коронавируса. Надпреварата се провежда в САЩ и квалификациите трябваше да започнат днес, 9-и март.

11:33 -  Интересен момент се случи преди двубоя в Серия Б между Пескара и Беневенто. Футболистите на тима, в който играе българинът Валери Божинов, излязоха за мача с медицински маски на лицата като мярка срещу разпространяващия се в Италия коронавирус.

Немски вирусолог направи доста мрачна прогноза, според която отново ще се подновят футболните срещи. Надежата на повечето ръководни органи във футбола е той да се завърне през май или юни месец. Според специалиста Йонас Шмидт обаче това няма да се случи до 2021 година.

 

"Не мисля, че е възможно да говорим за играенето на мачове през април. Дори и пред затворени врата, защото е възможно хора да се събират по домовете си, за да гледат. Аз съм убеден, че ние ще имам възможност да започнем отново с футбола през следващата година. Не смятам, че е реалистично настоящият сезон да завърши", заяви той пред NRD.

 

Бундеслигата бе едно от последните първенства, което реши да спре със срещите, като до последно се надяваше, че ще може ппне още един кръг да се изиграе без публика миналия уикенд. Очевидно сериозността на разпространението на коронавируса из цяла Европа, както и голямата доза критики, които бяха отправени от не една и две страни към федерацията, вразумиха ръководството да преустанови Бундеслигата. Междувременно, точно играчите на немски тим бяха първите, които се съгласиха да намалят заплатите си заради кризата.

 

Етикети: 

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички