От МОК: Провеждането на Олимпийските игри не зависи от ваксината за коронавирус


От МОК: Провеждането на Олимпийските игри не зависи от ваксината за коронавирус

586 0

Членът на Изпълнителния комитет на МОК Джон Коутс опроверга твърденията, че Олимпийските игри в Токио ще могат да се проведат следващото лято, единствено ако дотогава бъде открита ефективна ваксина срещу COVID-19. Такова мнение изрази по-рано тази седмица президентът на Японската медицинска асоциация Йошитаке Йококура, но Коутс, който е начело на Координационната комисия по организация на Олимпиадата, не е съгласен с това.

"Това е само едно мнение. Съветите, които получаваме от Световната здравна организация, са да продължаваме да планираме и да се готвим за обявените дати на Олимпиадата и че Игрите не зависят от ваксината. Точно това правим ние", коментира Коутс пред АП.

"Ние обаче ще продължим да следваме препоръките на СЗО и японските здравни власти, защото на първо място за нас е здравето и сигурността на спортистите и другите участници в Игрите", допълни австралиецът.

Вчера президентът на Организационния комитет на Олимпиадата заяви, че ако Игрите не могат да се проведат на новите дати, то няма как те отново да бъдат отложени и ще бъдат отменени. Вижте кои са актуалните дати тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама