От МОК: Провеждането на Олимпийските игри не зависи от ваксината за коронавирус


От МОК: Провеждането на Олимпийските игри не зависи от ваксината за коронавирус
Снимка: Getty Images/Gulliver

1581 0

Членът на Изпълнителния комитет на МОК Джон Коутс опроверга твърденията, че Олимпийските игри в Токио ще могат да се проведат следващото лято, единствено ако дотогава бъде открита ефективна ваксина срещу COVID-19. Такова мнение изрази по-рано тази седмица президентът на Японската медицинска асоциация Йошитаке Йококура, но Коутс, който е начело на Координационната комисия по организация на Олимпиадата, не е съгласен с това.

"Това е само едно мнение. Съветите, които получаваме от Световната здравна организация, са да продължаваме да планираме и да се готвим за обявените дати на Олимпиадата и че Игрите не зависят от ваксината. Точно това правим ние", коментира Коутс пред АП.

"Ние обаче ще продължим да следваме препоръките на СЗО и японските здравни власти, защото на първо място за нас е здравето и сигурността на спортистите и другите участници в Игрите", допълни австралиецът.

Вчера президентът на Организационния комитет на Олимпиадата заяви, че ако Игрите не могат да се проведат на новите дати, то няма как те отново да бъдат отложени и ще бъдат отменени. Вижте кои са актуалните дати тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички