Предвидиха голям срив на трансферните суми: Цената на Погба може да е под 40 млн. евро


Предвидиха голям срив на трансферните суми: Цената на Погба може да е под 40 млн. евро
Снимка: Getty Images/Guliver

1587 0

Пандемията от коронавирус, която доведе до спирането на футбола, ще има голям ефект и върху трансферната цена на играчите във водещите европейски първенства, твърди проучване на CIES.

Общата трансферна стойност на играчите в топ 5 на водещите лиги в Европа – Англия, Испания, Германия, Италия и Франция – ще отбележи спад с 28%, от 32.7 до 23.4 млрд. евро, ако не бъдат изиграни повече мачове до края на сезона и договорите, изтичащи през юни, не бъдат подновени.

Изследването дава за пример 27-годишния френски полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Погба, чийто контракт изтича догодина и чиято трансферна цена на пазара ще бъде наполовина съкратен, на почти 35 млн. евро. Изследването изчислява още, че Манчестър Сити ще загуби 412 млн. евро от общата сума на играчите им на пазара – повече от всеки друг клуб във водещите пет първенства в Европа. Зад тях е Барселона, който ще загуби 366 млн. евро от цената на състава си, и Ливърпул (353 млн. евро). А от какво недоволстват играчите във Висшата лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички