От април спират да плащат заплатите на играчите в НБА


От април спират да плащат заплатите на играчите в НБА
Снимка: Getty Images/Guliver

1463 0

Националната баскетболна асоциация планира да спре да изплаща заплати на играчите в лигата от средата на април, съобщи уважаваният баскетболен журналист Адриан Вожнаровски. Според информацията му, всички играчи от НБА ще получат своите възнаграждения на 1 април, но на следващата дата за изплащане на заплати - 15 април, най-вероятно НБА ще замрази плащанията, заради пандемията от коронавирус.

Лигата губи огромни приходи от спирането на първенството, което може да доведе до активирането на обща клауза в договорите на всички играчи, според която възнаграждението им може да бъде намалено с 92.6 процента при "катастрофални обстоятелства". За такива се считат войни, природни бедствия и епидемии/пандемии.

Мачовете от най-престижната баскетболна лига бяха преустановени на 11 март, когато стана ясно, че играчът на Юта Джаз Руди Гобер е дал положителна проба за COVID-19. На следващия ден комисионерът на НБА Адам Силвър наложи 30-дневна пауза на лигата. А кога, според слуховете, може да се поднови лигата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички