Собственик на отбор от НБА е диагностициран с коронавирус


Собственик на отбор от НБА е диагностициран с коронавирус

657 0

Американският бизнес магнат и собственик на отбора от НБА Ню Йорк Никс Джеймс Долан е диагностициран с Ковид-19, предаде АФП. Така той става първият голям собственик на спортен отбор в САЩ, който е дал положителен резултат при тест за вируса.

64-годишният Долан, който е собственик също и на отбора от Националната хокейна лига „Ню Йорк Рейнджърс“, се е самоизолирал, след като е почувствал „леки, незначителни симптоми“. В Туитър от отбора казват, че Долан продължава да изпълнява задълженията си като изпълнителен директор на базираната в Ню Йорк спортна и развлекателна компания Madison Square Garden Co.

НБА отложи редовния си сезон, след като няколко играчи, сред които Руди Гобърт, центърът на Юта Джаз, бяха тествани положително за новия коронавирус. Националната хокейна лига също прекрати сезона си заради страхове, породени от Ковид-19. Трима играчи на лигата са диагностицирани с коронавирус.

Съединените щати съобщават за над 120 000 случаи на заразяване с коронавирус, най-големият брой в света, а починалите са около 2 190 души. Долан живее в Ню Йорк, където се намира горещата точка на пандемията в Америка. Към събота вечер щатът регистрира повече от 670 смъртни случая и 52 000 заразени с коронавирус.

Заради пандемията от коронавирус в НБА планират да спрат да изплащат заплати на играчите от лигата от средата на април (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама