Хърн отново заговори за отлагане на двубоя между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа


Хърн отново заговори за отлагане на двубоя между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа
Снимка: Guliver/GettyImages

5641 0

Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн, за пореден път заговори за вариант, при който двубоят на британеца в българския боксьор Кубрат Пулев да се отложи. Хърн заяви, че са изключително заинтересовани за двубой с другия световен шампион от категорията Тайсън Фюри.

"В края на тази седмица или началото на следващата ще направим официално изявление за отлагането на мача на 20 юни. Мисля, че това е очевидно. Надяваме се за края на юли. Но ако нещата продължат така и след това, тогава се стига до ситуация, в която Джошуа ще има само един мач тази година. При това положение той би искал това да е мач с Тайсън Фюри. Ситуацията не е изцяло под наш контрол, защото зависи от това Уайлдър да се откаже от трети мач с Фюри. Ако той е готов да отстъпи срещу заплащане", коментира Хърн.

Припомняме, че Пулев е задължителен претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) и има насрочен мач с Джошуа. При по-дълго отлагане обаче Хърн се надява да организира друг мач за своя боксьори. "Ако това може да се реализира, мисля, че ще е по-лесно да накараме Кубрат Пулев да почака. Тогава Джошуа ще иска директно да влезе в мач с Фюри. В един идеален свят това би се случило. Ако можем да реализираме мача с Пулев през юли, тогава бихме искали мач с Фюри през ноември или декември. В момента обаче има толкова много несигурност в спорта. Би било хубаво да излезем от кризата с такъв мач между Джошуа и Фюри", допълни промоутърът. Съвсем наскоро пък Кубрат Пулев потвърди коя ще е новата дата за двубоя му с Джошуа - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички