Футболистите на Наполи се връщат на терена, въпреки предупрежденията


Футболистите на Наполи се връщат на терена, въпреки предупрежденията
Снимка: Getty Images/Gulliver

1299 0

Отборът на Наполи ще поднови тренировки през следващата седмица, въпреки че всички клубове в Италия бяха предупредени, че все още обстановката на Апенините е опасна за провеждането на занимания. В Италия не се е практикувал никакъв спорт от 9-ти март насам заради разпространението на вируса COVID-19.

Първоначално срещите от Серия А се играха без публика, но след това бе взето решение за окончателното им спиране. Преди няколко дни президентът на Съюза на италианските футболисти Дамиано Томази заяви, че все още е опасно за играчите да подновят занимания, след като цялата страна е под карантина заради разпространението на коронавируса. Въпреки това тимът на Каляри обяви, че подновява занимания в понеделник, а в сряда това ще направи и Наполи. „Партенопеите“ обявиха новината във вчерашния ден. Очаква се и един от претендентите за титлата Лацио да се върне към тренировките през идната седмица.

Редица футболисти, сред които Даниеле Ругани и Блейс Матуиди от Ювентус се разболяха от коварния вирус през последните седмици. Въпреки тежката ситуация на Ботуша, спортният министър Винченцо Спадафора се надява мачовете от Серия А да бъдат подновени на 3-ти май. А ето как Наполи поддържат духа на своите фенове по време на пандемията.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички