Подробно описание на това, как ще бъдат определени шампионът и изпадащите в Серия А


Подробно описание на това, как ще бъдат определени шампионът и изпадащите в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1527 0

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина даде разяснение около плановете за плейофи за определяне на шампиона в Италия между първите четири отбора в класирането. Това решение ще бъде взето, ако редовният сезон в Серия А не може да приключи заради епидемията от коронавирус.

Правителството в Италия нареди всички спортни събития в страната да бъдат отменени до 3-ти април, след като не може да се рискува здравето и безопасността на футболистите при тези условия. „Надяваме се шампионатът да бъде подновен на 3-ти април, тъй като ако мачовете се подновят тогава, има достатъчно празни дни, в които могат да се изиграят отложените срещи“, казва Гравина.

„Идеята за евентуални плейофи за определяне на шампиона е моя, като така ще уважим ценностите на спортната надпревара. Първите 4 отбора ще играят за определяна на победител в първенството, а последните 4 ще решат кои тимове ще изпаднат в Серия Б. Впоследствие Италианската футболна федерация ще съобщи на УЕФА кои тимове ще участват в европейските клубни турнири през следващия сезон.“

Във временното класиране в момента първите четири места са заемани от отборите на Ювентус, Лацио, Интер и Аталана. Четворката в дъното на класирането е съставена от Лече, Дженоа, СПАЛ и Бреша и евентуални плейофи биха означавали, че 3 от въпросните 4 тима ще изпаднат в Серия Б. Другите алтернативи пред футболната федерация в Италия са да не присъдят Скудетото на нито един отбор или да приемат за финално моментното класиране след 26-ти кръг, въпреки че част от тимовете са изиграли само 25 срещи. А ето какво ще се случи с италианските отбори в Европа и мачовете в Италия на Евро 2020.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички