Шефът на Левски: Против сме спирането на първенството, ще е пагубно за Левски


Шефът на Левски: Против сме спирането на първенството, ще е пагубно за Левски
Снимка: БГНЕС

1941 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев призна, че прекратяването на първенството ще е пагубно за клуба. Той призова да не се избързва с вземането на такова решение. Колев разкри, че не мисли за изпадане във фалит и че никой от играчите на този етап не е казал, че иска да напусне.

"Против сме за прекратяване на първенството, защото за Левски би било пагубно. На първо място, в цяла Европа се опитват да направят така, че шампионатите да завършат. УЕФА отмени Европейското първенство. От гледна точка на фейърплея трябва да звърши шампионата, както и знаем, че футболът е бизнес. Прибързано ще е да се прекрати. Нека да изчакаме и ще видим. Да са надяваме разпространението на коронавируса да бъде овладяно", заяви той пред bTV.

"Положението в Левски е лошо. Разчитаме на приходите, които имаме от продажбата на фен-артикули, абонаментни карти и билети. Другите са от дарения. Имаме две сметки и грубо в тях имаме общо към 450 000 лева. Повечето пари са от дарения, които отиват директно към погасяване задълженията към НАП. Орязахме сериозно разходите. Малко над 1 милион са санитарният минимум. Имахме много планове за инвестиции. Може би към милион и 600 000 лева", допълни той.

"Ако се влезе в несъстоятелност и се обяви фалит, тогава няма да зависи кой държи акциите. Тогава ще е от значение активите на клуба и с какво разполага Левски. Но не мисля за такова нещо. Борим се с колегите ми и благодарение на привържениците искаме да спасим клуба. Пред мен не се е отказал нито един футболист. Никой не ми е казвал, че иска да напуска Левски", каза още Колев. А какво каза той за искането на ЦСКА към БФС за финансова помощ в кризата с коронавируса вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички