Вече има план за рестарт на българския спорт


Вече има план за рестарт на българския спорт
Снимка: БГНЕС

2126 0

Има разработен подробен план за рестарт на българския спорт във всичките му аспекти. Това заяви в Русе министърът на младежта и спорта Красен Кралев, предаде БГНЕС. Към реални действия обаче ще се подходи едва когато спортното министерство получи "зелена светлина" от Националния оперативен щаб.

"В плана се посочва по седмици по кои спортове и кога може да се започне подготовка. Това обаче ще се обсъди едва когато от националния оперативен щаб заявят, че сме минали през пика на заболяването. Най-тежко е за професионалните спортисти, защото два месеца прекъсване се отразяват страшно много на формата им", заяви Кралев.

"Затова при получаване на зелена светлина от щаба, спортистите ще се могат да се изолират в базите при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в условията на карантина. След това ще се разреши спортът на открито и на закрито и след като имаме уверението на щаба, че сме се справили с кризата, ще могат да се практикуват всички спортове", добави още спортният министър. 

Наскоро стана ясно, че спортът в България може да се поднови още преди края на извънредното положение (13 май). Подробности четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички