Реал Мадрид промени мнението си и ще намали заплатите


Реал Мадрид промени мнението си и ще намали заплатите
Снимка: Getty Images/Guliver

1753 0

Въпреки че редица европейки клубове решиха да намалят заплатите на играчите, от Реал Мадрид се стараеха да са далеч от тази тенденция. След разговори с Ла Лига относно финансовото състояние на клубовете, от "белия балет" все пак са променили мнението си.

Първоначалното от испанския шампионат са искали клубовете временно да съкратят своите играчи, докато не се играе футбол. От Реал обаче категорично са отказали да прибягват до този подход.

В доклад на испанската радио мрежа Cadena Ser се казва, че клубът е поставил две опции на масата: играчите да бъдат подложени на 12% намаление на заплатата в случай, че състезанията през настоящия сезон се възобновят след коронавирусната криза, както и 20% намаление, ако сезонът в крайна сметка бъде отписан.

Съобщава се, че баскетболният отбор вече е дал зелена светлина на предложението и клубът сега очаква последната дума от капитаните на футболния отбор. Но AS научи, че играчите са отговорили положително и споразумението може да бъде затворено в рамките на 48 часа. Малко по-рано звездата на Реал Тони Кроос категорично се обяви против намалението на заплатите, като обясни и каква е причината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички