Решено: Серия А ще бъде прекъсната до 3-и април, ето какво става с Шампионска лига


Решено: Серия А ще бъде прекъсната до 3-и април, ето какво става с Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3162 0

Италианският олимпийски комитет взе решение спортните събития в Италия (включително Серия А) да бъдат прекратени до 3-и април, като се очаква министър-председателят на страната - Джузепе Конте, да потвърди утре (10.03) със специален указ.

Причината, разбира се, е разрастващият се проблем с коронавируса не само в страната, но и в глобален мащаб. От 15:00 часа местно време ще има среща на президентите на различните спортни федерации в страната.  Конте и спортният министър Спадафора вече са уведомени за решението на комитета и навярно ще се съобразят с неговото искане.

Това значи, че футболната елитна Серия А в страната също ще прекъсне своите двубои. Въпреки това, в мачовете от Шамионска лига и Лига Европа италианските тимове ще имат правото да участват, защото турнирите са под егидата на УЕФА.

Това става ясно един ден, след като се изигра голямото дерби на Италия между отборите на Интер и Ювентус. Двата тима се изправиха един срещу друг пред празни трибуни, а "бианконерите" надделяха с 2:0. Именно в тази среща голямата звезда на "старата госпожа" Кристиано Роналдо записа феноменано постижение. Вижте какво е то - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички