Шеф в ЦСКА: Вирусът ще постави здравната система на България на колене


Шеф в ЦСКА: Вирусът ще постави здравната система на България на колене
Снимка: Getty Images/Guliver

1850 0

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета направи стряскаща прогноза за страната ни относно това, което предстои със заразата с коронавирус. Според италианеца, вирусът ще "постави на колене" България заради състоянието на нашата здравна система.

"Всички се страхуваме, що се отнася до Италия. Семейството ми е разделено между Италия, САЩ и Испания и положението да нямам контрол над нещата изобщо не е приятно. Тук, в България, няма голямо притеснение, защото заразените са малко над 50, но превантивно спират всякакви несъществени дейности до 13 април, включително футбола. Надявам се да не е така, но мисля, че вирусът ще пристигне тук и ще бъде голям проблем, предвид състоянието на българското здравеопазване", заяви Джарета за радио "Tutto Mercato Web".

"Вирусът може да постави здравната система на България на колене. Всички най-добри лекари отиват в чужбина, а съоръженията не са адекватни, за да се справят с подобна спешна ситуация. Поради тази причина вече прекратиха всякакви активности", допълни директорът. А какво каза по-рано друг италианец от ЦСКА - играчът Стефано Белтраме, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички