Шеф в ЦСКА: Вирусът ще постави здравната система на България на колене


Шеф в ЦСКА: Вирусът ще постави здравната система на България на колене

1075 0

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета направи стряскаща прогноза за страната ни относно това, което предстои със заразата с коронавирус. Според италианеца, вирусът ще "постави на колене" България заради състоянието на нашата здравна система.

"Всички се страхуваме, що се отнася до Италия. Семейството ми е разделено между Италия, САЩ и Испания и положението да нямам контрол над нещата изобщо не е приятно. Тук, в България, няма голямо притеснение, защото заразените са малко над 50, но превантивно спират всякакви несъществени дейности до 13 април, включително футбола. Надявам се да не е така, но мисля, че вирусът ще пристигне тук и ще бъде голям проблем, предвид състоянието на българското здравеопазване", заяви Джарета за радио "Tutto Mercato Web".

"Вирусът може да постави здравната система на България на колене. Всички най-добри лекари отиват в чужбина, а съоръженията не са адекватни, за да се справят с подобна спешна ситуация. Поради тази причина вече прекратиха всякакви активности", допълни директорът. А какво каза по-рано друг италианец от ЦСКА - играчът Стефано Белтраме, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама