Усик: Ходете в църква и взимайте причастие!


Усик: Ходете в църква и взимайте причастие!
Снимка: Getty Images/Gulliver

2652 0

Известният украински боксьор Александър Усик направи нещо изненадващо, предивд факта, че светът, и най-вече Европа, се бори с пандемията от коронавирус. Спортистът призова хората да ходят на църква, въпреки карантината. Според Усик, най-страшният вирус е грехът.

"Най-страшният вирус, който боледуваме, е грехът. Някой казва, че трябва да изчакаме преди да отидем в храма и всичко останало. Всякакви глупости, приятели. Отидете в църквата, вземете причастие, изповядайте се и всичко ще бъде наред", заяви той във видео в Instagram.

"Ако Всемогъщия позволи някои неща, които Той държи в свои ръце, тогава нещо ще се случи с нас. Но дори и това, той ни дава всичко това, за да се смирим и да вървим по неговия път, по който ни води. Искам да кажа, че нищо няма да се случи, защото всички вземаме причастие от една чаша", допълва боксьорът, цитиран от "INews".

Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова хората да се въздържат от ходене на църква в периода на карантина, който бе въведен и в тяхната страна след избухването на пандемията от коронавирус. Междувременно, стана ясно, че ситуацията може да доведе до отменяне на боя между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички