Отбори от Висшата лига започнаха страхотна кампания - 100 000 билета за медици


Отбори от Висшата лига започнаха страхотна кампания - 100 000 билета за медици
Снимка: Getty Images/Guliver

1333 0

В знак на благодарност към медиците, които са на първа линия и се борят с коронавируса, във Висшата лига на Англия стартира кампания, която да влезе в сила от момента, в който футболът се поднови и ситуацията с COVID-19 е овладяна.

Целта е да бъдат събрани поне 100 000 билета за футболни срещи, които да бъдат дарени на медиците и техните семейства. Начало на инициативата постави Брайтън, който обяви, че ще дари минимум 1000 билета. Примерът на "чайките" по последван и от Борнемут, който бе подтикнат именно от Брайтън.

"Напълно съзнаваме, че футболът е последното, за което хората да мислят сега, но чувстваме, че това е малък начин да покажем благодарността си към медиците, които водят битката от името на всички ни. Ако всеки от 92-ата клуба даде средно по 1000 билета и ФА стори същото за предстоящи срещи на националния отбор, а към това се присъединят и клубовете от Премиер лигата на Шотландия, както и Лигата на Ирландия, съвсем лесно можем да осигурим 100 000 билета за тези герои" - заяви Пол Барбър от Брайтън.

"Обявяваме се в абсолютна подкрепа на идеята на Брайтън и даряваме 1000 билета. Ще предадем инициативата към друг клуб с целта цялата кампания да стане мащабна и футболът да изрази своята благодарност към медиците" - заявиха от Борнемут.

Идеята е по този начин всеки отбор да приема "предизвикателството" и да го отправя към друг. Междувременно, от Реал Мадрид също разкриха за мащабна подкрепа към ситуацията, но по друг начи. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички