Коронавирус в НБА - лигата е прекратена до второ нареждане!


Коронавирус в НБА - лигата е прекратена до второ нареждане!

25046 0

Най-голямото баскетболно първенство на планетата - Националната Баскетболна Асоциация на САЩ и Канада (НБА), прекрати своята дейност, след като беше установен първи случай на коронавирс в лигата. Центърът на Юта Джаз Руди Гобер е бил диагностициран с болестта минути преди мача на неговия тим срещу Оклахома Сити Тъндър в "Чесапийк Арена". 

От офиса на НБА веднага публикуваха съобщение, в което се казва, че до второ нареждане се прекратява дейността на лигата, като в следващите дни ще се прецени до кога ще важи забраната. "НБА съобщава, че играч на Юта Джаз е дал позитивен тест за COVID 19. Резултатът от теста е бил реализиран малко преди срещата между Джаз и Оклахома Сити Тъндър. Срещата няма да се изиграе. Афектираният играч не е в залата. 

НБА прекратява мачовете в лигата след изиграването на срещите тази нощ. НБА ще използва това време, за да прецени какви да са следващите стъпки в посока битката с коронавирус", се казва в съобщението на НБА. 

Името на играча не се споменава, но ESPN потвърди, че това е Руди Гобер. Дни преди мача той даде пресконференция, на която се опита да се пошегува с мерките срещу коронавируса, опипвайки микрофоните на всички репортери, които бяха в залата. Това беше един от първите дни, в които влезе в силата забраната за "близки контакти" между баскетболисти и репортери. Новината за Гобер идва часове, след като и играч на Ювентус е дал позитивен тест за коронавирус (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама