Обявиха датата за подновяването на едно от топ 5 първенствата на Европа


Обявиха датата за подновяването на едно от топ 5 първенствата на Европа
Снимка: Архив

2299 0

Обявиха датата за подновяването на едно от топ 5 първенствата на Европа. Става въпрос за германската Бундеслига, за която се смята, че ще е първото първенство, което ще бъде подновено. Футболистите там дори вече провеждат тренировъчни занимания.

Информацията е от престижното немско издание "Bild", което излезе със заглавие: "Първенството вероятно ще стартира на 9-и май, а не на 2-ри май". Коректно е да се отбележи, че не всички тимове вече тренират, но шампионите от Байерн Мюнхен са сред тези, подновили заниманията си.

Посочено е още, че по принцип е имало видеоконференция относно третото ниво на футбола в Германия, но на нея е била спомената и тази дата, която засяга както второто ниво, така и елита в страната. Именно за него са били представени плановете за това как да се процедира занапред.

Допълва се обаче и че това са най-вече "бизнес игри", за които няма как да се знае на 100% и които зависят от твърде много външни фактори. За момента единствено регионалното правителство на Бремен не е позволила на местния клуб Вердер да започне занимания.

Припомняме, че първенството на Германия бе едно от последните, които бяха спрени. Там дори до последно се вярваше, че ще може да бъде изигран още един кръг, което породи доста дискусии и неодобрение из Европа. В крайна сметка това доведе до отмяната му буквално часове преди първия мач, който трябваше да бъде изигран.

А изпълнителният директор на Бундеслигата Кристиан Зайферт се изказа доста негативно за това как пандемията от коронавирус ще се отрази на предстоящия летен трансферен прозорец. По думите му - тази година няма да има летен трансферен прозорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички