Ас на ЦСКА засипа с похвали българите и реакциите срещу коронавируса, посочи само 1 проблем


Ас на ЦСКА засипа с похвали българите и реакциите срещу коронавируса, посочи само 1 проблем
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

4054 0

Футболистът на ЦСКА Раул Албентоса даде интервю пред испанската агенция "EFE", като в него говори за впечатлението си от реакцията у нас срещу коронавируса, прекъсването първенството и идването си в "армейския" клуб от испанската елитна Ла Лига.

"Мисля, че тук се справят много добре с коронавируса. Сутрин има определени часове, в които възрастните трябва да си пазаруват. А вечер се дезинфекцира всичко. Виждам, че българите се отнасят с голямо уважение към мерките, особено възрастните. Не всичко е затворено, може да се излиза навън, но хората са предпазливи. За десет дни отидох два-три пъти до магазина. Има автомобили, защото някои пътуват до работа, но по улиците няма почти никой. Не мисля, че ще се наложи пълна карантина, защото българите добре осъзнават за какво става въпрос. Хората носят маски и ръкавици, а в големите магазини не се допускат повече от 20 човека. Аз си пазарувам от място пред дома ми, понякога ходя и до един мол, но там няма абсолютно никой, изумително е! Малко прилича на апокалиптичен филм - всички светлини в мола са изключени, а работят само две аптеки и супермаркетът. Единственият проблем е, че не мога да получа нищо от родителите си от Испания - например документи. Позволено е да се изпращат само лекарства, нищо друго не може да влезе в България отвън" - похвали страната ни Албентоса.

Той признава, че прекъсването на българската Първа лига не е добро за ЦСКА, защото тимът е започвал постепенно да се представя все по-добре, като заема 4-ото място, но с равен брой точки с 2-рия и 3-тия, и освен това ще играе полуфинал за Купата на България срещу Ботев (Пловдив). Не съжалява, че е избрал да премине в ЦСКА, защото е искал да е в отбор, с който може да играе в евротурнирите.

Албентоса допълни още, че не се смята за звезда, просто хората го уважават, защото е играл в Ла Лига, което му помага да изпълнява максимално добре тактическите указания, да разбира футбола и по този начин да бъде в плюс за отбора и да помага.

"В свободното време, което имаме сега, е интересно да се занимаваш с децата. Имам две - едното е на 3, а другото на 4 години. Опитваме се да ги обучаваме с жена ми. Също така им пускаме спорт по телевизията, за да гледат по нещо. А от детската градина освен това им провеждат уроци по видеоконферентна връзка. Но какво се получава - децата ми са пред компютъра и ужким учат, но действително аз научавам повече от тях (смее се). Постоянно слушам да се говори на английски, което ми е от полза, защото си го упражнявам. В последно време доста напреднах с английския" - заяви за финал защитникът.

Междувременно, друг от чуждестранните футболисти в ЦСКА - Вив Соломон Отабор, призна, че е бил убеждаван от мнозина свои познати в Англия да напусне България.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички