В Германия обмислят да сложат край на сезона в Бундеслигата


В Германия обмислят да сложат край на сезона в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1642 0

Ръководството на германската Бундеслига е готов да премине без временни мерки, а направо да вземе крайни такива в битката с навлизането на коронавируса в местния футбол. Според Express, германският футболен съюз обмисля варианта да сложи край на сезон 2019/20 след 26-ия кръг.

Ръководният орган готви план за разпределението на местата за следващия сезон. Обмисля се да не бъде присъден нито един трофей, а и всички участващи отбори в елита да запазят местата си в него. Възможно е Бундеслигата да бъде разширена до 22 отбора за сезон 2020/21, като в нея ще влязат четирите най-добри отбора от Втора Бундеслига.

Към момента първите четири места във второто ниво на футбола в Германия заемат Арминия, Щутгарт, Хамбургер и Хайденхайм. Лидер в Първа Бундеслига е Байерн Мюнхен, който изпреварва Борусия (Дортмунд) с 4 точки. Междувременно, трето топпървенство беше спряно след заплахата от болестта - френската Лига 1. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички