Елица Василева: Май изкарах коронавирус


Елица Василева: Май изкарах коронавирус

7190 0

Капитанът на женския национален отбор на България по волейбол Елица Василева сподели, че смята, че е изкарала опасния коронавирус преди 3 месеца. Волейболистката живее в Новара, Северна Италия, където върлува пандемията. Тя обаче смята, че се е заразила с болестта директно от Китай, където е била преди 3 месеца заради участието на своя тим - Игор Горгонзола, на Световното клубно първенство.

"Ние заедно с още един италиански и няколко турски отбори през декември бяхме в Китай на Световното клубно първенство. С прибирането се разболяхме почти всички. Имаше период, в който го отдавахме на паднал имунитет заради пътуването, часовата разлика, на това, че почти не спяхме и на тежкия турнир с 5 мача за 7 дни. Но, връщайки се от Китай, всички изкарахме по един вирус с висока температура. Реално сега като се върнем назад си мислим, че може би сме изкарали и коронавируса, който тъкмо е започнал тогава! Но защото сме млади и със силен имунитет сме го изкарали по-леко", заяви Василева пред колегите от dsport.bg.

"Надявам се само да не съм го предала на някого. Нямам такъв голям страх от вируса, защото знам, че съм здрава, но по-големият ми страх е да не го предам на някого, защото ние сме отговорни за хората около нас повече, отколкото за самите себе си", допълни спортистката. След Световното клубно първенство тя се върна в Италия, а по Коледа се присъедини в София към националния ни отбор, с който през януари участва в последната европейска олимпийска квалификация в Нидерландия. Между другото, регистриран бе първи случай на заразата в българския баскетбол. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама