Решено: Играчите на Челси няма да намалят заплатите си


Решено: Играчите на Челси няма да намалят заплатите си
Снимка: Guliver/GettyImages

3019 0

Ръководството на Челси потвърди, че първият тим няма да орязва финансовите възнаграждения на своите футболисти по време на глобалната здравна криза. Играчите на "сините" водиха дълги преговори с клуба относно заплатите си, след като не желаеха да намалят възнагражденията си. Футболистите на Челси все пак са били посъветвани да направят дарения за благотворителни каузи.

"Представителите на Борда на Челси наскоро проведоха дълги разговори с първия тим на мъжете, за да дискутират как те могат да допринесат финансово за клуба в тази тежка криза. Целта на тези разговори беше да се намери смислено партньорство около гарантирането на това, че персоналът ще запази работните си места, компенсация за феновете и участието в дейности, свързани с подкрепа на благотворителни каузи", започва клубно изявление на "сините".

"Благодарни сме на тима за това, че изигра своята роля в асистирането на клуба с обществени дейности, както и благотворителни каузи, които подкрепят в техните родни страни и чрез инициативата за подпомагане на Националната здравна служба. Към този момент, клубът няма да допринася за финансовото състояние на клуба, като вместо това Бордът насочи техните усилия към допълнителната подкрепа за благотворителни инициативи. Предвид развитието на кризата, ще продължим да разговаряме с първия тим относно финансови приноси за клубните начинания", се казва още в изявлението.

Професионалният футбол в Англия бе спрян на 13 март поради пандемията, и някои клубове от Висшата лига първоначално решиха да освободят персоналите си, за да се възползват от правителствената схема, според която се изплащат част от заплатите на служителите.

Норич и Нюкасъл са единствените два клуба, които прибегнаха до мярката, след като Ливърпул, Тотнъм и Борнемут промениха решенията си след публични критики и негодувание от страна на привържениците им. Челси също обяви, че няма да освобождава персонала си, но иска от играчите си да обмислят благотворителна дейност.

Междувременно се появиха информации, че ръководството на "сините" се е отказало да продаде една от големите си звезди заради срива в цената му (повече по темата вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички