Преместиха и Laver Cup за 2021 година


Преместиха и Laver Cup за 2021 година

600 0

Laver Cup няма да се проведе през 2020 година поради промените в тенис календара, като Бостън остава домакин на надпреварата през 2021, съобщиха организаторите.

Отборният турнир ще отпадне за сметка на Ролан Гарос, който бе изместен от традиционния си слот през май за септември тази година поради пандемията от коронавирус. Съревнованието беше под въпрос след новината за отлагането на Откритото първенство на Франция по тенис за въпросния период, което се сблъска с датите за провеждане на отборната надпревара.

Първоначално, организаторите на Laver Cup настояваха, че турнирът ще се състои по план, поставяйки тенисистите от ATP Тура в трудно положение, но сега се отказаха от оригиналната си идея. Четвъртото издание на турнира сега ще се проведе от 24-26 септември, 2021, като Бостън остава домакин на надпреварата.

"За съжаление, Лейвър Къп трябва да бъде отложен с година, но на този етап това е правилното решение за всички. Въпреки че е разочароващо, добрите новини са свързани с това, че „TD Garden“ ще има възможност да приеме надпреварата следващата година и очаквам с нетърпение да играя най-накрая в Бостън за първи път на Лейвър Къп през 2021“, обясни 20-кратният шампион в турнирите от Шлема Роджър Федерер. Лейвър Къп е международна демонстративна надпревара между отборите на Европа и САЩ – тенис еквивалентът на Райдър Къп в голфа. Европейците спечелиха и трите издания на турнира досега. 

Междувременно, Григор Димитров зае 4-то място в класация за най-късметлийски удари.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Ангел на седмицата


"Първо спасете сина ми": Бившият кечист Шад Гаспард се удави в САЩ

Известният американски кечист Шад Гаспард се е удавил в Калифорния. Смъртта му бе официално потвърдена от...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама