От щаба на Кубрат Пулев искат мачът с Джошуа да се проведе дори и без публика


От щаба на Кубрат Пулев искат мачът с Джошуа да се проведе дори и без публика
Снимка: БГНЕС

5121 0

Кубрат Пулев, както и неговите промоутъри Ивайло Гоцев и Джон Уърт мислят планове за действие в извънредни ситуации, които биха позволили двубоя между Кобрата и Антъни Джошуа да се проведе след кризата с коронавируса, дори ако масовите събирания останат ограничени. Битката беше планирана да се проведе на 20 юни в Лондон, но бе отложена поради пандемията.

"Знам, че Еди Хърн постави под въпрос плановете на Дейна Уайт за популяризиране на UFC събития сега по време на тази пандемия. Но през последните сто години боксът е бил убежище от едни от най-големите предизвикателства, които нашият свят е срещал някога. По време на Голямата депресия, две световни войни, дори трагедията на 11 септември, боксът е бил първият, който завладява сърцата, умовете и въображението на обществеността, когато най-много се нуждаят от това. Затова Джошуа срещу Пулев трябва да се състои", заяви Гоцев пред Boxingscene.

"Безопасността е наш приоритет номер едно, но сега е време да отделим момчетата от мъжете. Шоуто трябва да продължи - не можем да оставим страха да застане на пътя на самото ни съществуване. Вече е на разположение 15-минутен бърз тест и скоро ще има тестване на антитела и сертифициране. Макар че очевидно не е практично да се тества 70 000 фенове, които влизат на стадион, тестването на сто или повече лица, необходими за първа класа на телевизионна продукция, без публика - вече е в рамките на възможностите", допълни Гоцев. 

Джон Уърт също подкрепя тази идея: "Истината е, че футболът все още се играе на стадиони в Европа, WWE имаше събитие миналия уикенд в Съединените щати, германската футболна лига обяви, че планира да започне да играе футбол скоро, а бейзбола обсъди планове за провеждане на променен сезон в Аризона".

"Хората се нуждаят от забавление и конкретно спорт. Можете да хванете треска от Covid-19, но можете да получите лош случай на треска, ако не се грижите за психичното си здраве. Точно като Netflix, спортът е основна услуга, защото помагаме на хората да не се притесняват от този вирус", категоричен е Уърт.

Пулев от своя страна за пореден път заяви, че е готов да направи двубоя навсякъде. "Както неведнъж съм казвал, готов съм да се бия, по всяко време и навсякъде. Така че, хайде, AJ, нека да направим тази историческа битка за света и да дадем на нашите фенове битка, която никога няма да забравят!". А какво голямо дарение се кани да направи той за фронта, борещ коронавируса, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички