Кризисният щаб обяви нови мерки, свързани със спорта в България


Кризисният щаб обяви нови мерки, свързани със спорта в България
Снимка: iStock/Guliver

1963 0

Началникът на Кризисния щаб ген. майор д-р Веницслав Мутафчийски обяви, че забраната за посещение на спортни мероприятия на закрито у нас пада, но само в областите, където няма потвърдени случаи на коронавирус. В областите, където има забраната остава в сила. До момента има доказани случаи на такива в София, Плевен и Габрово.

"В области без потвърдени случаи на коронавирус провеждането на спортни мероприятия на закрито да се ограничи до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 метър между присъстващите или те да бъдат поставени на разстояние 1 седящо място. При международни спортни прояви участници от страни определени като рискови да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България.

Става въпрос за квалификационни състезания, които са в програмата за квалификациите за Олимпиадата през 2020 година. Има отбори, които трябва да пристигнат в България, а са от рискови дестинации. Става въпрос за тимовете на Южна Корея, Италия и Иран", обясни Мутафчийски.

В области с потвърдени случаи на коронавирус провеждането на спортни мероприятия се преустановява. При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, те се провеждат без публика и това е свързано пак с квалификационни международни срещи. Във връзка с обявената епидемия по отношение на грип Б имаше планирани 467 мача от Втора лига, Трета лига и различни детски мероприятия. Мащабите са много големи и се получава струпване на големи маси хора", завърши шефът на кризисния щаб у нас. Както още в края на миналата седмица бе съобщено двубоите от Първа и Втора лига ще са без публика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички