Бившият президент на Реал Мадрид Лоренсо Санс стана жертва на коронавируса


Бившият президент на Реал Мадрид Лоренсо Санс стана жертва на коронавируса
Снимка: iStock/Guliver

12551 0

Бившият президент на Реал Мадрид Лоренсо Санс е починал в снощната вечер на 76-годишна възраст, след като бе заразен с коронавирус. Санс беше хоспитализиран във вторник с висока температура. Направените му тестове за COVID-19 са били положителни. Освен дихателни проблеми, той е имал и бъбречна недостатъчност.

Преди няколко дни синът на Санс - Лоренсо младши, който е бил част от баскетболния тим на Реал Мадрид, сподели, че състоянието на баща му е доста тежко. „Трябва да изчакаме 24 часа, защото при неговата възраст ситуацията е много сложна. Най-лошото нещо е, че не мога да го виждам“, написа той.

Лоренсо Санс бе директор в Реал Мадрид между 1985г. и 1995г. След това заемаше президентския пост в клуба в продължение на пет години. Под негово ръководство „Кралския клуб“ спечели Шампионската лига през 1998-ма година, като прекъсна сушата си от 32 години без трофей в най-значимия европейски клубен турнир. Две години по-късно Реал Мадрид отново спечели титлата в Шампионската лига, но през лятото Санс загуби президентските избори от Флорентино Перес.

А ето коя легенда на италианския футбол бе заразена с COVID-19.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички