Волейболният сезон е прекратен, обявиха шампионите


Волейболният сезон е прекратен, обявиха шампионите
Снимка: volleymaritza.bg

3672 0

Българската федерация по волейбол е взела решение да прекрати волейболните първенства при мъжете и жените и да не провежда оставащите мачове от сезона заради кризата с коронавируса в страната. Временното класиране в двете първенства се приема за крайно и по този начин шампиони при мъжете стават Нефтохимик 2010 Бургас, а при жените - Марица Пловдив. Решението бе взето след извънредна видео среща на новия Управителен съвет на Федерацията и потвърдено от официалния сайт на Марица. Нефтохимик от своя страна става шампион на страната за четвърти пореден път.

"Както се очакваше, с решение на Управителния съвет на БФВ днес официално бе прекратен сезонът в НВЛ и временното класиране, в което Жълто-сините са убедителен лидер с 19 победи и 57:1 гейма от 19 изиграни мача, бе обявено за крайно. Така шестата шампионска титла на пловдивчанки, в която едва ли някой някога се е съмнявал, вече е факт. Оставащите два мача, които момичетата на Иван Петков трябваше да изиграят до края на редовния сезон, както и всички плейофи, са отменени заради ситуацията около разпространението на коронавируса и обявеното в страната извънредно положение.

Със спечелването на златните медали, Марица получава и правото отново да представя България в най-престижния европейски клубен турнир – Шампионската лига, за пети пореден път и ще се включи в надпреварата директно от груповата фаза. Сребърните медали и право на участие в третия по сила евротурнир – за Купата на претендентите, получава Левски (София), а бронзът е за ЦСКА (София)", съобщават от пловдивския клуб, за когото това е шеста поредна титла на България. Припомняме, че само преди около две седмици Любо Ганев официално бе избран за нов президент на федерацията - ето повече подробности.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички