Борисов: Ще разрешим на спортистите да тренират


Борисов: Ще разрешим на спортистите да тренират

1350 0

Премиерът Бойко Борисов сподели, че практикуването на индивидуален спорт на открито ще бъде възможно от новата седмица. Това ще се случва при спазване на определената дистанция, като това не важи за състезания.

"Индивидуалният спорт на открито - след като пуснахме парковете при определен ред и дисциплина, спазване на дистанцията, но от днес планините, дай Боже, да работят както искаме. Спортистите ще могат да тренират и тичат на стадионите, но не и да се състезават. Те ще могат да играят тенис на корт, да тичат на стадиона, в парка.

Всички зелени хора, доброволци и ние да спазваме мерките. Ако се вдигне този пик след мерките, които налагаме, нека да се знае, че не са икономически или финансови, а даваме въздух на хората, в полза на здравето и психиката им. Тази мярка се подкрепя на 100 процента от щаба", посочи премиерът.

В понеделник (04.05) се очаква да се състои много важна среща между БФС и Националния оперативен щаб, като на нея ще се обсъди възможността за подновяването на Първа лига. От ключово значение ще бъде участието на Медицинската комисия и техните препоръки. А какви са вариантите за българското първенство - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


"Жена без класа": Съсипаха гаджето на Роналдо, след като се пусна по гол з**ник в Instagram

Половинката на Кристиано Роналдо - Джорджина Родригес, явно не издържа вече мерките по време на пандемията,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама