Обявиха кога се рестартира китайската Суперлига


Обявиха кога се рестартира китайската Суперлига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1802 0

Сезонът в китайската Суперлига ще започне в края юни или началото на юли, заяви клубен президент. Спрените шампионати по света, включително и в Европа, ще наблюдават китайската Суперлига с интерес като индикатор за предизвикателствата, пред които са изправени за рестартирани на своите първенства.

Първоначално кампанията трябваше да стартира на 22 февруари, но бе отложена за неопределена време поради пандемията от коронавирус, която тръгна от Китай през декември, преди да се разпространи в глобален мащаб.

"На база преценката на настоящата ситуация, новият сезон ще започне в края на юли или началото на юли“, сподели президентът на Гуанджоу Р&Ф Хуан Шънхуа. Той добави, че кампанията ще бъде изцяло проведена, като всеки тим ще изиграе 30 двубоя. Не е ясно дали ще има официално изявление от страна на Китайската футболна асоциация.

Иначе, Китай заяви, че е овладял разпространението на вируса на своя територия, но е притеснен от евентуална втора вълна на инфекцията от хора, които се прибират в страната от чужбина. Маруан Фелайни, бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед, е единственият потвърден случай на заразен футболист в Суперлигата. Той бе изписан от болницата миналата седмица и в момента е под допълнително медицинско наблюдение, въпреки че не прекара сериозно болестта. А за кое голямо европейско първенство има предложение да се доиграе в Китай вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички