БФС отправи специални препоръки към играчите от Първа лига


БФС отправи специални препоръки към играчите от Първа лига
Снимка: БГНЕС

2066 0

От медицинската комисия към Българския футболен съюз са пратили разпоредби към всички професионални клубове в Първа лига и Втора лига във връзка с коронавируса.

От Съюза са забранили на играчите да пътуват с градския транспорт, да ходят по ресторанти и кафенета, информира dsport.bg. БФС възлага на клубния лекар организацията и контрола в съответния футболен клуб. Освен това, е нужна ежедневна дезинфекция на съблекални, бани и клубен автобус.

За играчите, спортно-техническия щаб и служителите трябва да бъдат осигурени дезинфекциращи препарати за многократно миене на ръце и мокри кърпички за еднократна употреба. Разбира се, от БФС съобщава, че при най-малкото съмнение за клиника в клуба или семействата да има незабавен контакт с Районната здравна инспекция и Инфекциозно отделение в болница. Наложително е закупуването на скриннигови тестове за COVID-19. А какви препоръки, свързани със спорта като цяло, обявиха от Кризисния щаб у нас - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички