Ла Лига планира подновяване на сезона през юни


Ла Лига планира подновяване на сезона през юни
Снимка: Getty Images/Gulliver

1233 0

Испанската футболна федерация планира сезонът в Ла Лига да бъде подновен през юни, а от тази седмица футболистите могат да подновят индивидуални тренировки на клубните бази на отборите. Ръководството на Лигата постигна договорка със здравните власти на Испания, която ще позволи на тренировките постепенно да бъдат изцяло възстановени в следващите седмици. Преди да подновят занимания обаче всички играчи ще трябва да се подложат на тест за наличието на коронавирус.

Ръководството на Ла Лига вече е изготвило детайлни протоколи за протичането на тренировките през следващия месец, които целят запазване на здравето на играчите и треньорите. "Тези мерки покриват приблизително следващите четири седмици и включват различни фази, които ще съвпадат с постепенното оттегляне на мерките от страна на правителството.

Играчите ще започнат индивидуални тренировки, след което ще продължат на малки групи и накрая целите отбори, преди да се завърнат към мачовете, което трябва да се случи през юни", се казва в изявление от страна на Ла Лига. Първенството на Испания бе преустановено в средата на март заради пандемията от COVID-19, като до края на сезона остават 11 кръга, а Барселона води на върха на класирането пред Реал Мадрид с две точки. А коя е датата, на която се очаква да се поднови немската Бундеслига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички