БФС все пак ще помогне финансово на елитните клубове, ето как


БФС все пак ще помогне финансово на елитните клубове, ето как
Снимка: БГНЕС

1310 0

Българският футболен съюз (БФС) обяви, че все пак ще помогне на елитните клубове у нас (в началото на кризата бе заявено, че "в тази ситуация, всеки клуб сам за себе си" в отговор на поисканата помощ от ЦСКА), като споделиха и как точно ще се случи това.

Федерацията ще поеме разходите за съдийски такси на отборите, след като първенството бъде подновено. Това стана ясно след днешната пресконференция, а грубите сметки показват, че това решение ще спести общо по около 30 хиляди лева на кръг за клубовете.

При оставащи два кръга - това са 60 хиляди лева. Ако се изиграе цялото първенство - помощта ще надхвърли 360 хиляди лева, а всеки тим ще спести средно около 25 хиляди лева. Все още не е ясно дали ще бъдат предприети и други мерки, с които отборите да бъдат финансово подпомогнати.

Междувременно, вицепрезидентът на БФС - Емил Костадинов, сподели и кои са двата варианта за довършване на българската Първа лига. След като ги посочи обаче, своебразно отписа единия и така вероятно имаме най-възможният план за довършване на първенството у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички