ФИФА готви спасителен план за клубовете пред финансов колапс


ФИФА готви спасителен план за клубовете пред финансов колапс

1574 0

Ръководството на ФИФА обмисля план ("Футболният план "Маршал"), чрез който да помогнат на клубовете, които може да се изправят пред финансов колапс заради пандемията от коронавирус. От централата смятат да използва огромния си финансов резерв в размер на 2,7 милиарда долара, за да подпомогне членките на организацията и клубовете с финансови проблеми.

Много клубове по света вече предприеха стъпки да намалят заплатите на служителите си или дори да освободят временно или за постоянно голяма част от тях, а други отбори разкриха, че вече са близо до фалит, заради прекъсването на почти всички футболни първенства. Все още не е ясен форматът и детайлите по плана, като тепърва ще се уточняват, пише Reuters.

"Футболната общност по цял свят изпитва в по-малка или по-голяма степен сериозни финансови затруднения заради пандемията от COVID-19. ФИФА е в силно финансово положение и е наш дълг да направим максималното, за да им помогнем. Потвърждаваме, че ФИФА работи по различни варианти, за да подпомогне футболната общност по света, след като направи подробно изследване на това какъв ще е финансовият отпечатък върху футбола от пандемията. Точната форма и детайлите на подкрепата в момента се обсъждат заедно с членките на организацията, конфедерациите и други отговорни страни, но сме наясно, че крайното решение трябва да се вземе в близкото бъдеще", заяви говорител на световната футболна централа.  Междувременно, преди дни Джани Инфантино заяви, че в последно време са се давали по 100 милиона евро за едва ли не всеки играч, но в бъдеще може и да не станем свидетели на повече такива трансфери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички