Шефовете в Серия А дискутират анулиране на сезона в днешния ден


Шефовете в Серия А дискутират анулиране на сезона в днешния ден
Снимка: Getty Images/Guliver

1149 0

Президентът на Асоциацията на италианските футболисти Дамиано Томази изрази притесненията си, че сезонът в Серия А може да бъде анулиран заради пандемията от коронавирус.  Италия е една от страните в Европа, които са най-засегнати от заболяването, като вече има над 10 хиляди потвърдени смъртни случаи на Апенините.

Срещите от Серия А бяха отменени на 9-ти март, като спортния министър на страната Винченцо Спадафора съобщи, че на Ботуша няма да има никакъв спорт до месец май. В днешния ден е насрочена среща на Италианската футболна асоциация, на която ще се дискутира анулирането на сезона в Серия А. „След думите на спортния министър Спадафора вече има повече вероятност сезонът да приключи тук“ сподели Дамиано Томази пред ‘ANSA’. „Затова е необходимо да се обсъди и проблемът с приключването на сезона в Серия А от спортна гледна точка“, допълни Томази.

Освен завършването на кампанията в италианския шампионат, ще бъде обсъдена и ситуацията със заплатите на футболистите. Играчите на Ювентус и мениджърът Маурицио Сари вече се отказаха от заплатите си в следващите 4 месеца, което означава, че „старата госпожа“ ще спести 80 милиона паунда. А ето какво каза спортният министър Спадафора за бъдещето на Серия А във вчерашния ден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички