Националните бази отварят врати само за "избрани" спортисти


Националните бази отварят врати само за "избрани" спортисти
Снимка: БГНЕС

1169 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев одобри списък на елитни български спортисти, включени в програмата за олимпийска подготовка, които от 13 май започват тренировки на националните спортни бази в страната.

Това стана възможно, след като днес Министерството на здравеопазването одобри плана, предложен от ММС за предприетите мерки, с оглед епидемичната обстановка в страната, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19. Високопланинската база „Белмекен“ ще бъде на разположение на националните ни отбори по борба, бокс, плуване, джудо и карате, заедно с техните треньори и длъжностните лица към тимовете.

„Спортпалас” във Варна ще бъде използвана от индивидуалните състезателки по художествена гимнастика и отборите по вдигане на тежести, фехтовка, олимпийско таекуондо и бадминтон. В комплекс „Раковски” в София ще бъдат настанени момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика и състезатели по спортна гимнастика, а гребните бази в Кърджали и Пчелина ще приемат националите по кану-каяк и гребане.

В спортните центрове ще бъдат предприети всички противоепидемични мерки, а достъпът за външни лица ще бъде забранен. Представителите на отборите и персоналът на базите ще бъдат подложени на тестове за коронавирус COVID-19 преди да започнат подготвителните лагери. Очаква се в понеделник Министерството на здравеопазването да одобри плана за подновяването на футболното първенство в България, предложен от ММС и разработен от Българския футболен съюз.

Преди време нашумя скандал между боксьора Кубрат Пулев и Националната спортна база "Белмекен". Защо Кобрата отказа да плати таксите си към базата - припомнете си в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички