Висша лига: Сезонът е удължен за неопределено време, ето кога най-рано почва


Висша лига: Сезонът е удължен за неопределено време, ето кога най-рано почва
Снимка: Gulliver/GettyImages

4674 0

Важната среща за бъдещето на английския футбол приключи. Бе взето решение английската Висша лига (както и останалите футболни професионални турнири в страната) да бъдат стартирани не преди 30-и април поради коронавируса.

Също така, сезон 2019/20 ще бъде удължен за неопределен период от време. По този начин правилото, че той трябва да приключи до 1-ви юни - отпада. Ето цялото изявление, което бе пуснато от управниците в английския футбол и което разкрива още подробности:

"ФА, Премиър лийг, Чемпиъншип и професионалният футбол при жените в Англия разбират, че се се намираме във времена без аналог и мислите ни са със всички, които са засегнати от COVID-19. Обединение сме в посвещението си да намерим начин, с който да продължим сезон 2019/20 и да осигурим възможно най-скорошното безопасно изиграване на всички първенства и купи. Колективно подкрепяме УЕФА в решението да отложи Евро 2020, за да се освободи място в календара за изиграването на всички двубои от европейските първенства и купи" - започва изявлението.

"Правилата и регулациите на ФА казват, че сезонът трябва да е приключил не по-късно от 1 юни и че всяко състезание, съобразявайки се с поставения от ФА лимит, трябва да определи дължината на своя собствен сезон. Все пак, бордът на ФА реши този срок да бъде удължен за неопределен период от време за сезон 2019/20. Освен това, бе решено сезонът да бъде подновен най-рано след 30-а април" - се съобщава от ФА.

"Развитието на COVID-19 остава неясно и можем да успокоим всички, че здравето и благосъстоянието на играчите, щабовете и привържениците са нашите приоритети. Продължаваме да следваме съветите на правителството и да работи в сътрудничество, за да държим ситуацията под наблюдение и да разучаваме всички възможни опции за продължаване на сезона, когато ситуацията го позволява. Искаме отново да почертаем, че мислите ни са с всеки, който е засегнат от COVID-19" - завършва съобщението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички