Голям жест: Грандовете в Германия ще спасяват по-бедните клубове


Голям жест: Грандовете в Германия ще спасяват по-бедните клубове
Снимка: Getty Images/Guliver

3557 0

Топ отборите в Германия направиха огромен жест към клубовете, които не разполагат с толкова големи финансови средстава. Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, РБ Лайпциг и Байер Леверкузен даряват 20 млн. евро на своите съперници от Бундеслигата в затруднено финансово положение заради пандемията от коронавирус.

Четирите най-богати клуба в Германия ще съберат приходите от телевизионно излъчване – 11.4 млн. паунда, плюс 6.9 млн. паунда от техни собствени финансови средства, за да подпомогнат клубовете в Първа и Втора Бундеслига. Поради правилото 50+1, според което се забраняват мажоритарните акции на частна собственост освен няколко изключения, има опасения относно бъдещето на клубове, които се затрудняват с покриването на загубите от отлагането на мачове за неопределено време.

Президиумът на Германския футболен съюз ще реши дали сумата от 20 млн. паунда ще достигне клубовете и, след среща на Германската лига в сряда, Дортмунд бе един от отборите, които излезе с официално становище относно новата “кампания на солидарност”. “Целта на кампанията е да осигури финансова подкрепа за най-затруднените финансово клубове от пандемията от коронавирус. Винаги сме казвали, че ще показваме солидарност, ако клубовете са в затруднение заради тази извънредна ситуация, с която не могат да се справят самостоятелно”, се казва в изявление на клубовете. Все още не е ясно кога ще се поднови сезона в Бундеслигата, но вие може да се насладите на най-добрите моменти до момента в немското първенство.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички