Ето кога се очаква да има ваксина за коронавирус, разработена от Дитмар Хоп


Ето кога се очаква да има ваксина за коронавирус, разработена от Дитмар Хоп
Снимка: Getty Images/Guliver

6816 0

Собственикът на германския Хофенхайм Дитмар Хоп призна, че компанията, на която е мажоритарен собственик - "CureVac", разработва ваксина за лечение на коронавирус. Той даде оптимистична прогноза за това кога може да е готова тя.

"Всичко зависи от института на Пол Ерлих (Федерален институт за ваксини). Първо трябва да се направят тестове върху животни, а след това и на хора. Но мисля, че можем да предположим, че през есента тя вече трябва да се предлага, когато ще дойде следващата вълна на инфекцията", заяви Хоп пред "SPORT 1".

Германецът разкри, че президентът на САЩ Доналд Тръмп наистина е искал да закупи правата върху производството на тази ваксина. Той не отрече, че държавният глава на САЩ е предложил 1 милиард долара. Неговата компания интензивно проучва създаването на ваксината от януари. Запитан защо е отказал предложението на стойност 1 милиард долара за правата върху лекарството, Хоп заяви: "Аз лично не съм разговарял с господин Тръмп, той е разговарял с компанията. Попитах ги какво мислят за това и разбрах, че не е опция. Не е редно немска компания да разработи ваксината и тя да се използва изключително в САЩ. Това не беше вариант за мен".

Както футболните фенове знаят, Хоп е ненавиждан от немалка част от футболните фенове в Германия и беше обиждан от привържениците на Байерн Мюнхен по време на мача на "баварците" с Хофенхайм. Фенове от Мюнхен разпънаха плакат, на който пишеше: "Дитмар Хоп си остава син на к*рва". Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички