УЕФА даде финална дата за довършване на европейските клубни турнири


УЕФА даде финална дата за довършване на европейските клубни турнири
Снимка: Getty Images/Guliver

2487 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде финални дати за приключване на кампаниите в европейските клубни турнири. Шампионска лига и Лига Европа бяха отменени заради пандемията от коронавирус на Стария континент.

Все още не е ясно кога ще бъдат подновени двата турнира, но ръководният орган на европейския футбол прави всичко възможно да бъдат излъчени победители в надпреварите. Чеферин вече е насрочил финална дата, до която двете надпревари трябва да бъдат приключени. „Шампионската лига и Лига Европа трябва да завършат до 3-ти август. Намираме се в деликатна ситуация, затова датите и началните часове на мачовете се променят. Ако кризата приключи по-рано, може да започнем скоро“, заяви Александър Чеферин пред ‘ZDF’.

Ако Шампионската лига не може да бъде довършена в настоящия си формат, се предлага плейофна фаза между 8 отбора, но президентът на УЕФА смята, че все още има време това да се изясни. „Може да доиграем надпреварата в настоящия формат, като можем да довършим турнира в няколко мача на неутрален терен“, заяви Чеферин. А ето при какви условия отборите ще могат да участват в евротурнирите през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички