Кои отбори подкрепят идеята и кои не да се спре настоящия сезон в Първа лига?


Кои отбори подкрепят идеята и кои не да се спре настоящия сезон в Първа лига?
Снимка: Оф. сайт на Левски

4119 0

Въпреки че няма футбол, то това не пречи в България отново да се стигне до поредното неразбирателство. По-рано днес стана ясно, че част от клубовете са поискали Първа лига да спре, като се приеме временното класиране за крайно. Не така обаче смятат всички отбори в родния шампионат.

От Ботев Пловдив заявиха, че не подкрепят подобна декларация и искат битките да се решават на терена. Прокуристът на пловдивчани Асен Караславов използва официалния сайт на "канарчетата", за да изрази мнението си относно публикуваната в медиите декларация, искаща прекратяване на първенството.

"Ние сме запознати с публикуваното в медиите писмо. На този етап, нашият Клуб не е съгласен с решение за прекратяване на първенството. Отборът на Ботев винаги е бил за това битките да се решават на терена, а не извън него. Поради тази причина, ние искаме шампионатът и мачовете за Купата на България да се изиграят. От мое име и от името на всички в Клуба, призовавам цялата общественост към спазване на обявените мерки от правителството на Република България срещу разпространението на Covid-19".

Предложението е подкрепено от Арда, Лудогорец, Локомотив Пловдив, Черно море, Етър, Царско село, Ботев Враца, Дунав и Витоша Бистрица. Берое и Левски също са против, а позицията на ЦСКА до този момент не е ясна.  "Ако подкрепим прекратяването на първенството, би означавало да осъдим Левски на тотално безпаричие. Аз не мога да си позволя това в този момент. Много се надявам нещата да се развият така и футболното първенство да бъде подновено, а в решителните мачове нашата публика да може да ни подкрепи от трибуните. Ситуацията в момента е изключително тежка за Левски в момента. Тя е така и за останалите клубове предполагам. Всички имаме общи проблеми и е хубаво да търсим общи решения“, каза Павел Колев пред "Дарик".  По-рано изпълнителният директор на "сините" повдигна много важни въпроси за футбола, като и отговори задочно на искане на ЦСКА за помощ от БФС и държавата. Ето какво написа в личния си профил във Facebook.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички