Павел Върба открои големия проблем при принудителната пауза и посочи какво иска от Лудогорец


Павел Върба открои големия проблем при принудителната пауза и посочи какво иска от Лудогорец
Снимка: БГНЕС

2680 0

Наставникът на Лудогорец Павел Върба говори за глобалната криза, породена от пандемията от коронавирус и как той се справя с нея. Освен това даде подробности и как играчите на "орлите" се подготвят индивидуално. "За мен ситуацията е много сложна. Но от друга страна всички отбори по света са в еднакво трудно положение към момента. Трябва да го приемем и да се надяваме, че ще отмине в някакъв момент", заяви Върба. 

"Всеки играч има индивидуален план, според който трябва да се подготвя. Проблемът е в това, че към момента никой не знае кога първенството ще бъде подновено. Надяваме се, че ще получим навреме информация кога шампионатът може да се поднови, за да започнем работа с играчите. Трябва да ги подготвим добре за рестарта на първенството и за това, което ще ни предстои след края на първенството.

Както казах, единственият проблем е, че сега не знаем колко дълго ще продължи принудителната пауза. Не е лесно нито на нас, треньорите, нито на играчите. Не можем да прогнозираме кога ще започнем с груповите тренировки. Все пак момчетата знаят какво трябва да правят. Ще следим как футболистите тренират индивидуално. И когато се съберем отново ще натиснем педала, за да се подготвим максимално добре и да сме в оптимална форма за срещите, които трябва да доиграем. Надявам се, че в един момент, когато ситуацията тръгне да се нормализира, УЕФА да излезе с препоръки към федерациите за края на първенствата. И да обяви датите за следващото издание на европейските клубни турнири, което ни касае", сподели той пред клубния сайт. 

А относно представянето на Лудогорец, откакто пое тима: "Винаги съм казвал, че съм приятно изненадан и изключително доволен от класата на играчите, с които Лудогорец разполага. Също така и от условията, които клубът предоставя за работа. Радвам се, че домакинските мачове бяха доста зрелищни за публиката. Бяха резултатни. Не разочаровахме феновете. Занапред ще искам отборът да играе по същия начин. Искам да Лудогорец да бъде резултатен и интересен за публиката. Искам да запазим високо ниво във всеки мач, без значение дали е от първенството, турнира за Купата на България или евротурнирите". По-рано стана ясно, че от клуба са намалили заплатите с 30%, както и има планове за подготвителен лагер за първи път в България, а не, както бе досега в чужбина.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички