Реал Сосиедад първи от Ла Лига подновява тренировки


Реал Сосиедад първи от Ла Лига подновява тренировки
Снимка: Guliver/GettyImages

1330 0

Реал Сосиедад е на път да стане първият тим от Испания, който ще позволи на играчите си да подновят тренировки след началото на пандемията от коронавирус в страната. Испания е в извънредно положение от 14-и март насам.

Клубът от Ла Лига подчерта серия от предпазни мерки, които могат да влязат в действие най-рано във вторник. Играчите ще могат да тренират в ограничени групи, като заниманията ще бъдат провеждани и наблюдавани от медицинския щаб. Малки групи от по максимум 2-3 играчи могат да тренират заедно, като е препоръчително да се тестват за COVID-19 при пристигането си за тренировка.

Ла Лига е преустановена от началото на март и президентът на първенството Хавиер Тебас разкри, че футболът в Испания вероятно няма да бъде подновен до края на май най-рано (подробности тук).

Междувременно, Реал Сосиедад обяви, че намалява заплатите на играчите с 20% в опит за облекчаване на финансовото състояние на клуба по време на кризата. Към мярката прибягнаха още тимовете на Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид. Освен това бе обявено и, че клубът ще възстанови 20% от сезонните билети за своите привърженици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички