Роналдо ще помогне на Португалия срещу коронавируса, подтикнат е от футболен агент


Роналдо ще помогне на Португалия срещу коронавируса, подтикнат е от футболен агент
Снимка: Getty Images/Guliver

6397 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо ще помага на Португалия в спряването с коронавируса, който атакува безпощадно целия свят, информира испанското издание "AS". Петкратният носител на "Златната топка" е подтикнат от футболен агент.

Става въпрос за Жорже Мендеш, който вече е започнал да купува медицински потребности за болницата Сао Жоао в Порто. Той е поръчал 200 000 облекла за лекарите, както и 3 вентилатора. В следващите дни ще поръча и това, от което целия свят има нужда - маски (50 000 на брой).

Освен това, той ще дари и пари за португалската болница. Според "AS" инициативата на Мендеш ще бъде последвана от няколко футболисти, сред които разбира се Кристиано Роналдо, който многократно е помагал на нуждаещи не само в Португалия.

В момента той е в Мадейра, където е при майка си, която претърпя инсулт в началото на март. Той е там с позволението на Ювентус. Междувременно, Мария Долорес Авейро бе изписана преди часове и пусна емоционално съобщение в социалните мрежи. Вижте го - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички