Преди Евро 2020: Кои други турнири са били отлагани?


Преди Евро 2020: Кои други турнири са били отлагани?
Снимка: Getty Images/Guliver

1642 0

Във вторник бе обявено официално, че Евро 2020 ще се проведе през 2021 година заради пандемията от коронавируса. Въпреки че Европейското първенство не е било отлагано, то това се е случвало с други важни и значими първенства, а Marca припомня кои са те:

Копа Америка

Копа Америка е най-старият основен международен турнир във футбола, но не се провежда между 1929 година и 1935 година след неразбирателство между аржентинската и уругвайската футболна федерация. Както и последвалия финал на Световното през 190 година, спечелен от Уругвай. Друга пауза е между 197 и 1975 година, когато се избира и настоящото име на турнира. 

Купа на Африканските нации

Турнирът от 1960 г. е отложен след военен преврат в домакинската държава Етиопия, който сваля владетеля Хайле Селасие. Вместо това турнирът се провежда две години по-късно, като Етиопия излиза победител. В по-близките години Либия беше избрана да бъде домакин на АФКОН за 2013 г., но тя беше преместена Габон и Екваториална Гвинея поради Либийската гражданска война.

Две години по-късно турнирът отново беше засегнат от изключителни обстоятелства, като страната домакин Мароко поиска турнирът да бъде отложен поради избухването на епидемията с ебола в Африка. Конфедерацията на африканския футбол (CAF) реши да изхвърли Мароко от турнира и вместо това да го задържи в Екваториална Гвинея.

Купа на Азия

Въпреки политическото напрежение между страни като Северна и Южна Корея, Иран и Саудитска Арабия, Азиатската купа никога не е пропускала издание, откакто стартира през 1956 г. Предишни победители като Израел беше изключен от турнира през 1974 г. и в следващите години се присъедини към Океанската футболна конфедерация и УЕФА.

А какви са най-важните последици и проблеми от отлагането на Евро 2020 - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички