Заразен с коронавирус в Реал Мадрид


Заразен с коронавирус в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

8508 0

Пандемията от коронавирус удря сериозно по футбола и спорта, а поредният засегнат голям клуб е Реал Мадрид. Официално бе съобщено, че баскетболист на "белия балет" е дал положителна проба за китайския вирус, а баскетболният тим се готви заедно с футболния на "Валдебебас". Така и двата отбора вече са под карантина, информираха медиите в Испания. 

Двубоят на Реал Мадрид срещу Ейбар е отложен за неопределен период от време, тъй като периодът на карантина е 14 дни. Освен това се очаква срещата с Манчестър Сити от Шампионска лига също да бъде отложена, въпреки нежеланието на УЕФА да прекратява мачовете от най-комерсиалния клубен турнир, както и от Лига Европа. Дори има информации, че УЕФА предпочита да извади отборите, които са под карантина, вместо да отложи турнирите за неопределен период от време. 

"Реал Мадрид информира, че играч на първия отбор по баскетбол е дал позитивен резултат на тест за коронавирус. От този момент нататък, препоръката е и баскетболният отбор, и футболният, да бъдат поставени под карантина, тъй като двете селекции делят едни и същи помещения на тренировъчната база на Реал Мадрид. 

Затваряме всички помещения на нашия спортен град и също така всички служители на Реал Мадрид трябва да бъдат поставени под карантина. Мачовете, които трябва да играят отборите ни този уикенд, няма да бъдат изиграни", пише в официалното съобщение от клуба.

Играчите са изпратени по домовете си и трябва да останат под карантина поне 15 дни. Новината провокира и Ла Лига да прекрати първенството към настоящия момент (повече информация вижте тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички