Потвърдено: Без спорт у нас поне още месец


Потвърдено: Без спорт у нас поне още месец
Снимка: БГНЕС

2860 0

Очаквано - спортът в България се преустановява за поне още един месец. Това реши спортният министър Красен Кралев със своя заповед, която удължава срока за забрана на провеждане на спортни мероприятия до 13 май. Причината за това е епидемичната обстановка и решението на Народното събрание да удължи извънредното положение в страната.

Ето какво написаха от спортното министерство:

Със заповед № РД-09-327/11.04.2020 министърът на младежта и спорта Красен Кралев удължи срока на забрана за провеждане на спортни мероприятия до 13.05.2020 г.

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19 на територията на Република България се преустановява до 13.05.2020 г. провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други). Преустановени са и всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

Заповедта на министър Красен Кралев е издадена във връзка със Заповед № РД-01-195/10.04.2020 г. на министъра на здравеопазването и ще бъде съобщена на всички лицензирани спортни организации и техните членове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички