В Барселона се съгласиха да им се намалят заплатите в кризата


В Барселона се съгласиха да им се намалят заплатите в кризата
Снимка: Getty Images/Guliver

3210 0

Футболистите на Барселона са се съгласили на временно понижение на заплатите си. На каталунския клуб му се наложи да прибегне до такова решение, след като първенството в Ла Лига беше спряно, без да се знае кога може да бъде подновено. Всичко това е в следствие на пандемията от коронавирус, която удари тежко и Испания.

Спирането на Ла Лига удари по финансите на Барселона, който губи солидни средства заради това, че не продава билети и не изпълнява задълженията си по договора за ТВ правата на своите мачове. Каталунският клуб е този, който има най-големи разходи за заплати в света. Става дума за 552 милиона евро, което е 53% от бюджета на клуба.

Според "Mundo Deportivo", в петък е имало среща между шефовете на "Блаугранас" и лидерите на отбора в лицето на Лионел Меси, Жерар Пике, Серхио Бускетс и Серхи Роберто. На срещата е било решено да се намалят заплатите на футболистите дотогава, докато първенството не бъде възобновено. А с продажбата на коя звезда каталунците могат да си помогнат допълнително вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички