ЦСКА също изследвали свои играчи за коронавирус, съдии също се тествали


ЦСКА също изследвали свои играчи за коронавирус, съдии също се тествали

752 0

Футболисти на ЦСКА също са се изследвали за коронавирус. Това обяви началникът на катедра "Инфекциозни болести" във ВМА доц. д-р Георги Попов. Клубът е насочил към болничното заведение свои футболисти, които са имали грипоподобни симптоми, информира dsport.bg. Футболни съдии също са си правили тестове.

"От футболните съдии, от водещите столични отбори направиха тестове на свои играчи, които бяха с грипен синдром. Цялата общественост знае. Тези тестове излязоха отрицателни. И Левски, и за ЦСКА имаше двама футболисти, но те имаха грипна епидемия в този сезон. Няколко играчи излязоха с грип "В“. Това бързо се преодоля. Но за коронавирус инфекция няма", поясни д-р Попов.

Той се оказа по-голям оптимист от много от своите колеги по отношение на това кога се очаква да секне пандемията. "Ние, лекарите на преден фронт, сме оптимисти. Съвсем скоро тази инфекция ще бъде преодоляна като епидемично разпространение. Ще останат още няколко случая. Ще се разболеят още десетки или стотици хора, но инфекцията ще бъде преодоляна. С първите силни слънчеви лъчи в началото на май ще се възстановим", категоричен бе той. А как ще повлияе коронавирусът на процесите около базите на "червените" вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама