Датата за провеждане на конгреса на БФС също ще претърпи промяна


Датата за провеждане на конгреса на БФС също ще претърпи промяна
Снимка: БГНЕС

1831 0

Следващият конгрес на БФС ще има нова дата. Заради пандемията от коронавирус и последвалите от нея промени във всички футболни събития, той не може да се проведе на 7 юни, както бе насрочен по-рано. Това бе потвърдено и от временния президент на централата ни Михаил Касабов.

"Ситуацията явно налага промяна. Изпълкомът трябва да насрочи нова дата за конгреса. При успех на първия мач от баражите, дай Боже, няма как да прави конгрес часове преди сблъсъка за участие на Евро 2021. Разбира се, ако не искаме да станем заложници на предстоящите промени в календара, не би трябвало да бързаме за нова дата. По-добре ще е да изчакаме окончателните решения на УЕФА за завършване на сезона в първенствата и евротурнирите и тогава да насрочим форума", коментира той пред "Труд".

Както е известно, първият бараж на България за класиране на Евро 2020 - срещу Унгария, бе насрочен за 4 юни. На 9 юни е двубоят с победителя от двойката Румъния - Исландия. Касабов призна, че ще обсъди новата ситуация с колегите си от Изпълкома. А какъв жест на съпричастност към клубовете обмисля БФС вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички