Cadena Ser: Има конкретен план за подновяването на първенствата


Cadena Ser: Има конкретен план за подновяването на първенствата

990 0

Cadena Ser обяви каква е договорката и визията на УЕФА и Асоциацията на европейските футболни клубове. Според радиото първенствата трябва да се подновят през юли, а двубоите от Шампионска лига и Лига Европа през август.

Според източници, близки до клубовете, настоящата визия на календара, е следната: вътрешните лиги да започнат, когато могат и колкото по-рано, толкова по-добре. Немската лига дори планира да започне през май. По-голяма част от останалите лиги планират в средата на юли. Естествено без публика.

Европейските клубни турнири да се проведат през август. Според разговорите, които се водят, ако има малко време, четвъртфиналите, полуфиналите и финалът ще се играят в две седмици, в един мач, без зрители и на неутрален терен.

Източниците на УЕФА обаче увериха, че  приоритетът, освен възможните сценарии, остава да се защити здравето на феновете и футболистите. Играчите ще имат три седмици ваканция, а следващият сезон 2020/2021 ще започне през септември. Лигите и УЕФА се надяват да обсъдят настоящата визия, която споделят от календара на предстояща среща.

Припомняме, че само преди няколко седмици президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че евротурнирите трябва да завършат до 3 август, а впоследствие от футболната централа опровергаха думите на шефа си. В същото време премиерът на Словения Янез Янша обвини Чеферин, че твърде късно е спрял Шампионска лига, като определи решението на футболния бос като "безотговорно и престъпно" (повече по темата вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Ангел на седмицата


"Първо спасете сина ми": Бившият кечист Шад Гаспард се удави в САЩ

Известният американски кечист Шад Гаспард се е удавил в Калифорния. Смъртта му бе официално потвърдена от...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама