Барселона засега не успява да убеди играчите си да намалят заплатите си


Барселона засега не успява да убеди играчите си да намалят заплатите си
Снимка: Guliver/GettyImages

2162 0

След като коронавирусът стопира футбола това се отрази и икономически доста зле за клубовете. Затова и не малко от отборите, най-вече в Германия, избраха да намалят месечните си възнаграждения. Такова бе и предложението на ръководството на Барселона, но засега играчите не са се съгласили.

Каталунците плащат около 600 млн. евро за заплати и имат нужда да намалят възнагражденията. През уикенда е имало разговори с капитаните на отбора относно тази възможност като са се опитали да им обяснят ситуацията. Те обаче не са били убедени от предложението, което са направили от борда на директорите.

Футболистите са поискали време, за да разговарят с финансовите си съветници преди да дадат конкретен отговор, но е по-вероятно да не дадат зелена светлина. Изглежда, че преговорите ще продължат. Имаше твърдения, че Барса може да опита да прекрати временно договорите на своите играчи, но според Marca това не е вариант към момента. А кой играч, пратен под наем, Барселона смята да си върне през лятото вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички